Titelhouder Roeselare treft Gent in achtste finales van Beker van België volley

Titelhouder Roeselare is dinsdag bij de loting voor de achtste finales van de Beker van België volleybal voor mannen aan Gent gekoppeld. De winnaar van dit duel treft in de kwartfinales Lint of Guibertin.

Aalst gaat op bezoek bij Hellvoc en kruist bij een zege de degens met Achel of Haacht.

In de andere tabelhelft start Menen als favoriet thuis tegen Booischot en ontvangt Genk Borgworm. Maaseik staat voor een makkelijke opdracht tegen Guibertin B en mag al uitkijken naar een kwartfinale tegen Antwerpen of Leuven.

De precieze data van de wedstrijden moeten nog worden vastgelegd. De finale vindt net als de voorbije jaren plaats in het Antwerpse Sportpaleis op 10 of 11 februari 2024.

Bij de vrouwen neemt bekerwinnaar Asterix Beveren het in de achtste finales op tegen Limal Ottignies. Wellen of Oudegem wacht in de volgende ronde.

Michelbeke werd aan Noorderkempen gekoppeld en de winnaar van dat duel botst op Roeselare of Genk.

De andere tabelhelft brengt een confrontatie tussen Lint en Gent, waarvan de laureaat het opneemt tegen Tongeren of Tchalou.

Vamos Sint-Gillis-Waas speelt tegen Antwerpen en de winnaar ontmoet in de kwartfinale Charleroi of Leuven.

The post Titelhouder Roeselare treft Gent in achtste finales van Beker van België volley is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kind gestoken door Aziatische hoornaar in speelhuisje: Vlaams Bijeninstituut roept ouders op om extra voorzichtig te zijn

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Bellingham en Kane redders in nood: Engeland ontsnapt door allerkleinste gaatje aan voetbaltrauma tegen Slovakije

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in de reguliere slotminuut. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Kane en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en hebben het vel van bondscoach Gary Southgate gered. Het niveau van het sterrenensemble moet wel

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »