Dwars door Dadizele opnieuw PK voor vrije sporters

V.A.D. Dadizele organiseert op vrijdag 15 september de 47ste editie van de loopwedstrijd Dwars door Dadizele. De wedstrijd is ook dit jaar het provinciaal kampioenschap voor vrije sporters.

Dwars door Dadizele is de voorbije decennia uitgegroeid tot een echte klassieker op de atletiekagenda. Het evenement is inmiddels al aan z’n 47ste editie toe. “Vorig jaar kenden we spijtig genoeg een dieptepunt in het aantal deelnemers. Heel erg jammer, maar we merken ook dat andere looporganisaties het moeilijk hebben. Dwars door Dadizele is een traditionele stratenloop, maar ik heb soms het gevoel dat sommigen soms op zoek zijn naar andere uitdagingen”, aldus Francky Bettens, stichter en voorzitter van V.A.D. Toch hoopt met binnen de atletiekvereniging dat er een pak volk afzakt naar Dwars door Dadizele. “Het zou mooi zijn mochten we toch een 250-tal atleten hebben. Een groep enthousiaste vrijwilligers staat alvast klaar om hen te verwelkomen.”

Gezinsjogging

Dwars door Dadizele is ook dit jaar het provinciaal kampioenschap voor vrije sporters. Jong en oud kan er meedingen naar de provinciale titel. Om 18.30 uur starten de allerkleinsten. De jeugdreeksen nemen in totaal zo’n uurtje in. “In vergelijking met vorig jaar hebben we ervoor gekozen om de meisjes en jongens kadetten te laten meelopen in de gezinsjogging. Die wedstrijd start om 19.30 uur. De deelnemers leggen 2.800 meter. Om 20 uur wordt de lange wedstrijd op gang geschoten. De meisjes scholieren en dames leggen twee grote ronden af, goed voor 7,4 kilometer. De jongens scholieren en heren doen nog een rondje extra en zullen in totaal 11 kilometer gelopen hebben. “Ook handbikers en G-sporters zijn meer dan welkom om deel te nemen.”

Prijzen

Inschrijven voor Dwars door Dadizele kan vanaf 17.30 uur in het gemeenschapscentrum den Ommeganck in de Ridder Janlaan in Dadizele. Ook de prijsuitreiking vindt op diezelfde locatie plaats. “We voorzien naturaprijzen voor iedereen die de aankomst bereikt en er is ook een trofee voor de eerste drie lopers van de jeugdreeksen en de eerste vanaf de reeks scholieren.” (BF)

The post Dwars door Dadizele opnieuw PK voor vrije sporters is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »

Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers

Politiezone Kouter meldt dat ze verschillende aangiftes kreeg van vooral oudere slachtoffers, bij wie thuis een aanzienlijk geldbedrag werd ontfutseld. Woordvoerder Annemie Wittesaele maant aan tot waakzaamheid: “Noch medewerkers van Cardstop noch bankmedewerkers zullen aan huis komen!”
The post Oplichters slaan toe bij oudere mensen thuis in regio Torhout en doen zich voor als bankmedewerkers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw

De brandweer en stad Nieuwpoort kwamen donderdagmiddag ter plaatse naar een flatgebouw op de hoek van de Brabantstraat en de Franslaan in Nieuwpoort-Bad. Zware gevelplaten aan de zijkant van het gebouw zaten schijnbaar wat los. Voor de veiligheid werd het voetpad afgesloten.
The post Deel voetpad Brabanstraat Nieuwpoort afgesloten na onduidelijkheid met gevelplaten gebouw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid”

Het centrum van Deerlijk heeft er met Soes een nieuwe stijlvolle zaak bij. De stemmige koffiebar van Benoit Loosvelt en Annelien Vermeulen, met een ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes, opende onlangs de deuren.
The post Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »