Nieuw scoutslokaal 33e FOS Navajo’s in Koekelare officieel geopend

Scoutsgroep 33e FOS Navajo’s uit Koekelare heeft samen met het gemeentebestuur de gloednieuwe uitbreiding van zijn lokaal aan de Belhuttebaan plechtig geopend.

In zijn openingstoespraak benadrukte schepen Jan Lievens dat er tijdens de huidige legislatuur heel wat investeringen gebeuren voor de jeugd. Naast de prachtige uitbreiding van het scoutslokaal investeerde de gemeente twee jaar geleden eveneens in een nieuwe speeltoren op sportpark de Mote en er gaan ook heel wat middelen naar een kwaliteitsvolle speelpleinwerking.

Degelijke jeugdwerking

“Met de uitbreiding van het scoutslokaal gaat een investering gepaard van om en bij de 190.000 euro”, aldus Evelien Denecker, jeugd- en sportfunctionaris van de gemeente. “Toen de leiding van de scouts enkele jaren geleden aanklopte bij het gemeentebestuur werd hun vraag grondig bestudeerd en werden de nodige budgetten vrijgemaakt. Het huidige gemeentebestuur bewijst hiermee dat er in Koekelare sterk ingezet wordt op een degelijke jeugdwerking.”

“We zijn heel blij met de uitbreiding van onze lokalen”, vullen hoofdleiders Sander Paelinck en Maythé Petit aan. “Onze groep kent de laatste jaren een sterke groei en we kampten al een hele tijd met een serieus plaatsgebrek. Naast de aanbouw werd ook een muur in het bestaande lokaal gesloopt, zodat we nu over een bijkomende grote ruimte beschikken.”

“De bouwwerken duurden een tiental maanden, maar onze activiteiten konden gewoon blijven doorgaan” – Sander Paelinck

“We zijn de gemeente ook dankbaar dat ze er, door het gieten van een betonplaat, voor zorgde dat we zelf een materiaalruimte konden bouwen naast de nieuwe aanbouw. Meer plaats en ruimte betekent ook meer mogelijkheden voor het organiseren van leuke en kwaliteitsvolle activiteiten voor de kinderen. Indien nodig kunnen nu we bij regenweer zelfs binnen leuke spelmomenten organiseren voor de kinderen.”

“De bouwwerken duurden een tiental maanden, maar onze activiteiten konden gewoon blijven doorgaan. Alles was netjes afgesloten en de veiligheid van de kinderen was altijd gegarandeerd. Een pluim op de hoed van de gemeente”, besluit Sander Paelinck. (Philippe Decruynaere)

The post Nieuw scoutslokaal 33e FOS Navajo’s in Koekelare officieel geopend is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Frankrijk heeft ‘bunker’ Maignan, maar de Rode Duivels hebben Koen Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Zware aardbeving treft zuidkust van Peru

Een aardbeving met een kracht van 7 heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het departement Arequipa getroffen, aan de zuidkust van Peru. Dat hebben het geofysische instituut van het land en de Amerikaanse geologische dienst gemeld.

Lees meer »

Mysterieuze cirkels in de lucht doen Berlijners speculeren over aliens, maar het antwoord is minder spectaculair

De inwoners van Berlijn hebben woensdag verschillende zwarte cirkels in de lucht gespot. Op sociale media doken al snel video’s op met speculaties over ufo’s en aliens, maar het echte antwoord is veel minder spectaculair. De ringen zouden afkomstig zijn van roet en/of uitlaatgassen. “Ze ontsnappen wanneer er een explosie op de grond plaatsvindt. Dit gebeurt in de industrie of

Lees meer »

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

De wetenschap kon haar niet helpen, dus deed ze het maar zelf: Amerikaanse ontwikkelt behandeling tegen haar dodelijke ziekte

De ontwikkeling van een nieuw geneesmiddel duurt vaak tientallen jaren, maar die tijd heeft Sonia Vallabh niet. Zij is drager van een gen dat een dodelijke prionenziekte veroorzaakt. Daarom werd ze zelf wetenschapper en ontwikkelde ze samen met haar man een innovatieve en veelbelovende aanpak om het gen uit te schakelen. En dat in amper 2 jaar tijd. De resultaten

Lees meer »