Ziekenhuiskeuken AZ Zeno wint Gault & Millau award voor toekomstwelzijn & maatschappelijk verantwoord ondernemen

Op maandag 11 september 2023 reikte het team van Gault&Millau in Maison de la Poste in Brussel voor de vijfde keer de Catering Awards uit aan grootkeukens die zich op het vlak van catering onderscheiden. AZ Zeno won de Sustainability Award, dit is de prijs voor Toekomstwelzijn & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In AZ Zeno is voeding een onderdeel van het genezingsproces. Het ziekenhuis pioniert al jaren met zijn innovatieve aanpak.

Duurzame zelfvoorziening, sociale verankering en biodiversiteit zijn de basis van de ziekenhuiskeuken van AZ Zeno. “Met ons eigen groentenveld, voedselbos en dokters-imkers zijn we op weg om de meest duurzame zorginstelling van het land te worden. In de zomer voorzien we 80% van groenten die we nodig hebben zelf. Wat we niet zelf kunnen voorzien, kopen we lokaal aan. We verwerken alles zelf. Op die manier kunnen we gezonde, voedzame en smakelijke gerechten serveren, want we geloven sterk dat goed eten belangrijk is voor het welzijn en bijdraagt tot een goed herstel. We zijn bijzonder trots op deze award want het is een erkenning van onze filosofie.” aldus Pieter De Smet, chef catering in AZ Zeno.

“Passende aandacht schenken aan de dynamische en sterk evoluerende wereld van catering, ligt al een kleine 10 jaar aan de basis van de Gault&Millau Catering Awards,” aldus CEO Marc Declerck. Het belang van de sector is niet te onderschatten. “Nergens anders worden in ons land dagelijks zoveel maaltijden geserveerd als precies in bedrijven, ziekenhuizen, scholen en instellingen waar cateringchefs en hun medewerkers actief zijn.”

The post Ziekenhuiskeuken AZ Zeno wint Gault & Millau award voor toekomstwelzijn & maatschappelijk verantwoord ondernemen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in

Met veel enthousiasme slaan de Landelijke Gilde Wingene en Ferm Wingene binnenkort de handen in elkaar voor een nieuw initiatief: een pop-up-zomerbar. Op 5, 6 en 7 juli is iedereen van harte welkom om met spijs en drank te genieten van dit gezellige initiatief.
The post Pop-upzomerbar van Landelijke Gilde en Ferm zet zomer goed in appeared first on

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Gigue is door het faillissement van Duror Fashion Group het slachtoffer geworden van “te veel management”. Dat zegt oud-designer Jo Wyckmans (79). De oprichter van het merk was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. In 2017 kwam zijn Gigue in handen van Duror, de groep die modemerk Terre Bleue oprichtte. “Toen zag ik het onheil

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »