Luc Tack ontwikkelt nieuwe KMO-zone op terrein van Jules Clarysse nv in Pittem: “Interessant voor plaatselijke bedrijven die willen groeien en uitbreiden”

Luc Tack maakte vandaag bekend dat hij een nieuw KMO-park gaat bouwen op de terreinen van Jules Clarysse nv in Pittem. Dankzij een herlokalisatie van de productieactiviteiten van Jules Clarysse, producent van kwalitatief interieurtextiel, starten eind dit jaar de werkzaamheden voor het nieuwe Clarysse Business Park. Het Clarysse Business Park wordt de perfecte uitvalsbasis voor bedrijven die een uitstekende bereikbaarheid en toegankelijkheid wensen te combineren met een sterke lokale verankering. De nieuwe KMO-site in Pittem zal een modern en hoogwaardig aanbod van 38 loodsen met een oppervlakte van 90 m² tot 488 m² herbergen die gebouwd worden op een perceel van ongeveer 1,5 ha. Met de nieuwe KMO-zone wil Luc Tack inspelen op de stijgende vraag van zonevreemde, lokale ondernemers om zich lokaal te huisvesten en te verankeren.

De geschiedenis van Clarysse in Pittem gaat terug tot 1953, toen Jules Clarysse een weverij startte die uitgroeide tot de Europese leider in de productie van bad- en keukenhanddoeken. Sinds 2017 is Clarysse onderdeel van de Love Home Fabrics groep – een internationale groep voor interieurtextiel in handen van de familie Tack-Clarysse. Door de overname van matrassenproducent Latexco (Tielt) in december 2022 door Luc Tack, werden de activiteiten van Clarysse in het voorjaar van 2023 verhuisd naar een andere productielocatie van de groep in Oostrozebeke. Omgekeerd werd de assemblage-productie van Latexco in Pittem ondergebracht.

“We zijn erg trots om het Clarysse Business Park te kunnen presenteren. Het nieuwe bedrijvenpark is met zijn aantrekkelijke locatie, uitstekende bereikbaarheid via belangrijke toegangswegen en goede infrastructuur een uiterst interessant project voor plaatselijke bedrijven die willen groeien en uitbreiden, én dat willen combineren met een lokale verankering. Deze ontwikkeling biedt ruimte aan nieuwe ondernemingen, waardoor de lokale economie een boost krijgt en de tewerkstelling in de regio Pittem toeneemt. Hierdoor kunnen inwoners kiezen om dichter bij huis te werken en lange woon-werkverplaatsingen beperken”, verklaart Luc Tack.

Modern en hoogwaardig aanbod

De nieuwe KMO-site zal een modern en hoogwaardig aanbod van KMO-units herbergen. Zo zullen er 38 loodsen met een oppervlakte van 90 m² tot 488 m² gerealiseerd worden, verdeeld over vijf gebouwen. De units hebben één of meerdere vaste parkeerplaatsen en worden perfect ontsloten met private wegenis.

Er wordt ook extra aandacht besteed aan natuur- en waterbeheer, zo maken een riante groenbuffer en doordachte infiltratiemogelijkheden het geheel af. De units worden standaard casco opgeleverd, waardoor ze volledige aanpasbaar zijn aan persoonlijke bedrijfsbehoeften. Bovendien kunnen verschillende units samengevoegd worden, waardoor de mogelijkheden quasi eindeloos zijn.

De start van de werkzaamheden staat gepland voor eind 2023. Volgens planning zouden de KMO-units tegen de zomer van 2024 worden opgeleverd.

The post Luc Tack ontwikkelt nieuwe KMO-zone op terrein van Jules Clarysse nv in Pittem: “Interessant voor plaatselijke bedrijven die willen groeien en uitbreiden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld: “Het wordt veel meer dan een bib”

Het voorlopige, eerste ontwerp voor de nieuwe bibliotheek en het dagverzorgingscentrum werd bekendgemaakt. Voor de bibliotheek werd rekening gehouden met de input van het huidige personeel en de leden van de bibraad. De uitbreiding van het wzc omvat 20 woonzorgkamers, de nieuwbouw van een centrum voor dagverzorging en zeven assistentieflats.
The post Voorlopig ontwerp nieuwe bib en dagverzorgingscentrum voorgesteld:

Lees meer »

BEKIJK: Kajakken in het groen op de Demer tussen Herkenrode en Kuringen

Vanaf vandaag kan je kajakken aan de abdij van Herkenrode in Hasselt. Tijdens een tochtje van anderhalf uur vaar je tussen de bomen en het riet tussen de abdij van Herkenrode en Kuringen. "We nemen even pauze tijdens het broedseizoen, maar het is wel de bedoeling dat dit een blijvertje is", zegt Paul Lambrechts, directeur van de abdijsite.

Lees meer »

China zal ‘nooit’ dossier 23 dopingpositieve zwemmers delen met Amerika

De Chinese antidopingautoriteiten zullen “nooit” instemmen met het verzoek uit de Verenigde Staten om details vrij te geven van het onderzoek naar de 23 Chinese zwemmers die vlak voor de Olympische Spelen in Tokio positief testten op een verboden middel. Het Amerikaanse antidopingbureau USADA en leden van het Congres hebben om publicatie van het dossier gevraagd.

Lees meer »

Biden lijkt jongste maanden “vaker, duidelijker en zorgwekkender” mist in te gaan volgens mensen die tijd met hem doorbrachten

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is niet meer de man die hij was toen hij 3,5 jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon. Dat blijkt uit een hele reeks gesprekken die de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ had met mensen die de jongste maanden tijd met hem doorbrachten weg van het oog van de camera’s. Volgens hen lijkt de

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen”

Sinds kort kan je weer de voeten onder tafel schuiven in Gasthof Het Witte Paard op de Markt in Oostvleteren. Dit prachtige restaurant zat al een tijdje zonder uitbating en daar is nu verandering in gekomen.
The post Ellen (38) en Matthew (41) baten nu Gasthof Het Witte Paard uit in Oostvleteren: “Iedereen moet zich hier thuis voelen” appeared

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Ouders klagen agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens schoolreis aan: “Een ware hel voor mijn dochter”

De leerlingen van een basisschool in Wallonië hebben er een vreselijke schoolreis opzitten. De reden daarvoor was het ongepaste gedrag van twee leerkrachten, die zich zowel verbaal als fysiek agressief zouden hebben gedragen. Een moeder van een van de leerlingen doet haar verhaal bij ‘RTL’. “Mijn dochter had voortdurend bang om iets verkeerds te doen.”

Lees meer »

Politie waarschuwt nadat zes slachtoffers duizenden euro’s kwijtspelen: “Laat nooit zogezegde bankmedewerkers aan huis komen”

Politiezone Kouter (Torhout/Jabbeke/Gistel/Ichtegem/Oudenburg) waarschuwt opnieuw voor valse medewerkers van banken of Cardstop. In een week tijd maakten die liefst zes slachtoffers in de zone. Telkens ging het om oudere of kwetsbare mensen die duizenden euro’s kwijtspeelden aan de oplichters. “We blijven dan ook waarschuwen om deze zogezegde medewerkers nooit aan huis te laten komen”, geeft Annemie Wittesaele van Kouter mee.<br

Lees meer »