Huwelijksadvies van Christa en Dirk: “Elkaar vrijheid gunnen”

Christa Dedeene (71) en Dirk Verbrugghe (72) trouwden op het gemeentehuis van Oekene op 28 juni 1973. Het was de laatste burgemeester van Oekene, Gerard Dochy, die hen in de echt verbond. Op zondag 27 augustus werden ze in feestzaal Van Coillie als gouden koppel in de bloemetjes gezet door schepen van Burgerzaken Stefaan Van Coillie.

Ze vielen mekaar voor het eerst, bij toeval, in de armen bij een motorcrossaccident op een bonenveld. Dirk wilde zijn kunstjes op de motor tonen aan de meisjes die boontjes aan het trekken waren en viel daarbij pardoes in de armen van Christa. Beide kunnen er nu hartelijk om lachen. Dirk werkte zijn hele professionele loopbaan bij de firma Siemens in Oostkamp, daarvoor had hij aan het VTI in Roeselare de afdeling zwak- en sterkstroom doorlopen. Christa was eerst werkzaam in het strijkatelier Nevo in Sint-Eloois-Winkel en was daarna 26 jaar zelfstandig onthaalmoeder onder de paraplu van Sloeberke bij haar thuis in de Nieuwe Abelestraat. “Ik heb 178 kindjes bij mij gehad en bij sommigen van hen worden we uitgenodigd op hun huwelijk en babyborrels. “Ik kijk met veel heimwee en voldoening naar die periode terug”, zegt Christa. “Zelfstandige onthaalmoeders, dat bestaat nu nog nauwelijks. Het zijn nu allemaal grote en kleine crèches met bijzonder veel regels en regeltjes.”

Gezin

Séverine, Stijn en Selien zijn hun kinderen. Ze wonen allen in Izegem. Séverine woont er samen met haar man Geert Debusschere. Stijn woont alleen en Selien met haar echtgenoot Merijn Devos. Ze zijn oma en opa van Louis, Chanel, Liese en Jules. Samen gaan ze vaak dansen. Dirk is gepassioneerd door de trialmotorsport, zowel als rijder/deelnemer en als organisator. “Dat is met een motor een hindernissenparcours afleggen zonder dat de voeten de grond raken”, legt hij uit. Ik vertegenwoordig die sport ook in de sportcommissie van de Vlaamse Motorbond. Daarnaast kan je me vaak in de tuin vinden.” Elkaar vrijheid en hobby(s) gunnen zijn voor Christa en Dirk het bindmiddel voor een lang en gelukkig huwelijk! (AD)

The post Huwelijksadvies van Christa en Dirk: “Elkaar vrijheid gunnen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp

In mei draaide alles om de campagne 10.000 stappen, elke stap telt in Oostkamp met als doel zoveel mogelijk inwoners aanzetten om te bewegen en hun stappen te registreren. Inge Sercu zette de meeste stappen.
The post Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Stad roept op: “Laat ons weten als je hondenpoep ziet op openbaar domein”

Stad Oostende zet de laatste jaren fors in op een nette stad en richt hierbij haar pijlen in het bijzonder op hondenpoep. Dagelijks zijn de stadsdiensten in de weer om de straten netjes te maken en die zo te houden. Met gerichte acties zetten de stadsdiensten nog een tandje bij. Maar ook Oostendenaars kunnen mee strijden door hondenpoep te melden

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hoe is de relatie van ‘coole opa’ Albert en ‘hippe oma’ Paola met Elisabeth en hun andere kleinkinderen écht?

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »