Marie (32) opent gastronomisch restaurant Pauline in haar eigen woning: “Je kan meegluren in de potten”

Kortrijk heeft er vanaf woensdag een nieuw gastronomisch restaurant bij: Pauline. Chef Marie Pieters (32) ontvangt haar gasten in haar eigen woning, een karaktervol pand op de Gentsesteenweg 178. “Dat er veel interesse is, merkten we al meteen. We organiseerden enkele proefdagen voor de eigenlijke opening en die waren meteen volzet.”

Marie Pieters werkte onder andere als chef de partie bij Boury in Roeselare, als souschef in Va-et-Vient in Kortrijk en hielp mee La Rigue van Peter Goossens opstarten. “Maar de allereerste die me in de potten liet roeren was Pauline, mijn grootmoeder. De zaak werd naar haar vernoemd. Al kokend bracht ze mij ook veel levenswijsheid bij. Het restaurant is dan ook een ode aan liefde, familie en de verbindende kracht van eten.”

“Het restaurant is een ode aan liefde, familie en de verbindende kracht van eten”

Marie heeft een grote liefde voor het pure product. Op de kaart staan bijvoorbeeld langoustines, kalfslende en lever van lotte. Gasten kunnen kiezen voor een gastronomisch menu van drie, vier of vijf gangen. De prijs varieert van 38 tot 68 euro. ‘s Middags serveert Pauline ook een wekelijks wisselende businesslunch aan 30 euro.

Huiskamerrestaurant

Marie en haar echtgenoot Jasper Vercruysse kochten het pand in de Gentsesteenweg drie jaar geleden. Ze wonen er samen met hun zoon Alexander (2), haar grootste en meest kritische proever. “We hebben bijna alles zelf verbouwd. Het cliché van zweet, bloed en tranen klopt (lacht), maar het resultaat kan tellen. Pauline is een huiskamerrestaurant. De stijl is warm en modern, met mooie historische accenten van het pand. Er werden ramen voorzien naar de keuken zodat je als gast wat mee kan gluren in de potten. Net zoals ik vroeger deed bij mijn oma.”

“We kozen op de wijnkaart voor succesvolle vrouwelijke wijnproducenten”

De zaalverantwoordelijke is Nsiala Collée (25), eveneens een jonge vrouw met ambitie. “Jonge vrouwen aan het roer in de gastronomie, we moeten daar eerlijk over zijn, dat is in 2023 nog geen evidentie. Het is fijn om daar verandering in te kunnen brengen. Zo kozen we ook op de wijnkaart voor succesvolle vrouwelijke wijnproducenten.” Die wijnkaart werd trouwens samengesteld door topsommelier Pieter Fraeyman.

Reserveer jouw tafel via www.restaurant-pauline.be of 056/90.85.75. Het restaurant is maandag en dinsdag gesloten.

The post Marie (32) opent gastronomisch restaurant Pauline in haar eigen woning: “Je kan meegluren in de potten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »

Heemkring Aan De Schreve lanceert kunstenaarsproject en boek over de familie Boudry

Dit jaar loopt in Poperinge de tentoonstelling ‘Boudry, een familie kunstenaars’, een organisatie van de Koninklijke Heemkring Aan de Schreve. Naast de tentoonstelling geeft Aan de Schreve ook een geïllustreerd kunstboek uit. De vernissage van de tentoonstelling gaat door op donderdag 4 juli in de Kapel van de Zusters Benedictinessen met aansluitend de boekvoorstelling in de Kapel Lebbe, Peperstraat in

Lees meer »

Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert

Het is een traditie geworden: ook dit jaar strijkt op de eerste woensdag van juli het literatuurfestival KANTeLing neer in en rond Kasteel Beauvoorde. Twee literaire grootheden staan dit jaar centraal: Guido Gezelle en Lucebert, respectievelijk 125 jaar geleden gestorven en 100 jaar geleden geboren.
The post Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert appeared first on

Lees meer »

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Filip Dewinter (Vlaams Belang) neemt vandaag eed af van Vlaamse Parlementsleden

Vandaag leggen de 124 Vlaamse Parlementsleden – onder wie maar liefst 67 nieuwkomers – de eed af. Dat doen ze bij de tijdelijke voorzitter Filip Dewinter van het Vlaams Belang, een controversiële figuur. Meteen ook een drukke eerste zittingsdag voor het Vlaams Parlement, dat een nieuwe voorzitter moet verkiezen én moet beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »