Na chaotische eerste schoolweken in Heuvelland: De Lijn voorziet aanpassingen vanaf november

De Lijn heeft sinds dit schooljaar nieuwe trajecten en uurregelingen uitgewerkt voor Heuvelland, met als doel jongeren meer en betere mogelijkheden aan te bieden. Op de gemeenteraad toonden zowel N-VA als CD&V hun ongenoegen. Na een zo goed als dagelijkse communicatie met De Lijn kon burgemeester Wieland De Meyer al een aantal veranderingen aankondigen. “Alle bussen zullen ’s morgens 5 minuten vroeger vertrekken en dit vanaf 6 november.”

Het busverkeer verliep allesbehalve vlot tijdens de eerste schoolweken. “Tal van Heuvellandse jongeren kwamen te laat. Onder hen veel eerstejaars voor wie dit begrijpelijk voor veel extra stress zorgde. Ook bepaalde scholengroepen vragen om een aanpassing”, zegt Nathan Duhayon, gemeenteraadslid voor CD&V.

Aanpassingen

Die aanpassingen komen er nu vanaf 6 november. “De bussen vertrekken niet alleen 5 minuten vroeger, er komt aansluitend ook een extra buslijn die van Ieper station naar Ieper markt zal rijden om leerlingen te vervoeren die er te voet niet geraken. De Lijn zal buslijnen 71 en 711 in de eerstkomende dagen ook via de Rijselpoort en de Oudstrijderslaan laten rijden. Zo kunnen leerlingen van het College en het Immaculata daar afstappen, zodat ze iets minder ver moeten wandelen. Leerlingen die de 712 namen konden dat reeds doen”, liet de burgemeester noteren.

Bushaltes

Bijkomend pijnpunt zijn de bushaltes. “Zo is de halte in Nieuwkerke niet langer op het marktplein naast de kiosk, maar nabij de Belfius bank. Ook in Kemmel en De Klijte zijn er nieuwe haltes. Op deze nieuwe locaties is geen halte-accommodatie voorhanden. Niet de Lijn, maar wel het het gemeentebestuur van Heuvelland is verantwoordelijk voor het uitblijven van de bushokjes”, aldus Geert Debergh van CD&V Heuvelland.

Burgemeester Wieland De Meyer belooft de nieuwe haltelocaties te ontwerpen zodat op de nieuwe stopplaatsen op korte termijn toegankelijke perrons aangelegd worden, samen met bushokjes en fietsenstallingen. “We konden hier nu pas mee van start gaan, doordat de Vlaamse overheid nu pas de subsidielijn lanceerde om dit op te starten.”

The post Na chaotische eerste schoolweken in Heuvelland: De Lijn voorziet aanpassingen vanaf november is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Feesten Heule-Watermolen verliezen metWalter Deleu (76) opnieuw een oud-voorzitter

Nog maar vorige maandag 1 juli is dr. Claude Damman ten grave gedragen of Heule-Watermolen is opnieuw in rouw door het overlijden de dag erop van Walter Deleu. Beiden waren oud-voorzitter van het feest- en cultuurcomité dat de Watermolen Feesten organiseert. Toevallig vindt in de levendige gemeenschap net dit weekend de 80ste editie plaats van de kermis, die voortvloeide uit

Lees meer »

Smeulende wrakken blijven achter: gewapende overval op geldtransport op Zuid-Italiaanse snelweg, bende gaat er met meer dan 3 miljoen vandoor

Een gewapende bende heeft donderdag op een autosnelweg bij Brindisi, een havenstad in de hak van Italië, een geldtransport overvallen. De bendeleden blokkeerden plots het verkeer in beide richtingen met brandende voertuigen en dwongen de bewakers van het transport om meer dan 3 miljoen euro af te geven, voor ze ervandoor gingen. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Lees meer »

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »

André en Liliane zijn een gouden paar

Op 14 juni waren André Verspaille en Liliane Verschueren 50 jaar gehuwd. Dit gouden huwelijksjubileum werd onlangs gevierd.
The post André en Liliane zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Philipsen heeft niks gebroken bij val, maar baalt wel: “Niet kunnen sprinten én geen punten voor groen”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »