Voorzitter Eric Van den Broucke al 55 jaar actief bij Volley De Haan: “Op termijn graag herenploeg”

Eric Van den Broucke (76) is in volleybalmiddens een bekend figuur. Hij is al heel wat jaren voorzitter voor Volley De Haan en zijn club organiseert volgend jaar in augustus voor de vijftigste keer een internationaal tornooi. Wat weinigen weten, is dat de minzame zeventiger ondertussen al 55 jaar verbonden is met de kustploeg.

“In 1968 kwam een aantal studenten uit De Haan samen in de kantine van een camping met de bedoeling een volleybalclub op te richten”, vertelt Eric Van den Broucke. “Ik speelde toen al vier seizoenen bij Energie Oostende en was ook uitgenodigd op de vergadering. Raymond Pottier, vader van één van de aanwezigen, werd tot voorzitter gebombardeerd en ik zou de eerste trainer worden. Ik was er dus al bij van bij de start.”

“Ik heb de liefde voor de volleybalsport ontdekt in het VTI van Oostende. Daar werden tijdens de middagpauze door pastoor Delmotte wedstrijden georganiseerd. Op het einde van de schooljaar organiseerde hij ook testen om spelers te rekruteren voor Energie Oostende, een competitieploeg die verbonden was met de school. Toen ik 17 was, deed ik mee aan de testen en werd ik geselecteerd. Mijn liefde voor die sport is doorheen de jaren eigenlijk enkel maar gegroeid”, aldus de voorzitter van Volley De Haan.

Familiaal karakter

Volleybal doorkruiste eigenlijk het hele leven van Eric Van den Broucke. Door deze sport vond hij ook de liefde van zijn leven Vera Van Wonterghem, die ooit speelster was van de damesploeg. 32 jaar geleden volgde hij Raymond Pottier op als voorzitter van de club. “Ik heb enorm veel bewondering voor wat mijn voorganger betekende voor Volley de Haan. Het was een eenvoudige werkman met heel veel levenswijsheid. Ik heb enorm veel van hem geleerd. Ik ben blij dat we het familiale karakter van de club – dat we aan hem te danken hebben – steeds hebben kunnen behouden. Doorheen de jaren is de mentaliteit bij de jeugd serieus veranderd, maar de sfeer en gemoedelijkheid onder de leden is steeds gebleven en daar ben ik heel blij om.”

Uiteraard kende Volley De Haan hoogtepunten en moeilijke perioden in de 55 jaar dat Eric aan de club verbonden is. “Het hoogtepunt voor de damesploeg was zonder twijfel de opgang van provinciale naar divisie, nationale en uiteindelijk eredivisie. Om die laatste hindernis te nemen, moesten onze dames zes wedstrijden betwisten in een goeie week tijd. De apotheose was de finalewedstrijd in het volleybalcentrum van Vilvoorde tegen Yvoir, een ploeg die al dertien seizoenen in eredivisie speelde. We wonnen en de Waalse dames werden door ons eruit gespeeld. Mijn minst leuke herinnering is het opdoeken van onze twee herenploegen wegens een gebrek aan spelers. Dit blijft jammer genoeg een zwarte vlek in de geschiedenis van de club.”

Trouwe medewerkers

Eric Van den Broucke begint binnenkort aan zijn 33ste seizoen als praeses van Volley de Haan. “Eigenlijk was ik er dit jaar graag mee gestopt, maar er is niemand echt bereid om mijn taak over te nemen. Het voorzitterschap valt niet te onderschatten, zeker niet voor iemand van mijn leeftijd. Ik ben nog een voorzitter van de oude stempel. Wanneer iets georganiseerd wordt, wil ik er graag bij zijn om alles in de gaten te houden. Ik kom de eerste aan en vertrek meestal als laatste. Misschien ben ik niet zo goed in het delegeren van taken, maar je moet ook helpers vinden als je wil delegeren. De meeste jonge mensen staan tegenwoordig niet meer te trappelen om in een vereniging vrijwillig taken op zich te nemen. Gelukkig kan ik terugvallen op enkele heel trouwe medewerkers die de club helpen dragen. Secretaris Koen Desendere op kop, want die man verzet bergen werk voor de club.”

Over de ambities op korte termijn is de voorzitter van Volley De Haan heel duidelijk. “We willen met de damesploeg een rustig seizoen draaien en met de jeugd veel wedstrijden spelen waar de spelers plezier aan beleven. En dan is er nog mijn grootste wens… op termijn opnieuw een herenploeg tussen de lijnen brengen.” (PDC)

The post Voorzitter Eric Van den Broucke al 55 jaar actief bij Volley De Haan: “Op termijn graag herenploeg” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »

Kan Vlaams Belang op 13 oktober het cordon laten sneuvelen? Tom Van Grieken trekt nu al met zijn troepen ten strijde

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

IN BEELD – Bekende Vlamingen waren te gast op première ‘Sneeuwwitje’ in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne

Wil je Manu Van Acker zien schitteren als de lakei? Of ben je benieuwd of de prins én prinses elkaar zullen kussen? Misschien beoordeel je graag de acteerprestatie van Karen Damen of Ruth Beeckmans? Indien je daarop telkens met een ‘ja’ reageert, dan moet je zeker tickets bestellen voor de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland De Panne.
The post IN

Lees meer »

Veel boze reacties op essay waarin Taylor Swift een “slecht rolmodel” wordt genoemd: “Ze is 34, ongetrouwd en heeft nog geen kinderen”

“Vrouwen moeten niet per se trouwen en kinderen krijgen om een goed rolmodel te zijn.” Fans van Taylor Swift zijn niet te spreken over een artikel van het Amerikaanse ‘Newsweek’. In het essay wordt de zangeres onder meer een slecht rolmodel genoemd omdat ze op 34-jarige leeftijd nog niet getrouwd is en ook geen kinderen heeft. Iets waar volgers van

Lees meer »

Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld

Stad Brugge investeert in de vervanging van de veldverlichting van sportcomplex Gulden Kamer en de krachtbalterreinen in Lissewege. De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting.
The post Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.
The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal appeared first on KW.be.

Lees meer »