Families overleden Jessy (24) en Wibe (25) trekken naar Rome voor proces: “Willen dader in de ogen kijken”

Op 13 september vindt in de Italiaanse hoofdstad Rome het proces plaats over de dood van de twee vriendinnen Jessy en Wibe. Ze werden omvergereden door de Italiaan Francesco Moretti toen ze gewonde motorrijders wilden helpen op de A24 in Rome. Hun families zijn ondertussen in Rome om het proces bij te wonen en hopen meer duidelijkheid te krijgen over de omstandigheden.

Op 17 oktober eindigde het leven van boezemvriendinnen Jessy Dewildeman (24) uit Wevelgem en Wibe Bijls (25) uit Menen abrupt toen ze werden omvergereden door Francesco Moretti (53). Het tweetal stond rond 22.10 uur in een file die ontstaan was door een ongeval met twee motorrijders op de A24, een invalsweg naar het centrum van de Italiaanse hoofdstad. De dames stapten uit om de gewonden te helpen en net op dat moment werden ze zelf door een auto gegrepen.

Moretti had gedronken, testte positief op vijf verschillende soorten drugs – cocaïne, cannabis, opiaten, methadon en benzodiazepines –, reed 10 tot 20 km/uur te snel en pleegde vluchtmisdrijf. Bovendien was de wagen in kwestie niet van hem en was hij zo dus niet verzekerd. Hij had al een strafblad voor diefstal en zijn rijbewijs was geschorst. Uiteindelijk bekende de dader en werd duidelijk dat er een proces zou komen in Rome op 13 september.

Onduidelijkheid

Evelyne Derumeaux (51), moeder van Jessy, uitte in mei al haar ongenoegen over het gebrek aan concrete informatie die ze vanuit Italië kreeg. Ze trekt nu samen met haar partner en de vader van Jessy naar Rome om het proces bij te wonen: “Ik wil de dader in de ogen kijken. Ik wil antwoorden op mijn vragen. Wat is er precies gebeurd?”. Ook de zussen en broer van Wibe Bijls, het andere slachtoffer, zijn in Rome voor het proces.

“Ik wil antwoorden op mijn vragen. Wat is er precies gebeurd die avond?”

De Italiaan riskeert 18 jaar cel en moet zich verantwoorden voor onder meer doodslag, rijden onder invloed, vluchtmisdrijf en overdreven snelheid. “Of hij nu levenslang krijgt of niet. Dat doet er voor ons niet meer toe. Wij zijn onze dochter kwijt en willen weten wat er precies gebeurd is,” is moeder Evelyne duidelijk. Het proces morgen zal alleszins al duidelijk maken wat voor straf de bestuurder van de wagen krijgt.

The post Families overleden Jessy (24) en Wibe (25) trekken naar Rome voor proces: “Willen dader in de ogen kijken” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Nu nog zonnig, maar vanavond slaat het weer om: felle onweersbuien op komst, grote hagelstenen en mogelijk tornado’s verwacht in grensstreek

Op dit moment schijnt het zonnetje nog, maar vanavond en vannacht trekken felle onweersbuien over delen van België. Het KMI waarschuwt met code oranje in het zuiden van het land. Ook in Vlaanderen houden we het niet overal droog, maar vooral in onze buurlanden dreigt het weer helemaal om te slaan. “Belgische toeristen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming,

Lees meer »

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Boezinge op z’n zondags leidt je langs bijzondere plekjes

Op zondagnamiddag 30 juni kun je Boezinge op z’n Zondags beleven. Wandel 4 of 7 km en geniet tussendoor van allerlei animatie. Of vaar met de kajak of waag je aan het suppen. Fietsers verkennen de omgeving langs 19 km autoluwe paden. Vanaf 16.30 uur strijkt Streekgenot neer met muziek op het Katspel in Boezinge en is
The post

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’: “Gert Verhulst heeft een belangrijke bijdrage geleverd”

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Hoe Taylor Swift werd meegesleurd in vete tussen prins William en prins Harry: “Ze heeft Meghan Markle afgewimpeld”

Prins William verraste het Britse volk door een ‘casual’ selfie met internationale popster Taylor Swift te delen op zijn sociale media. Hij woonde haar concert bij samen met zijn twee oudste kinderen, en danste erop los. Vanuit het kamp van Harry en Meghan wordt er met de ogen gerold: “William probeert hen te kopiëren”, klinkt het. Maar daar gaat niet

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »