“Een aanval op een zuil klinkt vriendelijker dan een aanval op niet-commerciële organisaties”

Het belangrijkste thema van de begrotingsbesprekingen die dezer dagen starten, kennen we al een tijdje: de kinderopvang. Na veel gespin en getouwtrek zal er wel extra geld komen, maar allicht niet het extra miljard dat voorzitter Sammy Mahdi (cd&v) vraagt. Op deze vraag – die Mahdi zondag nog eens voor alle duidelijkheid herhaalde bij VTM – heeft N-VA vorige week uitgebreid geanticipeerd. Zowel Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele als Vlaams minister van Leefmilieu Zuhal Demir communiceerden tegelijk dat meer geld niet de oplossing is, en dat er ook een hervorming nodig is. Het stond zelfs zwart op wit gedrukt in het boek van de Genkse politica. Demir en Diependaele verwijzen naar de verschillen in subsidies voor enerzijds een onthaalouder of anderzijds voor groepsopvang, terwijl “een kind een kind is”. Volgens Demir is de financiering van de groepsopvang uitgewerkt “op maat van de zuilen”. Die verschillen zijn inderdaad groot. Meer geven aan de ene is vanzelfsprekend, maar minder aan de andere zoals N-VA insinueert? Onaanvaardbaar.

Meer krantenkoppen in België

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Verlengingen in Hamburg, Ronaldo mist reuzenkans

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

“Er zijn maanden dat er geen euro binnenkomt”: de openhartigste bekentenissen van BV’s in podcasts

Heeft het gezicht van Andy Peelman (40) een houdbaarheidsdatum? Hoe verliep de eerste keer seks voor Ben Segers (50)? En hoeveel verdient influencer Steffi Vertriest (37)? In de nieuwe podcastafleveringen laten bekende Vlamingen opnieuw alle remmingen vallen en spreken zonder schroom over onderwerpen die ze nog nooit met het publiek hebben gedeeld. “Ik werd onzeker doordat ik tijdens de seks

Lees meer »

Moen feest kent gedroomde start

Het driedaags muziekfestival Moen Feest heeft zijn start niet gemist. Kon moeilijk anders met een aaneenschakeling van topartiesten.
The post Moen feest kent gedroomde start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na plunderingen bij anti-regeringsprotest in Kenia

In Kenia heeft de politie meer dan 270 mensen gearresteerd voor plunderingen en het plegen van geweld tijdens het anti-regeringsprotest gisteren. Al 2 weken lang komen vooral jongeren op straat om te betogen tegen de plannen van de regering om belastingverhogingen in te voeren. De plannen zijn intussen ingetrokken, maar de betogers hebben nu extra eisen en vragen onder meer

Lees meer »

Parcours Dwars door Wingene komt dichter bij centrum

Wegenwerken hoeven niet per se een irritante ervaring te zijn, zo redeneerde de vzw Wingene For Cycling. Ze hertekende het parcours van Dwars door Wingene dit jaar een stuk dichter bij het centrum. Zo kunnen nog meer toeschouwers op zaterdag 13 juli makkelijker van deze wielerwedstrijd genieten. Een extra voordeel: op het Kerkplein komt er een extra drankstand en een

Lees meer »

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

Weer yoga in de weide van boer Jos

In de weide van boer Jos in Reningelst kan je op vrijdag 12 juli opnieuw een workshop yoga volgen. Dit jaar wordt gekozen voor een avondsessie.
The post Weer yoga in de weide van boer Jos appeared first on KW.be.

Lees meer »