IN BEELD. Deze celebrities werden gespot op de US Open in New York

De US Open is gespeeld, de 19-jarige Amerikaanse Cori ‘Coco’ Gauff en de Servische Novak Djokovic (36) mogen de grandslamtitel dit jaar op hun naam schrijven. Elk jaar lokt het evenement heel wat celebrities naar het toernooi in New York. Een overzicht van enkele opvallende aanwezigen dit jaar.

Meer krantenkoppen in België

Vrees voor honderden doden na scheepsramp in Congo

Na een scheepsramp donderdagvoormiddag op het Kivumeer in Congo zijn al 126 lichamen geborgen. Dat zeggen haven- en veiligheidsbronnen. Het schip vervoerde naast passagiers ook goederen. Eerst was sprake van 450 mensen aan boord maar een lokale functionaris zegt tegen het Duitse persagentschap DPA dat er 700 passagiers waren.

Lees meer »

Drie jaar na zijn overlijden is Nicolas uit Rekkem nog steeds levend bij zijn vrienden: “Hij bracht mensen samen en doet dat nu nog steeds.”

Nicolas Dumortier uit Rekkem stierf in de nacht van 30 op 31 september 2021 bij een zwaar ongeval op de E403 in Roeselare. Drie jaar later zijn z’n vele vrienden hem zeker nog niet vergeten. Afgelopen weekend was een groep op Dumoweekend, deze week is er een herdenkingsbijeenkomst in zijn favoriet café Balthazar in Kortrijk. “En rond zijn verjaardag in

Lees meer »

Klara-presentatrice Katelijne Boon wint eerste Grote Prijs Martine Tanghe: “Als ze spreekt, hangt er zuiderse zon in de radio”

Klara-presentatrice Katelijne Boon (59) heeft de allereerste Grote Prijs Martine Tanghe, de VRT-taalprijs voor “creatief en uitmuntend taalgebruik”, gewonnen. Radio 1-stem Sofie Lemaire (40) legt beslag op de publieksprijs. Het is de eerste keer dat de prijs wordt opgedragen aan nieuwsanker Martine Tanghe, die vorig jaar overleed aan de gevolgen van kanker. Tanghe, een icoon van de openbare omroep, werd

Lees meer »

EXCLUSIEF. Tom Waes reageert op dalende kijkcijfers ‘Kalm Waes’: “Jammer dat boodschap hierdoor ondergesneeuwd raakt”

“Strontvervelend en doodsaai.” Het zijn woorden die je als tv-gezicht niet wil lezen over je programma. Wel overkomt het Tom Waes, wiens programma ‘Kalm Waes’ na drie weken bijna de helft van z’n kijkers verloor. Waes reageert voor het eerst bij HLN op alle kritiek en de teleurstellende kijkcijfers. “Ik zou alles hetzelfde doen, maar ik begrijp dat mensen denken:

Lees meer »

‘Brein’ achter aanslag Charlie Hebdo krijgt levenslang

De 42-jarige jihadist Peter Cherif is donderdag in Frankrijk door het bijzondere hof van assisen van Parijs veroordeeld tot een levenslange celstraf. Cherif speelde een belangrijke rol in de training van een van de mannen die een aanslag pleegde op de redactie van Charlie Hebdo in 2015 en hij ontvoerde in 2011 drie mensenrechtenactivisten.

Lees meer »

“Soudal Quick-Step is één van de opties”: afscheidnemend bondscoach Vanthourenhout over zijn toekomstplannen

Waar ligt de toekomst van Sven Vanthourenhout (43)? Nu hij afscheid genomen heeft van de nationale ploeg, wil de ex-bondscoach de komende dagen en weken verder gesprekken voeren met geïnteresseerde teams. Een nieuwe samenwerking met Remco Evenepoel of een overstap naar de ploeg van kersvers wereldkampioen Tadej Pogacar zijn alvast opties, zo zegt hij aan VTM NIEUWS.

Lees meer »

Negen verkozenen vervangen in gemeenteraad van Zedelgem de voorbije zes jaar: eerste schepen stapte ontgoocheld in politiek op

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… of niet voor de volle zes jaar. Van de 27 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Zedelgem, zetelen er vandaag nog 18 in de gemeenteraad.
The post Negen verkozenen vervangen in gemeenteraad van

Lees meer »

Oostende wint in Leeuwarden

Op de vierde speeldag in de BNXT League is Oostende zaterdag met 86-92 gaan winnen bij Leeuwarden.
The post Oostende wint in Leeuwarden appeared first on KW.be.

Lees meer »