Zoon van Nederlandse drugsbaron Taghi opgepakt in Dubai

De 22-jarige zoon van de Nederlandse drugsbaron Ridouan Taghi is opgepakt in Dubai. Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie.

Meer krantenkoppen in België

Citymesh bedient vanuit Oostkamp drones om politie en brandweer te ondersteunen

Het Oostkampse bedrijf Citymesh heeft in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse een innovatief Safety Drone Shield voorgesteld. Dit geavanceerd systeem maakt gebruik van drone-technologie en 5G-connectiviteit om nooddiensten in België te ondersteunen. De drones streamen livebeelden naar brandweer, politie en veiligheidsdiensten. Een van de drie remote operations centers bevindt zich in Oostkamp. Recent nog werd

Lees meer »

Waarom je beter niet uitglijdt over een ananas in de groenteafdeling

Als jij in de fruitafdeling van de supermarkt struikelt over een stuk fruit, dan moet de verzekeraar van de winkel jouw schade niet vergoeden. Val je over datzelfde stuk fruit in eender welke andere afdeling, dan komt de verzekering van de supermarkt wél tussenbeide. Thierry Vansweevelt is hoogleraar aansprakelijkheidsrecht aan de UAntwerpen en legt uit wat dit ‘groenterestenarrest’ precies inhoudt.

Lees meer »

Zag jij gisterenavond ook veel bliksem? KMI telde 16.155 bliksemschichten in ons land

Verschillende plekken in België kregen gisterenavond te maken met een stevig onweer, en daar kwamen ook heel wat bliksemschichten aan te pas. Zo telde het bliksemdetectiesysteem van het KMI gisteren en vannacht 16.155 bliksemschichten in ons land. In de provincie Vlaams-Brabant was het meeste weerlicht te zien. Weerman Bram Verbruggen legt uit waarom je niet bij elk onweer evenveel bliksem

Lees meer »

N-VA wil dat Provincie zich voortaan enkel nog focust op haar kerntaken

N-VA West-Vlaanderen heeft haar kandidaten voor de provincieraadverkiezingen in de drie kieskringen voorgesteld. De kieskring Brugge-Torhout-Oostkust presenteert zich aan de kiezer met de voormalig Blankenbergse burgemeester Daphné Dumery als lijsttrekker. Lijstduwer is Axel Ronse, tevens lijsttrekker en kandidaat-burgemeester in Kortrijk en federaal parlementslid. Hij heeft ook een sterke verwevenheid met Brugge.
The post N-VA wil dat Provincie zich voortaan

Lees meer »

“Ogen gesloten? Dat los ik op!”: Alexander (42) uit Kortemark staat altijd paraat met zijn camera

Alexander Mandeville uit Kortemark is gebeten door fotografie. Hij maakte van zijn hobby zijn bijberoep en staat paraat voor eender welke fotoreportage. Sinds kort beschikt hij ook over een modern uitgeruste studio waar hij fotoreportages kan maken.
The post “Ogen gesloten? Dat los ik op!”: Alexander (42) uit Kortemark staat altijd paraat met zijn camera appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping

Vanaf woensdag trekken Jani Kazaltzis en James Cooke door Vlaanderen om mee de handen uit de mouwen te steken. In de eerste aflevering van ‘Jani & James doen-het-zelf’ houden ze halt bij de familie Vanhemmens van hoeve Ten Rooden Duifhuize.
The post “Geweldige ervaring!”: Jani Kazaltzis en James Cooke draaien weekendje mee op Zwevegemse boerderijcamping appeared first on KW.be.

Lees meer »

Skischool Mont Blanc opent de deuren op nieuwe locatie: “Blij dat we in het Roeselaarse kunnen blijven”

Ruben Bracke opent maandag voor het eerst de deuren van Skischool Mont Blanc langs de Armoedestraat in Roeselare. De 34-jarige Oostrozebekenaar zet het werk van zijn vader Wim, die de voorbije jaren Skischool Mont Blanc langs de Stationsdreef runde, verder. “Hier kan jong en oud zich volop voorbereiden op een skivakantie.”
The post Skischool Mont Blanc opent de deuren

Lees meer »

KIJK. Filmpje van homohaat maar ook “grote held” gaat viraal in Nederland, slachtoffer doet aangifte

In Nederland wordt een video, opgenomen in een tram in Den Haag, massaal gedeeld en becommentarieerd. In het filmpje is te zien hoe een vlogger een jongeman met nagellak op zijn teennagels filmt en luid uitscheldt voor “kankerhomo”. Eén medepassagier durft op te komen voor de jongen.“Be that guy”, klinkt het bij velen in Nederland. Volgens AD.nl blijkt intussen dat

Lees meer »

Eendracht Wervik verliest clubicoon André Billiau (82), die 300 wedstrijden voor het eerste elftal speelde

Met het overlijden van André Billiau (82) verliest voetbalclub Eendracht Wervik weer een clubicoon. Hij was jarenlang speler in het eerste elftal, heel even hoofdtrainer en ook vele jaren jeugdtrainer André Billiau telde 37 lentes toen hij bij Eendracht Wervik de schoenen aan de haak hing.
The post Eendracht Wervik verliest clubicoon André Billiau (82), die 300 wedstrijden voor

Lees meer »