Bruggeling Pierre De Loof: “Mijn nieuw bier Blinden Ezel is een hoppige weerwraak op de Gentenaren”

Industrieel ingenieur Pierre De Loof pakt uit met een nieuw Brugs bier: de Blinden Ezel. Na maandenlang experimenteren met een kleine brouwinstallatie in zijn garage om het recept op punt te stellen, liet deze Bruggeling bij BeerSelect 2.000 liter brouwen, goed voor 6.000 blikjes bier.

Bruggeling Pierre De Loof (28) is de zoon van de bekende voormalige roeier Pierre-Marie De Loof, die in 1984 samen met stadsgenoot Dirk Crois op de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles een zilveren medaille behaalde. Zoon Pierre is productie-ingenieur bij TE Connectivity in Oostkamp, maar heeft als liefhebber van speciale bieren recent de Cobblestone Craft Brewery bij hem thuis in de Sint-Godelievedreef in Sint-Kruis opgericht.

Een hobby mondde uit in een smaakvol bijberoep. Als eerste wapenfeit heeft deze nieuwe brouwerij, waarvan de naam goed bekt in het Engels en tegelijkertijd een knipoog is naar de beruchte Brugse kasseien, het bier de Blinden Ezel uitgebracht.

In de garage

“Samen met een vriend ben ik in mijn keuken en garage beginnen te brouwen en experimenteren met een primitieve installatie”, vertelt Pierre De Loof. “Een leuk tijdverdrijf. Maar ik wou meer en heb contact gezocht met de professionele brouwerij BeerSelect in Gent, die amateurbrouwers helpt bij het vervaardigen van hun eigen bier. Ze hebben mij geholpen om het recept van de Blinde Ezel nog wat te verfijnen.”

“Het resultaat is een hoppige IPA, met veel citrusaroma’s die prominent in de neus aanwezig zijn. Het is een troebel, blond biertje, met een alcoholpercentage van 6,5 procent dat vlot drinkbaar is”, evalueert de Brugse brouwer. Hij liet 2.000 liter Blinde Ezel vervaardigen, verdeeld over 6.000 blikjes van 33cl bier.

“Veel kleine brouwerijen in het buitenland stappen van de fles over op een blikje. Het geeft mij ook de mogelijkheid om meer info te verschaffen over mijn bier en om het Brugse label met een mooie tekening te presenteren.”

Dronken soldaten

Pierre De Loof koppelt aan de lancering en de naam van zijn bier een leuke legende: “Blinde Ezel verwijst niet alleen naar het beroemde Brugse straatje vlakbij het stadhuis, maar ook naar de slag bij het Beverhoutsveld. In 1382 versloegen de Gentenaren in Oedelem de Bruggelingen, omdat naar verluidt de Brugse soldaten te dronken waren na de Heilig-Bloedprocessie.”

“Bijgevolg slaagden de Gentenaren erin de Brugse binnenstad binnen te dringen. Ze stalen de gouden draak die op de gevel van de Sint-Donaaskathedraal stond. Maar de Brugse ezels die de buit uit de stad moesten dragen, waren erg koppig. Bijgevolg namen de Gentenaren hun toevlucht tot een barbaarse daad: ze brandden de ogen van de ezels uit, zodat die blind naar Gent stapten. Sindsdien prijkt de gouden draak op het Gentse Belfort en heeft Gent een gelijknamig bier. Met de Blinde Ezel nemen wij Bruggelingen nu bijna 750 jaar later een hoppige weerwraak”, knipoogt Pierre De Loof.

Webshop

Voorlopig is Blinden Ezel enkel te koop via de webshop van de Brugse brouwer. “Ik zal er weinig winst op maken. Maar als lokale cafébazen geïnteresseerd zijn in dit Brugse biertje, kunnen er nog meer gebrouwen worden. Met de opbrengst hoop ik een betere brouwinstallatie te kunnen aankopen, zodat Cobblestone Craft Brewery in de toekomst met nog andere nieuwe bieren kan uitpakken”, besluit Pierre De Loof.

Info: www.blinden-ezel.com

The post Bruggeling Pierre De Loof: “Mijn nieuw bier Blinden Ezel is een hoppige weerwraak op de Gentenaren” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel

Op zondag 7 juli om 16 uur trekt de eeuwenoude optocht, de Godelieveprocessie, door het stadscentrum. Naar goeie gewoonte wordt er extra reclame gemaakt voor het event en dat gebeurt nu onder een nieuwe huisstijl.
The post Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Joe Biden laat nu ook al een steek vallen bij de dagelijkse meme van KW! ? En zo iemand wil dan president worden!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden reageerde op de kritiek op het “rampzalige” debat en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »

Tot 100 euro extra om wachtrijen in pretparken te vermijden: de FastPass

Sommige pretparken bieden bovenop de normale toegangsprijs, een ‘FastPass’ aan: zo kan je wachtrijen aan attracties vermijden. Je betaalt dan 5 tot wel 100 euro meer, afhankelijk van het aantal attracties waar je niet wil aanschuiven. In de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het consumentenprogramma ‘WinWin’, ergert Radio2- presentator Ann Reymen zich aan die praktijken.

Lees meer »

Bijna helft winkeliers wil solden verplaatsen naar augustus: “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”

Uit een bevraging van 463 handelaren door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 42 procent van hen de start van de solden wil verplaatsen naar 1 augustus. “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”, klinkt het. Het NSZ wil de timing van de koopjesperiode binnenkort bespreken met de bevoegde minister.

Lees meer »

Frankrijk? Et alors…?Durven we niet meer zeggen, hoor

Frankrijk dus. Maandag om 18 uur. Dan spelen de Rode Duivels hun 1/8ste finale op het EK. Als tweede in groep E. Teleurstellend tweede, toch? Nu wacht dus de wereldkampioen van 2018 – weet u nog hoe ze ons toen in de halve finale koud uitschakelden, die goal van Umtiti? Karl Vannieuwkerke liet zich laatst
The post Frankrijk? Et

Lees meer »