Stad Kortrijk vraagt actieplan aan KV Kortrijk tegen discriminerende spreekkoren

Stad Kortrijk, eigenaar van het Guldensporenstadion, en voetbalclub KV Kortrijk gaan samen harder én proactief optreden tegen discriminerende spreekkoren. Die intentie maakte schepen van Sport Wouter Allijns (Team Burgemeester) bekend op de gemeenteraad, na een tussenkomst van gemeenteraadslid Matti Vandemaele (Groen). “Ik ben beschaamd wat ik soms hoor als supporter”, klonk het fel.

De problematiek is niet nieuw, dus stelde de voetbalclub eerder al een plan op om discriminerende spreekkoren in het Guldensporenstadion te tackelen. Dat plan werd door Vandemaele afgedaan als ‘een presentatie uit de derde kleuterklas’ en ‘een eersteklasser onwaardig’. De problematiek zou door de club ‘gradueel’ aangepakt worden: dit seizoen één soort spreekkoren, volgend seizoen een andere variant, enzovoort. Vandemaele eist dan ook – ten laatste volgende gemeenteraad – een concreet actieplan van de club waarin het de tering naar de nering zet. “De club heeft al tijd genoeg gehad om actie te ondernemen maar heeft dat nagelaten, het is tijd voor een concreet actieplan,” klonk het fel.

Overleg gepland

Zijn betoog kreeg applaus van alle banken, behalve die van het Vlaams Belang. Bevoegd schepen van Sport Wouter Allijns liet weten dat er al een overleg gepland is met vertegenwoordigers van de club om een plan op te stellen. “Als eigenaar van het Guldensporenstadion is het onze plicht om als een goede huisvader – dergelijke spreekkoren te weren uit het stadion. Het kan niet zijn dat een absolute minderheid zich discriminerend uitlaten. Het kan niet dat zij een hele stad en club bezoedelen,” klonk het. (JF)

The post Stad Kortrijk vraagt actieplan aan KV Kortrijk tegen discriminerende spreekkoren is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Parket opent onderzoek naar verkiezingsfraude in Ninove

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft bekend gemaakt dat het een onderzoek start naar mogelijke verkiezingsfraude in Ninove. De telbureaus zouden de voorlopige resultaten wel mogen vrijgeven. Als er dan effectief sprake blijkt van fraude, kunnen de andere partijen naar de Raad voor Verkiezingsbetwisting stappen om de resultaten te betwisten.

Lees meer »

Huiszoekingen in prostitutiemilieu: zeven arrestaties en duizenden euro cash in beslag genomen

Bij verschillende huiszoekingen in het prostitutiemilieu in ons land en in Spanje zijn in totaal zeven verdachten aangehouden. Het onderzoek startte in Kortrijk. De politie nam ook 14.000 euro cash, verschillende gsm’s en de boekhouding van het pooiersnetwerk in beslag.
The post Huiszoekingen in prostitutiemilieu: zeven arrestaties en duizenden euro cash in beslag genomen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamant voor André en Christiane

André Debruyne en Christiane Moenaert vierden hun diamanten bruiloft in De Vierschaere in Werken. Hun drie kinderen Patrick, Annick en Veronique waren aanwezig samen met hun zeven klein- en twee achterkleinkinderen. Burgemeester Patrick Lansens en de schepenen Jan Lievens en Dirk Ampoorter brachten namens het gemeentebestuur felicitaties. André (84) en Christiane (80) leerden elkaar kennen
The post Diamant voor

Lees meer »

TIJDLIJN. De ontwikkelingen in het veelbesproken volmachtendebacle tot nu toe

Er loopt een onderzoek rond mogelijke verkiezingsfraude in Ninove. De zaak draait rond het gebruik van volmachten en mogelijk vervalste medische attesten. Alle volmachten bij de gemeenteraadsverkiezingen in Ninove zijn intussen in beslag genomen, zegt het parket van Oost-Vlaanderen. Het parket zegt niet welke partij de begunstigde van de fraude zou uitmaken en of volmachten voor Forza Ninove geviseerd worden.

Lees meer »

“Mijn ‘kindjes’ zijn bijna kapotgemaakt door hem”: Michel Van den Brande (64) krijgt celstraf met uitstel voor doodsbedreigingen aan boekhouder

“Ik ben het Belgische systeem grondig beu.” Stellingbouwer Michel Van den Brande (64) zag de omzet van zijn bedrijf Kontrimo plots dalen van één miljoen euro per maand naar een luttele 18.000 euro. Dat gebeurde nadat hij boekhouder F.M. uit Gent in dienst had genomen. De rechtbank toonde begrip voor de kwaadheid van Van den Brande, maar niet voor de

Lees meer »

Martha en Daniel klinken op hun briljanten huwelijk

Op zaterdag 5 oktober zette het college van burgemeester en schepenen Martha Depree (84) en Daniel Wynthein (87) in de bloemetjes ter gelegenheid van hun briljanten bruiloft. Het koppel uit Westende deelt al 65 jaar lief en leed en dat werd gevierd in de Heidestraat.
The post Martha en Daniel klinken op hun briljanten huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stemmenkampioen Wim Janssens (46) is de nieuwe burgemeester van De Panne: “Ik beleef een blitzcarrière in de lokale politiek”

Met Wim Janssens krijgt ook De Panne een nieuwe burgemeester. De lijsttrekker van Het ActiePlan kreeg de meeste voorkeurstemmen en zijn partij behaalde 14 van de 21 zetels. Zo is Wim na zes jaar schepen meteen burgemeester van de gemeente waar hij al zijn hele leven woont.
The post Stemmenkampioen Wim Janssens (46) is de nieuwe burgemeester van De

Lees meer »

Joan Miró doet Scheveningen swingen

14:30 Van vrouwen in de vorm van wasknijpers tot monsterlijke hoofden, barstend van kleur: de Spaanse kunstenaar Joan Miró bracht de droomwezens uit zijn schilderijen tot leven via het beeldhouwen. Het Muse…

Lees meer »

“De verkiezingen leven ook bij jonge kinderen”: leerlingen testen Middelkerkse stemlokalen uit

Nog voor de echte lokale verkiezingen van zondag 13 oktober sloeg de verkiezingskoorts op donderdag al keihard toe in de stembureaus van Leffinge en Middelkerke. Tientallen leerlingen uit Leffinge en Middelkerke testten de stemlokalen en brachten er al hun – symbolische – stem uit. Dit educatieve project stond onder toezicht van de dienst burgerzaken.
The post “De verkiezingen leven

Lees meer »