Rodenbach pakt uit met nieuw bier: Rodenbach Evolved, een ode aan de Grand Cru

Brouwerij Rodenbach, bekend voor haar uitzonderlijk Vlaams Rood-bruin bier, kondigt de lancering van Rodenbach Evolved aan. Deze nieuwe limited edition serie vertegenwoordigt een nieuwe richting voor de Rodenbach bieren.

De brouw- en keldermeesters verleggen met deze lancering hun grenzen van craftsmanship en ze omarmen meer dan ooit de geest van innovatie. Elk jaar zullen ze bierliefhebbers met een nieuwe editie van Rodenbach Evolved verrassen. Met de Evolved-lijn begint de brouwerij aan een spannende ontdekkingsreis, voor elke editie zal men rijke brouwtraditie en knowhow ‘blenden’ met creativiteit.

De eerste editie: Evolved Grand Cru Aged 10 years

“De allereerste editie van Rodenbach Evolved wordt ‘Grand Cru Aged 10 years’, een ode aan de iconische Rodenbach Grand Cru. De naam verwijst naar Rodenbach dat tien jaar op eiken foeder nr. 95 heeft gerijpt. De brouw- en keldermeesters hebben het vervolgens met een klein deel jong bier versneden. Het uitzonderlijk lang rijpingsproces geeft dit bier een werkelijk uniek karakter. De rijping heeft organische smaken van zure kersen, groene appel, leer, eik en rood fruit voortgebracht. Rodenbach Evolved Grand Cru Aged 10 years toont de ongeëvenaarde rijpingscapaciteiten van Vlaams Roodbruin bier”, aldus brouwmeester Rudi Ghequire.

Gemengde gisting

“Rodenbach Evolved Grand Cru Aged 10 years (6 % vol/alc) is een iconische bier van gemengde gisting met superieure kwaliteiten, binnen de stijl van Vlaams Rood-bruin bier”, klinkt het.

“Door zijn uitzonderlijke lange rijping in een rechtopstaande eikenhouten foeder van 65.000 liter heeft het gerijpte bier een nog meer uitgesproken houtkarakter. Net als de klassieke Grand Cru wordt ook deze Evolved afgerond door het inmengen van een klein gedeelte jonge Rodenbach. De organische smaken die zich gedurende de lange vatrijping hebben ontwikkeld zijn van een uitzonderlijke zuiverheid en gaan in de richting van zure kriek, groene appel, leder, eik, gekonfijte rode vruchten maar zijn meer versmolten door de positieve invloed van de ongeziene lange houtrijping. Het ultieme bewijs dat een Vlaams Rood-bruin bier unieke en uitzonderlijke rijpingscapaciteiten heeft en dank zij zijn 10 jarige vatrijping nog meer complexiteit en rondheid in het bier kan brengen. Kortom een iconisch bier dat niet mag ontbreken in uw bier bibliotheek! A must have.”

The post Rodenbach pakt uit met nieuw bier: Rodenbach Evolved, een ode aan de Grand Cru is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Heel wat spullen gestolen bij inbraken in drie strandcabines in De Panne, standhouders vragen waakzaamheid

Op het strand van De Panne werden de afgelopen twee dagen drie inbraken geteld in strandcabines. In tegenstelling tot vroeger gaat het deze keer niet enkel om vandalisme maar werden ook spullen buitgemaakt. Onder andere een gasvuur, drank en zelfs een bikini werden gestolen. Standhouders roepen op sociale media op tot waakzaamheid.
The post Heel wat spullen gestolen bij

Lees meer »

“Spuit die fillers er maar in, ik ben de botoxkoningin”: Gert Verhulst dolt met liedjestekst van ex Karen Damen in ‘Sneeuwwitje’

Zondag gaat sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in première in Plopsaland De Panne. Ianthe Tavernier speelt de prinses, Michiel De Meyer de prins en Karen Damen en Ruth Beeckmans wisselen de rol van koningin af. “De musical is wel naar deze tijd omgevormd, de eerste versie dateert uit 1998. Dat moest dus wel”, zei Gert Verhulst bij de aankondiging. Karen verklapt nu onder

Lees meer »

Ex-ICT’er van Brugs ziekenhuis naar rechter nadat hij ‘pikante’ beelden zoekt op computers van vrouwelijke collega’s: “Vertrouwen enorm geschonden”

Een 42-jarige man uit Zedelgem die lange tijd als ICT’er werkte in het Brugse AZ Sint-Jan moet voor de strafrechter verschijnen onder andere omdat hij de computers van zijn vrouwelijke collega’s hackte ‘om leuke privéfoto’s’ te kunnen stelen. Dat heeft de raadkamer in Veurne vandaag beslist. De man verschijnt wellicht in het najaar voor de strafrechter. “Wij stellen ons burgerlijke

Lees meer »

Ernest Wijnboutique lanceert picknickmand: “Personaliseer met jouw favoriete wijn”

Ernest Wijnboutique nam onlangs een nieuwe start in het historisch centrum van Kortrijk en lanceert deze zomer een zorgvuldig samengestelde picknickmand. “Het bevat alles wat je nodig hebt voor een ontspannen en gezellige tijd in de buitenlucht: een comfortabel dekentje, twee elegante glazen en een handige flesopener, allemaal verpakt in een stijlvol en herbruikbaar stoffen mandje”, zegt zaakvoerder Roy Veracx.<br

Lees meer »

Internationale drugsbende ontmanteld na grootschalige inval in Peterbos: “Zo’n bende zit in alle soorten van criminaliteit, zolang het maar opbrengt”

De tentakels van de drugsmaffia uit Marseille reiken tot in onze hoofdstad. Dat werd gisteren duidelijk na een grootschalige operatie van de federale gerechtelijke politie, waarbij het hoofdkwartier van een drugsbende in de beruchte Peterboswijk werd ontmanteld. De bende had de ambitie om de baas van Brussel te worden, met behulp van hun ‘heilige drievuldigheid’: afrekeningen, martelingen en ontvoeringen.

Lees meer »

“1 op 100 vindt dit hot”: campagne wil met vakantiekiekjes aandacht vragen voor problematiek kindermisbruik

Schijnbaar onschuldige vakantiefoto’s: een jongetje dat aan een ijsje likt of een meisje dat speelt met de tuinslang. Die beelden spelen de hoofdrol in een campagne van Stop it Now!, de organisatie die zich inzet voor de preventie van kindermisbruik en personen die vragen of bezorgdheden hebben rond seksuele gevoelens tegenover minderjarigen. Wat voor de meeste mensen volstrekt onschuldig lijkt,

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »