Nieuw management voor gemeentebestuur Bredene: “Diensten verbeteren”

Eind vorig jaar legde het gemeentebestuur een nieuwe organisatiestructuur vast. Ondertussen werd binnen de organisatie ook een nieuw management aangesteld, waarvan op vrijdag 1 september drie directeurs van start gingen.

“Een nieuwe organisatiestructuur bepalen was een hoofdthema dat we aan het begin van de legislatuur hadden vooropgesteld. De voorbije jaren hebben we hard aan deze structuur gewerkt. Het bepaalt immers hoe we de taken, functies en diensten logisch kunnen samenballen en hoe de personeelsbezetting eruit moet zien”, legt burgemeester Steve Vandenberghe uit.

Secretarismodel

“Ook Bredene wordt geconfronteerd met een snel wijzigende maatschappij. Er komen nieuwe taken op de lokale besturen af. De voorbije maanden werden alle huidige medewerkers geïnformeerd en al hun vragen beantwoord. We stappen af van het secretarismodel, waarbij de leiding bij één persoon ligt, en kiezen voor een structuur met drie grote directies”, geeft schepen van Personeel Kristof Vermeire aan. “Onze huidige manier van werken heeft immers zijn limieten bereikt. Het nieuwe management moet nu aan de slag om de dienstverlening en de werking van de gemeentelijke diensten te verbeteren. Zij krijgen van ons alle kansen om van die diensten een modern en goed werkend geheel te maken, in overeenstemming met de uitdagingen en opdrachten waar we als organisatie voor staan.”

Nieuw management

Het gloednieuwe management van het gemeentebestuur zal vanaf vrijdag 1 september samengesteld zijn uit Jan Eerebout (waarnemend algemeen directeur), Fabienne Devriendt (financieel directeur), Steve Dobbelaere (diensthoofd beleidsondersteuning/strategische cel) en de nieuwe directeurs Davy De Decker (directeur ondersteunende diensten), Viona Goethals (dienst mens) en Lieven Pascal (directeur ruimte).

Davy De Decker woont in Bredene en was tot voor kort aan de slag als directeur van het Atlas Atheneum in Gistel. Viona Goethals woont eveneens in Bredene en had destijds een advocatenpraktijk in de gemeente. Goethals komt over van het stadsbestuur Oostende, waar ze al een tijdje als diensthoofd en juriste aan de slag was. Lieven Pascal tot slot woont in Oostende en was er ook tot 31 augustus binnen het stadsbestuur tewerkgesteld als omgevingsambtenaar en -expert. (MM)

The post Nieuw management voor gemeentebestuur Bredene: “Diensten verbeteren” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE. ‘Belgian Arrows’ kijken Italië in de ogen, winnaar neemt het in halve finales op tegen Oostenrijk

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cindy (45) en Dave (48) nemen bakkerij ‘t Molentje in Oostende over: “Omtoveren tot een gezellige broodjeszaak”

Echtpaar en zakenpartners Cindy Vanhoof (45) en Dave Gielen (48) waren 10 jaar lang de gezichten van frituur Cindy’s Frietje in Bilzen, Limburg. Beiden voelden dat het tijd werd voor een nieuw avontuur. Toen ze zagen dat bakkerij ‘t Molentje in de Madridstraat een nieuwe uitbater zocht, waagden ze meteen de sprong. “Het is altijd blijven kriebelen om ooit zelf

Lees meer »

KLASSEMENT EN UITSLAGEN TOUR. Campenaerts knap vijfde achter grote kanonnen, Evenepoel doet uitstekende zaak in klassement

Remco Evenepoel pakte z’n allereerste ritzege in de Tour de France. De wereldkampioen tijdrijden zette de snelste tijd neer in Gevrey-Chambertin. Ook Victor Campenaerts maakte indruk, ‘Vocsnor’ eindigde achter de grote kanonnen op een vijfde plek. Knap. In het algemeen klassement verkleinde Evenepoel z’n achterstand op Tadej Pogacar en breidde hij z’n bonus op Jonas Vingegaard uit.

Lees meer »

Kind gestoken door Aziatische hoornaar in speelhuisje: Vlaams Bijeninstituut roept ouders op om extra voorzichtig te zijn

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »

Première danskomedie ‘De Ballroombeker’ doet voeten zweven én maakt deze zomer het mooie weer in het Fakkeltheater

Een zwoele zomeravond vol lach en dans. Zo kan de première van De Ballroombeker samengevat worden. De première van “De Ballroombeker” in het Fakkeltheater was een ware triomf. Het publiek genoot met volle teugen van deze zwoele zomerkomedie, die de perfecte mix bood van humor, dans en emotie. Deze sprankelende voorstelling, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, liet opnieuw zien

Lees meer »