Vanaf 6 oktober wijn- en/of theeworkshops bij Frieda’s Wine & Tea

In de speciaalzaak ‘Frieda’s Wine & Tea’ in de Grijze-Zustersstraat in Kortrijk kan je vanaf oktober op vrijdagavond en zaterdagvoormiddag een wijn- of theeworkshop volgen. Zaakvoerder Frieda Lemouchi (56) behaalde in juni – na drie jaar studeren – haar diploma’s als wijn- en theesommelier. “Met veel enthousiasme geef ik mijn uitgebreide kennis en ervaring door!”

Frieda is eigenaar van het pand in de Grijze-Zustersstraat 2, geklasseerd als bouwkundig erfgoed, gelegen aan Sint-Maartenskerk. Haar vastgoedkantoor voor nieuwbouwverkoop richtte ze in tot een speciaalzaak in wijnen en thee van topkwaliteit.

Vorig jaar met Moederdag gingen de deuren van Frieda’s Wine & Tea open. “De wondere wereld van wijngaarden en theeplantages boeien mij, dus besloot ik een degelijke opleiding te volgen om deze kennis op te doen. Dit heb ik in een verkorte tijd afgerond in Brugge. Dat was wel pittig, zeker omdat de examenperiode voor beide opleidingen overlapt, maar op 11 juni studeerde ik met succes af!”

Intussen is Frieda ook lid van de Vereniging Vlaamse Sommeliers. “Van hobby naar job dus”, vertelt een gepassioneerde Frieda. Drie jaar geleden had ik niet geloofd dit nog te kunnen realiseren naast mijn vastgoedactiviteiten als nieuwbouwadviseur.”

Het pand in de Grijze-Zustersstraat 2 is geklasseerd als bouwkundig erfgoed © Kevin Vandenberghe

In het prachtig gerestaureerd pand van Frieda’s Wine & Tea laat de Kortrijkse sommelier je kennismaken met biologische en biodynamische wijnen, natuurwijnen en biologische thee. Die kan je ter plaatse kopen op basis van het deskundige advies van Frieda, of gewoon zelf proeven.

“Het zijn niet alleen drankjes, maar een kunstvorm die ontdekt en gewaardeerd moet worden. Het maakt niet uit of je nu een doorgewinterde kenner bent of gewoon nieuwsgierig. Ik zet mijn woning graag open om er in een huiselijke sfeer een kannetje thee te zetten of een glas wijn te schenken. Per seizoen maak ik een nieuwe selectie.”

“Met de workshops hoop ik een unieke en verfijnde ervaring aan te bieden, dat doe ik graag op een ludieke manier”

Vanaf 6 oktober start Frieda met haar thee- en wijnworkshops. In groepjes van minimum vier en maximum acht personen kan je op het gelijkvloers wijn degusteren of op het eerste verdiep ceremonieel thee leren zetten. “Met de workshops hoop ik een unieke en verfijnde ervaring aan te bieden. Dat doe ik graag op een ludieke manier met bijvoorbeeld blindproeven of het zoeken naar de juiste foodpairing”, legt Frieda uit. “Drie jaar lang met de neus in de boeken, geef mij nu maar het glas of het kopje, want het geurt naar meer.”

Tijdens Weekend van de Klant, op vrijdag 29 en zaterdag 30 september, krijg je tien procent korting op het aanbod wijnen. Meer informatie op www.friedasshop.be.

The post Vanaf 6 oktober wijn- en/of theeworkshops bij Frieda’s Wine & Tea is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Brand in Luikse woontoren eist tweede dodelijk slachtoffer

De brand in een woontoren in Luik van maandag heeft een tweede mensenleven geëist. Dat meldt de Luikse politie. Er liggen nog drie slachtoffers in het ziekenhuis, van wie twee op de afdeling intensieve zorg. “Het gebouw blijft volledig ontoegankelijk voor de bewoners en is onbewoonbaar verklaard”, melden de ordediensten.

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

Jonge moeder (23) schudt vier maanden oude baby ‘uit frustratie’ hersenletsel: “Ik had nochtans eerst tot tien geteld”

Een 23-jarige jonge moeder uit Oudenburg staat voor de strafrechter omdat ze haar vier maanden oude dochtertje een hersenletsel schudde. “Ze leerden me tot tien te tellen als ik gefrustreerd was. Dat heb ik toen ook gedaan, maar ze stopte niet met huilen”, sprak de jonge moeder. Opvallend: omdat een deskundige liefst drie jaar wachtte met zijn verslag, werd ‘slechts’

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

“Niets is onmogelijk, maar elk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels om over de Mont Blanc te geraken”

Wordt het een scenario zoals tegen Wales in 2016 of krijgen we opnieuw ‘A Night to Remember’ zoals tegen Brazilië? Onze chef voetbal heeft zijn koffers nog niét gepakt, maar waarschuwt dat élk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels. “Iedere seconde zullen de Duivels scherp moeten zijn. Eenieder gaat zijn beste niveau moeten halen. Er zal optimaal geprofiteerd

Lees meer »

Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op 500 deelnemers”

Corona, eendenkroos en vorig jaar blauwalg zorgden ervoor dat Damme-Brugge sedert 2019 niet kon plaatsvinden. Voor dit jaar koos de Brugse Zwemkring (BZK) voor een datum eerder op het seizoen. Zondag 30 juni is het zover met als nieuwigheid de zwemwedstrijd over een afstand van één kilometer.
The post Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op

Lees meer »