“Zwarten, wat doen jullie hier eigenlijk nog”: Oostendenaar riskeert acht maanden cel voor racistisch geweld tegen groenarbeider

Een 47-jarige Oostendenaar riskeert voor de Brugse rechtbank acht maanden celstraf voor slagen aan een groenarbeider. B.C. zou het slachtoffer daarbij racistisch hebben verweten. Zelf ontkent hij de feiten met klem.

Op 18 januari vorig jaar was een groenarbeider van stad Oostende in de weer met een bladblazer. Dat was niet naar de zin van B.C., die naar buiten kwam en zijn beklag deed. Het volgende moment zou hij de arbeider een slag tegen de schouder en enkele schoppen tegen zijn kuit hebben gegeven. Volgens een getuige riep hij daarbij “Afrikanen, zwarten, wat doen jullie hier eigenlijk nog?”

Tijdens zijn verhoor door de politie waste C. de handen in onschuld. “Ik kan mij daar niets meer van herinneren”, stelde de veertiger, die met een drankprobleem kampt. Hij beweerde voorts last te hebben van misofonie, waardoor hij overgevoelig is voor bepaalde geluiden. Dat hij zich racistisch zou hebben uitgelaten ontkende de man met klem.

Pittig detail: de collega van het slachtoffer kreeg in het verleden ook al eens slagen van B.C., die hiervoor in april 2021 een jaar voorwaardelijke celstraf kreeg. Die collega is nu de enige getuige in het huidige dossier. De verdediging trok zijn verklaringen dan ook in twijfel. “Dat is toch wel héél toevallig”, pleitte meester Ellen Eneman. “Bij het slachtoffer werd trouwens geen enkele verwonding vastgesteld.”

De rechtbank doet uitspraak op 10 oktober. (AFr)

The post “Zwarten, wat doen jullie hier eigenlijk nog”: Oostendenaar riskeert acht maanden cel voor racistisch geweld tegen groenarbeider is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen met beperking van Ter Bruyninge beleven de dag van hun leven met ritje op de motor: “Bang? Neen! Waarom zou ik?”

Toen de Kortrijkse school Athena Campus Ter Bruyninge aan de Motoclub Blue Angels vroeg om voor een groep jongeren met een beperking een motorritje te organiseren, aarzelden ze geen seconde. Een twintigtal jongeren durfde het aan om mee te rijden.
The post Leerlingen met beperking van Ter Bruyninge beleven de dag van hun leven met ritje op de motor:

Lees meer »

Vals aanzoek, ongeplande zwangerschap en ongeziene primeur: herbekijk hier de onthutsende seizoensfinale van ‘Familie’

Bij de start van de seizoensfinale van ‘Familie’ leek er vrijdag maar één vraag te overheersen bij de soapfans: wie worden de slachtoffers door de bom die Joris wil laten exploderen op de reünie van de Van den Bossches? Het antwoord was verrassend, maar het slotbeeld van de extra lange aflevering was dat des te meer. De kijker bleef onthutst

Lees meer »

Afval daalt fors op festivals door herbruikbare bekers

Voorjaarsfestivals en -evenementen hebben door de invoering van herbruikbare bekers veel minder afval. Dat blijkt uit een monitoring van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). “Evenementen produceren opmerkelijk minder afval, de opkuis verloopt vlotter en de terreinen blijven netter,” klinkt het.

Lees meer »

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hulpdiensten houden grote reddingsoefening op strand van Bredene: “Net zoals het er bij een echte interventie aan toe zou gaan”

Een tachtigtal mensen – hulpdiensten en figuranten – namen dinsdag deel aan een grote reddingsoefening in Bredene. Daarbij werden twee scenario’s gesimuleerd. “Jaarlijks zijn er een tweetal incidenten waarbij kinderen onder het zand bedolven geraken”, zegt gouverneur Carl Decaluwé over één van de scenario’s. Verder werd ook een aanvaring op zee gesimuleerd waarbij vier drenkelingen betrokken waren.
The post

Lees meer »

Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli

Op maandag 8 juli van 18 tot 20 uur organiseert Politie Oostende in het hoofdkantoor in de Lijndraaiersstraat 5 een jobcafé. In een gemoedelijke sfeer kunnen geïnteresseerden in gesprek gaan met collega’s en alle job- en carrièremogelijkheden binnen de politiezone ontdekken.
The post Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli appeared first on KW.be.

Lees meer »