Monika Van Kerkhoven ruilt FOD Justitie in voor Centrumschool Wingene: “Ik miste het contact met de leerlingen”

Het nieuwe schooljaar start op heel wat scholen met vernieuwingen. Ook op Centrumschool Wingene is er een wijziging in het directieteam: Monika Van Kerkhoven neemt er de fakkel over van Hubert Kaes als administratief directeur.

“Ik ben pedagoog van opleiding en tijdens mijn studies ben ik begonnen als werkstudent in een internaat in Brugge”, vertelt Monika Van Kerkhoven, die vanaf dit jaar deel uitmaakt van het directieteam van Centrumschool Wingene, samen met pedagogisch directeur Steven Kindt. “Dat heb ik vijf jaar gedaan. Daarna ben ik tijdens de zwangerschap van mijn oudste geswitcht naar een compleet andere job.”

Aanpassen

Zes jaar lang was Monika leidinggevende bij de correctionele notitiedienst bij FOD Justitie. “Op het internaat deed ik ook nachtdiensten, maar met een gezin is dat bijna niet haalbaar”, legt Monika uit. “Toch miste ik het contact met de leerlingen. Dus toen ik deze vacature zag, dacht ik dat het wel een mooi moment was om terug de overstap te maken naar het onderwijs.”

“Het is sowieso aanpassen”, zegt Monika. “Er komt heel veel nieuwe informatie op mij af. Dat is bij momenten wel al overweldigend geweest. Maar ik ben enorm goed verwelkomd door iedereen, zowel door de directie als door het secretariaat, de leerkrachten en al het andere personeel. Iedereen is heel begripvol, dus dat geeft wel een warm gevoel om te weten dat ik hier zo omringd word.” (CSM)

The post Monika Van Kerkhoven ruilt FOD Justitie in voor Centrumschool Wingene: “Ik miste het contact met de leerlingen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

? “Philipsen krijgt nu nog meer de reputatie van bad boy”

De declassering van Jasper Philipsen in de zesde rit van de Tour zindert na. Ook ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ heeft het over het manoeuvre van de sprinter. “Een volkomen terechte declassering”, is het oordeel van Michel Wuyts. Voorts komt ook Remco Evenepoel zelf aan het woord op de dag van de eerste tijdrit. Slaat de wereldkampioen tijdrijden toe?

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Vlaams Belang voert deze zomer luchtreclame

Het Vlaams Belang voert deze zomer promotie met een vliegtuigje met spandoek. Het reclamevliegtuig zal gedurende tien dagen in Vlaanderen te zien zijn. “We zetten alles op alles voor de lokale verkiezingen”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Het Vlaams Belang zal deze zomer zichtbaar aanwezig zijn, te land en in de lucht.”

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »