Statie Kermis keert na vijftien jaar terug naar Statieplein

Na tien jaar in de Balluchon keert Statie Kermis terug naar het plein voor het vroegere stationsgebouw. Onder het waakzame oog van reuzen Tisten en Triene kun je er vrijdag 15 september naar het afterwork-café, op zaterdag 16 september spelletjes spelen en op zondag 17 september pijproken.

Een week na de kermis in Poelkapelle is het de beurt aan de Statiehoek om in het weekend van 15, 16 en 17 september de feestvlaggen uit te hangen. Het kermiscomité keert daarvoor na vijftien jaar terug naar het plein voor het vroegere station. “Het is negen jaar in de Balluchon geweest en een zestal jaar op de parking van Noel Decock”, zegt Peter Vantomme van het kermiscomité van de Statiehoek. “Na ongeveer vijftien jaar keren we dus terug naar de oorspronkelijke locatie. Op vrijdagavond starten we met een afterwork-café. Op zaterdag kan je van 14 tot 17 uur deelnemen aan de wandeltochten. De wandeltocht van 4 kilometer is een fotozoektocht op bijna alleen maar verharde wegen, dus ideaal om samen met de kinderen te doen. Daarnaast is er ook nog een interactieve wandeling van 9 kilometer. Daar zijn er ook grote stukken langs onverharde wegen. Op zaterdagavond staat plaatselijke dj Boerie, bij de burgerlijke stand bekend als Christophe Deraeve, achter de draaitafels voor de ‘80s-‘90s party.”

Statiegames

“Op zondag starten we weer met de wandeltochten en kun je komen aperitieven vanaf 10 uur. Om 12 uur opent pastabar Het Station”, pikt Maarten Depouvre in. “Het kubbtornooi wordt vervangen door de Statiegames, kleine spelletjes en volksspelen. Van 17 tot 18 uur staat het traditionele kampioenschap pijproken op het programma.”

Statie Kermis heeft ondertussen een lange traditie. “Nog vier jaar en het is hier honderd jaar kermis”, zegt Peter Vantomme. “We hebben nog de eerste kermisaffiche uit 1929. Ook toen was het met volksspelen. Een van de opdrachten was van café naar café rennen met een kruiwagen met je vrouw erin. Die folklore proberen we in stand te houden onder meer met reuzen Tisten en Triene.” (TOGH)

Meer info op de Facebookpagina van Statie Kermis Poelkapelle.

The post Statie Kermis keert na vijftien jaar terug naar Statieplein is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kunstenfestival Watou 2024 geeft ruimte aan verbeelding: “Met hommage aan bezieler Gwij Mandelinck”

Dit weekend gaat de nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou van start. Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Hij overleed

Lees meer »

Waarom zijn de aardbeien dit jaar zo lekker, maar ook zo duur?

De aardbeien zijn fors duurder dan vorig jaar. Voor een bakje van vijfhonderd gram betaal je makkelijk vijf euro, terwijl dat vorig jaar slechts drie euro was. “Maar ze zijn ook lekkerder, en daar is een hele goeie reden voor”, zegt Gert Reijnders van de Linkertse Aardbeienautomaat in Linkhout bij Lummen.

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me echt niet goed”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Letland erkent voor het eerst homokoppels

Koppels van hetzelfde geslacht worden sinds maandag ook wettelijk erkend in Letland. Kort na middernacht, toen de nieuwe wet van kracht ging, werden Maksims Ringo en Janis Locs het eerste Letse homokoppel. “Als Letland het homohuwelijk legaliseert, hopen we gouden ringen uit te wisselen.”

Lees meer »

Peuter verdrinkt in zwembad in de tuin: broertje van vier sloeg alarm, maar tevergeefs

Twee dagen nog vocht het peutertje voor zijn leven, maar uiteindelijk kon geen hulp meer baten. Een jongetje van net geen twee jaar is gestorven nadat het thuis in het zwembad is beland in Zandvoorde (Oostende). Dat gebeurde zaterdagmiddag. Buren reanimeerden hem nog, maar hij stierf uiteindelijk maandagmorgen in het ziekenhuis. Alles wijst op een tragisch ongeval. “Maar de precieze

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »