Nieuwe Deelfabriek binnen ‘afzienbare tijd’ open, aannemer in gebreke gesteld

De Deelfabriek waar je producten kan delen, ruilen of herstellen verhuist momenteel naar de oude brandweerkazerne in de Rijkswachtstraat. De kazerne wordt voor de komst van de Deelfabriek volledig gerenoveerd, al lopen die werken nu vertraging op door een talmende aannemer. Schepen van Sociale Vooruitgang Philippe De Coene (Vooruit) liet op de gemeenteraad echter weten dat een officiële opening slechts een kwestie van tijd is.

De Deelfabriek is een project dat teert op burgerparticipatie en meehelpt in de strijd tegen armoede. Je kan er sinds 2017 terecht voor het delen, ruilen of herstellen van materiaal. De oude Deelfabriek in de Damastweversstraat was met 1.500 abonnees en 5.000 unieke bezoekers haar werkterrein ontgroeid, waardoor de stad in 2020 een verhuis naar de oude brandweerkazerne in de Rijkswachtstraat aankondigde. De nieuwe Deelfabriek is 4 keer zo groot en huisvest een 20-tal (ook nieuwe) initiatieven. In de eerste communicatie werd oktober 2022 aangeduid als voorgestelde datum, het zal uiteindelijk een jaar later zijn. Ook de tweede datum, eind deze maand, wordt niet gehaald.

Het was CD&V-gemeenteraadslid Mia Cattebeke die op de eerste gemeenteraad na het zomerreces de kat de bel aanbond. Na twee uitnodigingen vroeg ze aan schepen De Coene om een concrete datum. Die is er nog niet, maar wordt binnen afzienbare tijd verwacht. “We gaan pas open als we zien dat alles qua elektronica, beveiliging en toegang volledig in orde is. Momenteel is dat nog niet zo. We hebben de aannemer dan ook in gebreke gesteld. Maar een opening komt er zeer binnenkort aan,” antwoordde de schepen daarop. (JF)

The post Nieuwe Deelfabriek binnen ‘afzienbare tijd’ open, aannemer in gebreke gesteld is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Van Gerwen grootste mond van iedereen, maar nu nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Bende-overlever David Van de Steen: “Ik kan en wil me niet meer de les laten spellen door een onbekwame en corrupte justitie”

David Van de Steen, die als kind bij de overval van de Bende van Nijvel in Aalst werd neergeschoten en het als enige van zijn gezin overleefde, laat via sociale media weten waarom hij vandaag niet aanwezig was op een speciale bijeenkomst van het parket met de nabestaanden van de slachtoffers. Op Facebook spreekt hij van “een onbekwame en corrupte

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Man loopt brandwonde op bij bluspoging van uitslaande brand in veranda

In de Aartrijkestraat in Torhout brak donderdag even voor 12 uur een uitslaande brand uit in een veranda, aanpalend aan een woonhuis. Een man probeerde het vuur zelf nog te blussen, maar liep daarbij een brandwonde en een rookvergiftiging op. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer bluste daarna het vuur.
The post Man loopt brandwonde op bij

Lees meer »

Kind gestoken door Aziatische hoornaar in speelhuisje: Vlaams Bijeninstituut roept ouders op om extra voorzichtig te zijn

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

“Om Brahim op zijn bakkes te slaan kwam ik met plezier terug”: maar maakt Niko ook comeback in seizoensfinale ‘Familie’?

Meer dan 4.000 ‘Familie’-fans zakten donderdagavond af naar Kinepolis Antwerpen om als allereerste de grote seizoensfinale te bekijken. Onder een blakende zon konden ze vooraf de cast op de rode loper zien schitteren en met een beetje geluk zelfs een selfie scoren. Van Sandrine André (Veronique) en Caroline Maes (Mieke) tot Charlotte Sieben (Louise): de fans waren dolenthousiast om hen

Lees meer »

Na ‘Familie’ verbrak actrice Silvia Claes zo goed als alle contact en maakte opvallende carrièreswitch

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) zijn nergens te bespeuren. Ze werden wel gevraagd, maar beiden hebben zo hun redenen om ‘Familie’ achter zich te

Lees meer »

Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers

Politiezone Kouter meldt dat ze verschillende aangiftes kreeg van vooral oudere slachtoffers, bij wie thuis een aanzienlijk geldbedrag werd ontfutseld. Woordvoerder Annemie Wittesaele maant aan tot waakzaamheid: “Noch medewerkers van Cardstop noch bankmedewerkers zullen aan huis komen!”
The post Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers appeared first on KW.be.

Lees meer »