Discussie over fles champagne in Brugse horecazaak eindigt met kopstoot aan fotomodel: dertiger riskeert fikse schadevergoeding te moeten betalen

Een banale discussie over een fles champagne in Brugge ontaardde in een schermutseling waarbij Nederlander R.E. een kopstoot uitdeelde aan een fotomodel. De dertiger moet zich nu verantwoorden voor de Brugse strafrechtbank.

Op 8 april vorig jaar zette R.E. (30) de bloemetjes buiten in een horecazaak in de Kuipersstraat in Brugge. Op een bepaald moment nam de Nederlander een fles champagne van een tafel en vulde daar zijn glas mee bij. De fles was evenwel niet van hem waarop het slachtoffer verhaal ging halen. De twee kwamen neus aan neus te staan waarop R.E. een kopstoot uitdeelde. Het slachtoffer, een fotomodel, hield daar een hersenschudding en een gapende wonde in het voorhoofd aan over.

De politie kwam ter plaatse waarop R.E. de benen nam. Hij kon evenwel meteen ingerekend worden, maar dat liep niet zonder slag of stoot. “Hij bleef agressief tekeer gaan en maakte de agenten uit voor het vuil van de straat. Ze moesten hem in de combi sleuren”, aldus de procureur, die toepassing vroeg van de strafwet.

Het slachtoffer vroeg dinsdag een fikse schadevergoeding. “Mijn cliënt is een fotomodel en die wonde in het aangezicht bracht natuurlijk zijn carrière in het gedrang”, pleitte zijn advocaat. “Gelukkig zal hij dankzij een laserbehandeling geen blijvend litteken hebben. Momenteel behelpt hij zich met extra schmink.”

R.E. betwistte de feiten niet. Zijn advocaat suggereerde een straf met uitstel onder probatievoorwaarden. “Zoals een cursus agressiebeheersing. Hij moet ook kijken voor duurzame huisvesting en tewerkstelling”, aldus meester Koen Van Zandweghe.

De rechtbank doet uitspraak op 4 oktober. (AFr)

The post Discussie over fles champagne in Brugse horecazaak eindigt met kopstoot aan fotomodel: dertiger riskeert fikse schadevergoeding te moeten betalen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Geen pakjesbezorger meer nodig? Hier levert een drone je boodschappen

Zullen pakjesbezorgers in de toekomst overbodig worden? In de Verenigde Staten test onder meer supermarktketen Walmart sinds januari dronebezorgingen uit. Voor 4 dollar extra wordt je boodschap binnen het halfuur bij je thuis geleverd. “Net een pakketje uit de toekomst”, klonk het bij de klant die het filmpje online deelde.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daarvoor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

“Zijn rider met eisen bestaat uit 37 pagina’s”: alles wat u wil weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

‘Vlaanderen Zingt’ massaal mét publiek in Izegem, Wenduine, Oostende, Blankenberge, Sint-Idesbald, Nieuwpoort én Torhout

Ook deze zomer zal ‘Vlaanderen Zingt’ weer door het Vlaamse land toeren om op 34 locaties het publiek aan het zingen te krijgen. Na de eerste editie 26 jaar geleden in Antwerpen blijven de pleinen overal volstromen, in totaal zo’n 150.000 mensen. En ‘Vlaanderen Zingt’ komt tot 31 augustus ook nog vaak naar West-Vlaanderen.
The post ‘Vlaanderen Zingt’ massaal

Lees meer »

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »