13,5 op 20 in Gault&Millau, maar toch sluit grillrestaurant Más Brasa in Knokke-Heist: “Klaar voor nieuwe uitdaging”

Knokke-Heist verliest een culinaire trekpleister. Het bekende grillrestaurant Más Brasa, bekroond met 13,5 op 20 in de Gault&Millau-gids, sluit de deuren. “Een eenvoudige beslissing was het zeker niet. Maar een combinatie van factoren deed me toch de stap zetten”, legt uitbater en chef-kok Frederik Boussy (40) uit. Hij begint samen met zijn toekomstige echtgenote aan een nieuwe uitdaging, die opnieuw de smaakpapillen zal verwennen.

Afgelopen weekend draaide het team van Más Brasa in de Smedenstraat in Knokke-Heist al zijn laatste service. Nieuws dat voor velen als een verrassing kwam, zeker omdat het restaurant bij culinaire liefhebbers een geliefkoosd adresje was. De zaak opende acht jaar de deuren en was al die tijd een plek om te genieten van een verfijnde keuken waar product en kwaliteit centraal stonden. Het werd aanvankelijk gezien als het ‘kleine broertje’ van sterrenzaak Cuines33 – sterrenchef Edwin Menue zette mee zijn schouders onder het project en chef Frederik Boussy werkte jarenlang in de sterrenzaak – maar maakte al snel een eigen naam.

Sinds enkele jaren was Frederik Boussy behalve chef-kok ook uitbater van het restaurant, dat in de gids van Gault&Millau nog hoog scoorde met 13,5 op 20. In die tijd legde hij zijn eigen accenten. Zo kregen visbereidingen er een groter aandeel. Met succes, want de zaak draaide goed. Tot nu, want Más Brasa staat over te nemen. “Een moeilijke, maar weloverwogen beslissing”, zegt Frederik.

Traiteurszaak

“Kijk, al die jaren heb ik met hart en ziel gewerkt. Het werd evenwel steeds moeilijker om geschikt personeel te vinden én te houden. Verder waren er ook de algemeen stijgende kosten. Het is een combinatie van factoren geweest die me de beslissing deed nemen. Mijn toekomstige vrouw baat de golf in het Zoute uit en ook zij was toe aan een nieuwe uitdaging. Daarop hebben we besloten samen een nieuwe weg in te slaan. De finale beslissing nam ik drie maanden geleden.”

Concreet zijn Frederik en zijn verloofde nu op zoek naar een geschikt pand in Knokke-Heist om een traiteurszaak te beginnen waar je ook kan lunchen. “Ik kreeg heel wat reacties op onze laatste service en wil vooral mijn dank en appreciatie uitspreken voor het team waar ik jarenlang mee werkte, de leveranciers en natuurlijk ons trouw cliënteel dat ons vele keren bezocht. Ik kan die mensen niet genoeg bedanken voor het vertrouwen en de vriendschap, maar nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk”, aldus Frederik.

Más Brasa staat nu over te nemen en daarvoor zijn diverse opties mogelijk, geeft de uitbater nog mee. Zowel huren als kopen is een mogelijkheid. (MM)

The post 13,5 op 20 in Gault&Millau, maar toch sluit grillrestaurant Más Brasa in Knokke-Heist: “Klaar voor nieuwe uitdaging” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

OPINIE Droog blijven maakt van mij nog geen droogstoppel

Wat gaan ze nog allemaal uitvinden? Dry January en Tournée Minérale kende ik al, maar nu is er blijkbaar ook Dry July. Al kom ik wat achter, want Droge Juli bestaat al sinds 2008, toen ze in Australië op het doldwaze idee kwamen om in juli een maand lang geen alcohol te drinken. In juli?!
The post OPINIE Droog

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Lees hier

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd teruggekatapulteerd in de tijd. Meer nog: de mama van Delano is een vriendin van haar. Nu heeft ze samen met Emilie Vandenplassche –

Lees meer »

Xi en Poetin pleiten op top in Kazachstan voor “multipolaire wereldorde” als alternatief voor Amerikaanse dominantie

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping hebben donderdag gepleit voor een “multipolaire” wereldorde, weg van het Amerikaanse unilateralisme. Poetin en Xi kwamen bijeen in Astana, hoofdstad van Kazachstan, waar een top plaatsvond van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie (SSO), een organisatie die verschillende landen verenigt die op gespannen voet staan met het Westen.

Lees meer »

Koningin Paola en haar moeizame zoektocht naar geluk: “Ze voelde zich gevangen in een harnas”

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

“Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers Frankrijk denigrerend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »