Parket vervolgt ook zoon van Danny (57) voor doodslag, maar laat hem wel vrij onder voorwaarden

Het parket van Kortrijk wil zowel de partner als de zoon van Danny Delaere (57) vervolgen voor doodslag. Danny werd vrijdagavond met geweld om het leven gebracht. Opvallend is dat echtgenote Tacha N. (51) aangehouden werd door de onderzoeksrechter, maar haar 20-jarige zoon vrij is onder voorwaarden.

Volgens Gwendoline Delaere, Danny’s oudste dochter uit een eerdere relatie, boterde het al lang niet meer tussen haar vader en stiefmoeder. Ook buren hoorden geregeld ruzie waarbij soms ook de politie tussenbeide moest komen. Het alcoholgebruik van zowel Danny als zijn vrouw Tacha speelden niet zelden een rol in die ruzies.

Afgelopen vrijdag zat het er opnieuw bovenhands op tussen het koppel en deze keer liep de ruzie compleet uit de hand. Uit de autopsie zou later blijken dat Danny Delaere verstikt werd.

Zoon vrij onder voorwaarden, moeder blijft aangehouden

Hoe dat precies gebeurde, is nog erg onduidelijk. De 22-jarige dochter van het koppel werd opgepakt, maar zondagmiddag terug vrijgelaten. Zij heeft een beperking, maar zou voorlopig bij een familielid terechtkunnen. Zondagavond mocht ook haar 20-jarige broer beschikken.

Eerst bestond nog onduidelijkheid of het parket de jongeman wou vervolgen voor schuldig verzuim, doodslag of beide. Het parket liet nu duidelijk weten dat zowel moeder als zoon verdacht worden van doodslag en niet van schuldig verzuim. Het is opvallend dat de onderzoeksrechter besliste om de jongeman, in tegenstelling tot zijn moeder, wel vrij te laten onder voorwaarden. Zijn advocaat wenste hierop echter geen commentaar te geven.

The post Parket vervolgt ook zoon van Danny (57) voor doodslag, maar laat hem wel vrij onder voorwaarden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop”

Davy en Annick Lauryssen hebben een tweede fietsenwinkel geopend in Sint-Andries. Ondertussen baten ze al twaalf jaar een succesvolle winkel uit in Varsenare. Er is ook een nieuwe webshop en samen zetten ze meer en meer in op fietsleasing.
The post Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Niets is onmogelijk, maar elk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels om over de Mont Blanc te geraken”

Wordt het een scenario zoals tegen Wales in 2016 of krijgen we opnieuw ‘A Night to Remember’ zoals tegen Brazilië? Onze chef voetbal heeft zijn koffers nog niét gepakt, maar waarschuwt dat élk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels. “Iedere seconde zullen de Duivels scherp moeten zijn. Eenieder gaat zijn beste niveau moeten halen. Er zal optimaal geprofiteerd

Lees meer »

Infrastructuurwerken voor uitbreiding bedrijventerrein De Noordvaart van start

Stad Nieuwpoort en WVI slaan de handen in elkaar om het bedrijventerrein De Noordvaart op een kwalitatieve en duurzame manier op te schalen. Het gaat over een uitbreidingszone van 9 hectare die aansluit op het bestaande bedrijventerrein. “De nood aan bijkomende ruimte in de regio is hoog. Met de start van de infrastructuurwerken krijgt de uitbreiding eindelijk vorm.”
The

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Jonge Nederlander in Hasseltse cel voor helpdeskfraude

De Hasseltse onderzoeksrechter heeft een 24-jarige man uit Nederland aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van helpdeskfraude. Hij deed zich voor als bankmedewerker en belde bij slachtoffers aan om hun bankkaart en kaartlezer in handen te krijgen. Dat maakte de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) bekend.

Lees meer »

Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad

Komend weekend is er weer kermis op De Krommenhaak en de nabije wijken in Torhout. Het kermiscomité heeft een gevulde affiche klaar met zowel vertrouwde ingrediënten als enkele nieuwigheden.
The post Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Neemt Cristiano Ronaldo met negatieve primeur afscheid bij Portugal? “Hij weet dat het er waarschijnlijk voor hem opzit”

Hij troostte Pepe, maar zat zelf in zak en as. Cristiano Ronaldo (39) heeft z’n laatste minuut op een EK gespeeld, misschien wel z’n laatste minuut als international. Dat laatste is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat EURO 2024 is uitgedraaid op een teleurstelling voor de Portugese vedette. Het leverde hem ook een (negatieve) primeur op.

Lees meer »

‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust”

De huidige cd&v gaat naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de naam ‘cd&v Lendelede 2030’. “Om de lokale verankering van de partij te benadrukken”, zegt burgemeester en toekomstig lijsttrekker Carine Dewaele.
The post ‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust” appeared first on KW.be.

Lees meer »