VS laten transfer van 6 miljard dollar aan Iran toe in kader van gevangenenruil

De Amerikaanse regering heeft opnieuw een belangrijke horde genomen voor de geplande gevangenenruil met Iran. Uit een document dat het Amerikaanse Congres maandag kon inkijken, blijkt dat internationale banken geen sancties riskeren als ze de 6 miljard dollar bevroren tegoeden voor Iran overschrijven, zo berichten Amerikaanse media.

Meer krantenkoppen in België

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere rock en punk”

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde studeerde dit schooljaar af aan MUDA, richting singer-songwriter. Voor haar zangexamen mocht ze optreden in Missy Sippy. Daarnaast zingt ze in de band Junkyjardpool, die deze zomer optreedt tijdens de Gentse Feesten.
The post Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere

Lees meer »

Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen.

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

KIJK. Zo klopte Girmay zowel Philipsen als De Lie, die ingesloten zat, in de spurt: de momenten van rit acht

Nadat de Noor Jonas Abrahamsen maar liefst 168 kilometer in de aanval reed, barstte het geweld rond tien kilometer van de finish in Colombey-les-Deux-Églises los. In het helse strijdgewoel voor de beste posities, kwamen zowel Philipsen als De Lie bijna ten val. Uiteindelijk werd de machtsspurt gelanceerd door Coquard, maar kwamen onze twee landgenoten net te kort om Biniam Girmay

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

Prinses Delphine prijst koning Albert: “Je kan niet alles inhalen, maar ik hou van mijn vader en dat is genoeg”

Ze heeft jarenlang voor erkenning moeten vechten, maar vandaag is prinses Delphine (56) gelukkig met de relatie die ze met haar vader heeft opgebouwd. In een interview met het tijdschrift ‘Paris Match’ geeft de prinses meer details over de band die ze met koning Albert (90) heeft. Sinds hun verzoening zijn hun interacties zowel hartelijk als betekenisvol geworden.

Lees meer »