Vlaams begrotings­te­kort loopt op tot 3 miljard euro, begrotingsminister Diependaele (N-VA): “We mogen nu niet zot doen”

Het gat in de Vlaamse begroting loopt volgend jaar op tot 3 miljard euro. Dat meldt ‘De Tijd’ die cijfers van minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA) kon inkijken. De tegenvallende inkomsten van de registratierechten en de sputterende economie bezorgen de begroting klappen.

Meer krantenkoppen in België

Drie vrouwen blijven langer in de cel op verdenking van meerdere inbraken

Drie vrouwen van Nederlandse, Franse en Servische nationaliteit blijven een maand langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer vrijdagochtend. Het trio werd eerder deze week ingerekend door de politie en kon uiteindelijk gelinkt worden aan meerdere inbraken.
The post Drie vrouwen blijven langer in de cel op verdenking van meerdere inbraken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dierenliefhebbers ontevreden over WK gravel door Leuvense natuur: “Zeldzame vogels vinden er rust”

Enkele dierenliefhebbers en natuurfotografen maken zich zorgen over het parcours van het WK gravel. Meer dan 1.500 gravelbikers zullen van Halle naar Leuven fietsen om de regenboogtrui te bemachtigen. Ze zullen heel wat bossen en andere natuur doorkruisen. "Dit evenement zal grote gevolgen hebben voor de natuur en de dieren die daar normaal rust vinden", zegt bezorgd Leuvenaar en natuurfotograaf

Lees meer »

JOOW trekt met veel jong talent naar de verkiezingen in Lendelede

JOOW trekt naar de gemeenteraadsverkiezingen met 11 kandidaten. De nog maar recent gestichte partij moest de klus klaren in enkele weken. “En dat was uiteraard niet eenvoudig”, zegt lijsttrekker Jeroen Vandewaetere. “Maar ondanks alles hebben we veel jongeren kunnen motiveren om met ons mee te doen.” Toen Vicky Devreese uit N-VA+Trots stapte (omdat ze onvoldoende betrokken werd bij de werking)

Lees meer »

Volledig Pannes podium in klasse 2 op BK zeilwagenrijden

Aan de traditionele Potjesregatta, die voor de Belgische piloten ook als Belgisch Kampioenschap gold, namen 99 piloten uit zes landen deel. De Potjesregatta was daarmee het grootste internationale zeilwagenevenement dit jaar na het WK deze zomer in Frankrijk.
The post Volledig Pannes podium in klasse 2 op BK zeilwagenrijden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Omgeving boogschutterslokaal zit in nieuw jasje

De omgeving van het boogschutterslokaal in Izegem kreeg de voorbije maanden een opfrisbeurt. Het terrein kreeg een moderne uitstraling, met een natuurlijke inrichting die aansluit bij het nabijgelegen speelplein Rebry.
The post Omgeving boogschutterslokaal zit in nieuw jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vooruit Plus Oostende stelt sociale plannen voor: “Serruys weer volwaardig ziekenhuis”

Vooruit Plus stelt enkele toekomstpunten voor die in het sociaal beleid van Oostende een verschil kunnen maken. Belangrijkste uitgangspunt: meer mensen moeten én de juiste hulp én een betaalbaarder leven krijgen. Opvallend is dat de partij van de campus Serruys van het AZ Oostende weer een volwaardig ziekenhuis wil maken.
The post Vooruit Plus Oostende stelt sociale plannen voor:

Lees meer »

Voetbalwereld houdt adem in voor nieuwe zaak-Bosman

De voetbalwereld wacht vrijdag in spanning op een arrest van het Europees Hof van Justitie dat nu al wordt vergeleken met de zaak-Bosman. De zaak-Diarra, opnieuw gelinkt met België, kan de bodem onder het transfersysteem wegslaan en de inkomstenbronnen van Belgische clubs verder doen opdrogen.

Lees meer »

Hoe Conner Rousseau iedereen opnieuw te snel af wou zijn…

De nieuwe Vlaamse regering staat eindelijk in de startblokken. Vandaag leggen de ministers de eed af in het parlement, terwijl de nieuwe minister-president zijn eed bij de koning aflegt. Dan volgt de Septemberverklaring (op de valreep), en krijgen we eindelijk inzage in het Centenboekje, dat is de Vlaamse term voor de begrotingstabellen. Want die moeten eindelijk het definitieve oordeel vellen

Lees meer »

Jos en Anne zijn een gouden paar

Jos Danel en Anne Govaerts vierden onlangs hun gouden jubileum. Joseph zag het levenslicht in Tienen. Hij maakte zijn hoger middelbare school af aan het Atheneum. Daarna studeerde hij nog twee jaar rechten aan de universiteit, maar besloot die studie toch stop te zetten. Hij had een speciale voorliefde voor zwemmen en voetballen. Anne groeide
The post Jos en

Lees meer »