Brugs restaurant Rock-Fort overgenomen door uitbaters Amuzee uit Zeebrugge: “Zij zullen het DNA behouden”

Het bekende restaurant Rock-Fort in Brugge, in 2001 opgericht door Hermes Vanliefde en Peter Laloo, sluit op 13 oktober de deuren… om vanaf december weer op te starten met nieuwe uitbaters. Het zijn Eline Snijkers en Laurent Law van restaurant Amuzee uit Zeebrugge die zorgen voor een nieuw hoofdstuk in het Rock-Fort verhaal.

Hermes Vanliefde en Peter Laloo openden op 13 oktober 2001 de deuren van Rock-Fort in de Langestraat. Met Hermes als chef in de keuken en Peter als zaalverantwoordelijke groeide de zaak al vlug uit tot een succes. De ongedwongen sfeer, het rock-‘n-roll-gehalte en natuurlijk ook de originele bereidingen met veel aandacht voor vis, schaal- en schelpdieren en vaak exotische smaken konden heel wat foodies uit Brugge en wijde omstreken bekoren.

DNA behouden

Rock-Fort was ook een vaste waarde op het ter ziele gegane culinaire festival Kookeet in Brugge. Maar op 13 oktober komt er einde aan het verhaal van Hermes en Peter bij Rock Fort. “Voor alle duidelijkheid: Rock Fort stopt niet, maar wordt overgenomen”, zegt Peter Laloo. “De nieuwe uitbaters, Eline Snijkers en chef Laurent Law van het Zeebrugse restaurant, zullen het DNA van Rock-Fort omarmen en behouden. Zij zullen de gastronomische erfenis van Rock-Fort voortzetten en er hun eigen vernieuwende toets aan toevoegen, wat zeker zal zorgen voor een culinair festijn.”

Tijd voor iets nieuws

Rock-Fort gaat op 13 oktober, niet toevallig de dag waarop het in 2001 allemaal begon, dicht… Om dan begin december weer de deuren te openen, met Eline en Laurent als nieuwe uitbaters. Hermes en Peter zullen hen in het begin nog een tijdje bijstaan om het verhaal verder te schrijven. De nieuwe uitbaters zullen zich volledig focussen op Rock-Fort waardoor Amuzee zeker tegen eind dit jaar de deuren zal sluiten. “Waarom wij ermee stoppen? Wel, Hermes en ik zijn tot het besef gekomen dat we niet meer te lang mogen wachten als we nog iets nieuws willen doen in het leven. Maar wat we precies gaan doen, dat weten we nog niet juist”, zegt Peter. “Misschien ga ik wel toneel spelen, een jeugddroom van me.”

The post Brugs restaurant Rock-Fort overgenomen door uitbaters Amuzee uit Zeebrugge: “Zij zullen het DNA behouden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet

Op vrijdagavond 14 juni ging traditiegetrouw het personeelsfeest van gemeente Hooglede door, waar ook een aantal mensen in de bloemetjes gezet werden.
The post Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gerecht wil schot in de zaak: Sven Pichal (45) komt snel voor rechter

Sven Pichal (45) zal op dinsdag 9 juli voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschijnen. Het gerecht wil duidelijk dat er schot in de zaak komt, want pas drie weken geleden kreeg Pichal te horen dát hij voor de rechtbank zou komen. Nu is er dus al een datum geprikt. Maar wat zal er die dag dan precies gebeuren?

Lees meer »

Maggie duikt in het idyllische water bij Tenerife, maar wordt geconfronteerd met de harde realiteit: “Meer plastic dan vissen”

Maggie Seida dook tijdens een reis naar Tenerife in het “blauwe, glinsterende” water voor de kust van het Spaanse eiland, maar kwam zo in een heel wat mindere idyllische wereld terecht. de Amerikaanse mariene bioloog kon geen meter zwemmen zonder verstrikt te raken in weggegooid plastic en andere rommel. “Meer plastic dan vissen”, schrijft ze op Instagram.

Lees meer »

Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten”

Jordy Van Hoornick (29) is zelfstandig uitbater van twee Bristol-winkels. Nu het bedrijf een gerechtelijke reorganisatie heeft aangevraagd, zag Jordy zich genoodzaakt zijn medewerkers af te danken. “We weten gewoon niet waar we aan toe zijn”, opent Jordy zijn klaagzang.
The post Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten” appeared

Lees meer »

Ratten, ziektes en stank: jaarverslagen schetsen verontrustend beeld van onze gevangenissen

Ratten, schurft en stank. De jaarverslagen van de toezichtscommissies geven een schokkend beeld van de omstandigheden in onze gevangenissen. De Standaard nam de jaarverslagen door die maandag gepubliceerd werden bij de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTRG). Bijna de helft van de 34 commissies waarschuwt voor de gevolgen van deze gebrekkige gezondheidszorg.

Lees meer »