Ruim zeventig krokodillen ontsnapt uit opvang na hevige overstromingen in China

Meer dan zeventig krokodillen zijn dinsdag tijdens hevige overstromingen ontsnapt uit een opvangcentrum in het zuiden van China. De regio rond de stad Maoming wordt al enkele dagen geconfronteerd met hevige regenval en overstromingen, waar de dieren handig gebruik van maakten om weg te geraken, melden lokale media.

Meer krantenkoppen in België

Knokke-Heist tekent cassatieberoep aan tegen bouw van windturbines langs A11 in Westkapelle: “Afschuwelijk industriële littekens”

Knokke-Heist tekent cassatieberoep aan tegen de bouw van twee windturbines langs de A11 in Westkapelle. “Men creëert afschuwelijk industriële littekens in dit waardevolle agrarische gebied”, zegt het gemeentebestuur.
The post Knokke-Heist tekent cassatieberoep aan tegen bouw van windturbines langs A11 in Westkapelle: “Afschuwelijk industriële littekens” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Supporters van triatleet Marten Van Riel voor niks met bus van Wuustwezel naar Parijs: “Teleurstelling is groot”

Bij een 50-tal supporters van Marten Van Riel heerst er grote teleurstelling, nadat ze vannacht met een bus vanuit Wuustwezel naar Parijs trokken voor de Olympische triatlon die toch niet doorgaat vandaag. De wedstrijd zou plaatsvinden om 8 uur, maar omdat de Seine vervuild is, wordt de race uitgesteld. "We maken er dan maar een dagje Parijs van", zegt burgemeester

Lees meer »

“Ze zette diefstal in scène en kreeg er 16 miljoen voor”: zo kwam minnares van koning Edward écht aan haar fortuin

De Amerikaanse Wallis Simpson was niet alleen zo charismatisch dat de Britse koning Edward destijds zijn kroon voor haar liet vallen, maar volgens royalty-auteur Richard Wallace schuilde er zelfs een meesterdief in haar. In zijn nieuw boek ‘The King’s Loot’ vertelt hij hoe de vork werkelijk in de steel zat. “Wallis heeft veel prachtige juwelen gehad in haar leven, maar

Lees meer »

? De Babymoord. Moeder steekt babylijkje in vuilniszak, maar zegt zwangerschap niet te herinneren: “Pathologische leugenaar”

Op 30 maart 2005 doet een vuilnisman een gruwelijke ontdekking in Maldegem: een babylijkje tussen het vuilnis. DNA-onderzoek wijst naar de vrouw die het kind baarde. Maar die beweert niets van een zwangerschap te weten, laat staan van een bevalling. “Zij heeft dat kind gedood en op sluwe wijze doen verdwijnen”, zegt de psychiater. De HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de

Lees meer »

Duurste attractie ooit in Bellewaerde Ieper alweer tijdlang dicht

De nieuwe waterattractie Amazonia in het Ieperse pretpark Bellewaerde gaat opnieuw een tijdlang dicht. De attractie, de duurste ooit in het pretpark, ging open in april. Maar al snel bleken er technische problemen, waardoor ze een maand stil lag. Een tijdlang ging het vrij goed, maar nu zijn er dus opnieuw mankementen opgedoken.

Lees meer »

KV Kortrijk haalt verdedigende middenvelder in Japan

KV Kortrijk versterkt zich met de verdedigende middenvelder Tomoki Takamine. De 26-jarige Japanner ondertekent een contract bij KVK tot juni 2027. Dat hebben de Kerels dinsdag gemeld.
The post KV Kortrijk haalt verdedigende middenvelder in Japan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook kankerpatiënte Martine (65) is gedupeerde van On Line Fitness: “Zelfs met doktersattest dreigden ze met een advocaat”

“Mijn borsten moesten geamputeerd worden en dan nog durfden ze dreigen met een advocaat. Beschamend”, zegt Martine De Vos uit Opbrakel. Rik betaalde zelfs meer dan 500 euro om van zijn fitnessabonnement verlost te geraken, terwijl hij terminaal ziek is. Ze zijn een van de tientallen gedupeerden van On Line Fitness, de fitnessketen achter de bekende ondernemer Nicolas De Bruyn.

Lees meer »

Fietsers verkennen landbouwbedrijven van Rekkem en Lauwe

Op zondag 25 augustus kunnen fietsers, voor de 16de keer ondertussen, op verkenning trekken langs de landbouwbedrijven van Rekkem en Lauwe. Het evenement, een organisatie van verschillende verenigingen, is al jaar en dag een succesverhaal. “En afsluiten doen we met een heerlijk stukje beenhesp.”
The post Fietsers verkennen landbouwbedrijven van Rekkem en Lauwe appeared first on KW.be.

Lees meer »