Man die minstens 15 fietsendragers stal aan kust blijft in cel

Een man die vorige week in Nieuwpoort opgepakt werd en verdacht wordt van de diefstal van minstens 15 fietsendragers langs onze kust, blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de raadkamer in Veurne.

Vlak voor de zomer werden enkele fietsendragers van het merk Thule gestolen in de Westkust. Politiezone Westkust vroeg dan ook aan burgers om extra goed uit te kijken. Heel wat slachtoffers merkten na een fietstocht op dat hun fietsendrager was gestolen. De politie startten een onderzoek en dat leidde tot resultaat. “Een mogelijke verdachte werd in beeld gebracht en kon gelinkt worden aan de diefstallen”, meldt politiezone Westkust. “De man zakte met een gehuurde bestelwagen af naar de kust waar hij verschillende malen zijn slag kon slaan. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne, vorderde een gerechtelijk onderzoek.

Op dinsdag 5 september werd de verdachte gesignaleerd in Nieuwpoort. Even later lokaliseerde onze ploeg de verdachte en konden we hem arresteren. Na een huiszoeking werd de verdachte voorgeleid voor de onderzoeksrechter die besliste de man aan te houden. Vandaag kwam de verdachte voor de raadkamer te Veurne. De raadkamer besliste om de aanhouding met een maand te verlengen. Het onderzoek wordt verdergezet. Op vandaag staat vast dat de verdachte in aanmerking komt voor een 15-tal diefstallen van fietsendragers langs de Belgische kust, tussen Koksijde en Blankenberge.” (JH)

The post Man die minstens 15 fietsendragers stal aan kust blijft in cel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Expo ‘Kerkewerk’ onthult boeiende kerkschatten

Onlangs was er in de vooravond de officiële opening in aanwezigheid van federaal volksvertegenwoordiger en schepen Nathalie Muylle van de tentoonstelling ‘Kerkewerk… de kerkschatten onthuld’. De expo kadert in 100 jaar Sint-Petrus en Pauluskerk.
The post Expo ‘Kerkewerk’ onthult boeiende kerkschatten appeared first on KW.be.

Lees meer »

IJsbaan De Piste opent opnieuw de deuren: “2024 is het jaar van de transitie”

Het ijs van IJsbaan De Piste aan de Gentsesteenweg is klaar. Enkel de Zamboni-ijsdweilmachine moet nog de laatste gaten, scheuren en sleuven wegwerken. “Vrijdag 20 september gaan we officieel open voor het publiek. Dit weekend kan je discoschaatsen voor slechts 7,50 euro, aan bijna de helft van de normale prijs”, zegt Kenneth Deryckere (39).
The post IJsbaan De Piste

Lees meer »

“Dit is een act voor in een stripclub”: Katy Perry opnieuw onder vuur door optreden op de VMA’s

Na enkele jaren stilte is Katy Perry (39) weer helemaal terug, hoewel haar comeback niet zonder uitdagingen verloopt. Eerder deze zomer kreeg ze al kritiek op haar nieuwe videoclip ‘Woman’s World’ en nu ligt ze opnieuw onder vuur na haar optreden op de MTV Video Music Awards (VMA’s). “Ze promoot feminisme en wil dat haar lichaam niet wordt uitgebuit, maar

Lees meer »

“Staat de wodka koud?” Enkele uren later reed een dronken Youri H. (35) Francis (16) dood: hij riskeert negen jaar cel

Youri H. (35), die op 1 augustus 2022 de 16-jarige Francis op zijn fiets doodreed in Temse, riskeert daarvoor negen jaar cel. “Ik weet niets meer van die avond”, herhaalde de beklaagde meermaals. “Laf en egoïstisch”, zo omschreef de procureur zijn gedrag. “U dronk zich doelbewust lazarus en maakte van uw wagen zo een moordmachine.”

Lees meer »

Werken op Dorpsplein van start

Vroeger dan verwacht zijn afgelopen week de werken op het Dorpsplein gestart. “De paden (ongeveer 245 m²) worden er vernieuwd in zandkleurige betonstraatstenen. Om de bomen en de wortels van de bomen voldoende ruimte te geven wordt ongeveer 240m² onthard”, legt schepen van openbare werken Steven Buyse uit. Als alles volgens plan verloopt, zullen de
The post Werken op

Lees meer »