Sporty Papa’s Zwevezele steunen Kinderkankerfonds sinds Jules (9) leukemie heeft: “Zijn idee om het geld aan die vereniging te geven”

Minivoetbalvereniging Sporty Papa’s Zwevezele organiseert elk jaar een benefietconcert ten voordele van een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar het Kinderkankerfonds omdat Jules (9), zoon van Sporty Papa Tony Dierckens (40) en Inge Versyck (39), bijna twee jaar geleden leukemie kreeg. “We hebben altijd veel gehad aan de organisatie en daarom willen we graag iets terug doen.”

Een tweetal jaar geleden kreeg Jules (9), zoon van Tony Dierckens (40) en Inge Versyck (39), de diagnose van leukemie. “Ik was een tijdlang heel bleek en vermoeid. Na een bloedonderzoek bij de dokter werd ik opgenomen in het UZ Gent”, vertelt hij. “Ik moest erg lang in isolement, waardoor ik niet meer naar school kon en ook niet kon voetballen of zwemmen.” Sindsdien krijgt hij elke maand intraveneuze chemo, elke week moet hij chemopillen slikken en elk dag krijgt hij een dosis thuischemo.

De behandeling van Jules duurt nog tot februari, waarna hij hopelijk chemovrij wordt verklaard. “Het is enorm zwaar geweest”, vertelt mama Inge. “Momenteel voelt hij zich af en toe goed, maar elke maand is hij tot twee weken lang ziek van de chemo. De steun van lotgenoten en de initiatieven van het Kinderkankerfonds hebben ons tot nu toe wel recht gehouden. Daarom willen we graag iets terug doen.”

Benefietconcert

Jules’ papa Tony is lid van de Sporty Papa’s van Zwevezele, een minivoetbalvereniging van vaders en sympathisanten van de voetballers van Zwevezele, die ieder jaar een benefietconcert organiseren ten voordele van een goed doel dat dicht bij hen staat.

“Toen de diagnose bekend was, kregen we de vraag van de Sporty Papa’s of ze de opbrengst van het jaarlijkse benefietconcert aan Jules mochten geven”, vertelt Tony. “In eerste instantie vond ik dat een gekke gedachte om reclame te moeten maken voor mijn eigen zoon. Jules zelf kwam uiteindelijk met het idee om de opbrengst niet aan hem, maar aan het Kinderkankerfonds te schenken. Zo werd die vereniging vorig jaar voor de eerste keer gesteund.”

Twee vingers

Het kinderkankerfonds is overigens niet het enige goede doel dat gesteund wordt met het benefiet. “Om het draagvlak en de opkomst van het evenement dit jaar opnieuw te kunnen overtreffen, wilden we de opbrengst dit jaar verdelen over meerdere goede doelen”, zegt Tony. “Kenny Priem, de broer van Sporty Papa Jurgen, verloor in 2020 twee vingers bij een ongeval met een zaag. “In mei werd er een crowdfunding opgestart om de hoge prijs van een prothese te kunnen betalen, en met een deel van de opbrengst zullen we ook dat doel steunen.” (CSM)

Het benefietconcert van Magnetica vindt plaats op zaterdag 30 september vanaf 20.30 uur in CC De Wissel in Zwevezele. Nadien wordt er ook een afterparty georganiseerd. Kaarten kosten 10 euro, en voor wie zelf niet aanwezig kan zijn, is het ook mogelijk om een steunkaart aan te kopen. Tickets zijn beschikbaar via [email protected], via het nummer 0496-05.69.20, via de Facebook-pagina of via de Sporty Papa’s zelf.

The post Sporty Papa’s Zwevezele steunen Kinderkankerfonds sinds Jules (9) leukemie heeft: “Zijn idee om het geld aan die vereniging te geven” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De grasmat is een weide in het Pierre Cornelisstadion: “Dit is absurd”

Hallucinante beelden in het Pierre Cornelisstadion van Eendracht Aalst. Het gras is er – net zoals op jeugdcomplex Zandberg – al lange tijd niet gemaaid. Van een grasmat is geen sprake meer, het lange gras waait mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde beelden op: in de business seats ligt een dode half

Lees meer »

BEKIJK: Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »

Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan”

De 16-jarige Ward Desimpelaere is weer aan het koersen. Bij een val in de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo (5/5) brak de Aarselenaar zijn elleboog. Zondag trekt de pion van Gaverzicht-BE Okay-Van Mossel naar de UCI-koers Menen-Kemmel-Menen.
The post Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »

Spaans hooggerechtshof weigert amnestie voor Puigdemont

Het Spaanse hooggerechtshof heeft vandaag beslist om de omstreden amnestiemaatregel niet toe te passen voor de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont. Hij werd beschuldigd van verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen hem blijft dus van kracht.

Lees meer »

Tennisser Zizou Bergs geplaatst voor Olympische Spelen: “Zullen met plezier afreizen naar Parijs”

Opluchting in het Belgische tenniskamp: met Zizou Bergs neemt deze zomer toch een landgenoot deel aan het olympische enkelspel. Dankzij een aantal afzeggingen haalde hij nipt de hoofdtabel. In het dubbelspel zijn het duo Sander Gillé en Joran Vliegen geselecteerd door de Internationale Tennisfederatie. Zij zien Parijs 2024 als een hoog doel, in tegenstelling tot Elise Mertens die zelf verzaakte

Lees meer »

Opendeurdag van seksclub in Hoogstraten lokt duizenden nieuwsgierigen: “Het idee voor dit bezoek kwam van mijn schoonmoeder”

De opendeurdag van seksclub Club Amai in Hoogstraten heeft duizenden nieuwsgierigen gelokt. Er waren rondleidingen voorzien in de verschillende ruimtes, om mensen een beeld te geven van hoe het eraan toe gaat in zo’n club. "Ik wou graag eens zien wat er hier gebeurt, de hygiëne en alles wat erbij komt kijken, en ik ben aangenaam verrast", zegt één van

Lees meer »

Nieuwe ‘all weather-piste’ voor ruiters aan hippodroom Waregem: “Ontworpen om optimaal te trainen, ongeacht het weer”

Aan de hippodroom in Waregem is de nieuwe ‘all weather-piste’ voorgesteld: een piste waarop het hele jaar trainingen en wedstrijden gereden kunnen worden, ongeacht de weersomstandigheden. De Sport Vlaanderen-site in de Veldloopstraat is jaarlijks het decor van allerlei paardenwedstrijden en events, van de Paascross tot internationale topdressuur. Met deze investering wil Waregem nog meer inzetten op de paardensport.

Lees meer »