Bezieler van Otegemse cyclocross René Vervaeke (86) overleden

Zondagmiddag is op 86-jarige leeftijd René Vervaeke overleden. René was in Otegem heel geliefd en bekend. Hij was jarenlang de bezieler van de cyclocross op weversmisdag.

René Vervaeke is geboren op 10 mei 1937 te Ingooigem. Op zijn 14de kon hij aan de slag bij de firma Ragolle in Waregem. Hij begon er als wever en werd er later monteur-mecanicien. Op zijn 45ste werd hij er ploegbaas. Na een loopbaan van 43 jaar in dit bedrijf kon hij op zijn 57ste met pensioen gaan.

Zo had hij nog meer tijd voor zijn grote passie: de cyclocross. Hij was sinds 1973 bestuurslid bij Otegem Boven en bezieler van de jaarlijkse cyclocross in Otegem. Sedert de jaren ’80 was hij secretaris, penningmeester en organisator van de cross en dit tot 2009.

Krak Zwevegem

René werd ook vaak in de bloemetjes gezet voor zijn inzet. In 1991 werd hij ‘Figuur van het Jaar’, in 2004 kreeg hij de gemeentelijke ‘Trofee van Sportverdienste’ en in 2009 werd hij door onze lezers uitgeroepen tot ‘Krak van Zwevegem’.

René was gehuwd met Jenny Delandsheere die vorig jaar overleed, een verlies dat René maar moeilijk kon verwerken. René is de vader van Linda en de grootvader van Klaas en Pieter. Jenne Matton is zijn achterkleinkind. (GV)

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 16 september om 11.30 uur in de aula Memoria, Bekaertstraat in Zwevegem.

The post Bezieler van Otegemse cyclocross René Vervaeke (86) overleden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

? “Het mooiste vandaag zou zijn als Evenepoel het afmaakt in Bologna”

Na lang aftellen is de Tour gisteren begonnen met een loodzware etappe richting Rimini. Ook vandaag krijgt het peloton op Italiaanse bodem een bijzonder pittige rit voorgeschoteld, met twee keer de beklimming van de San Luca. Krijgen we een eerste keer vuurwerk tussen de klassementsmannen? Wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikt vooruit.

Lees meer »

Hersenbloeding leidt niet tot verzoening tussen Danny Fabry en zoon: “Kwaad blijven over iets van 30 jaar geleden, dat versta ik niet”

Doorgaans brengt een tragedie mensen opnieuw dichter bij elkaar, maar niet in het geval van Danny Fabry (75) en z’n zoon Danny ‘Junior’ Esseldeurs (48). De twee hebben al ruim drie decennia ruzie, en daar brengt zelfs de ernstige beroerte van Junior geen verandering in. Tot grote wanhoop van z’n moeder Julia. Zij ziet met lede ogen toe hoe haar

Lees meer »

“Zijn rider met eisen bestaat uit 37 pagina’s”: alles wat u wil weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »

87 doden en tientallen gewonden door gedrum bij religieus festival in India

Bij een religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase deelstaat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 87 mensen in het gedrum om het leven gekomen. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen”, zegt de gezondheidsdienst tegen AFP. De politie sprak tegen Reuters van zo’n zestig doden.

Lees meer »

Wereldwijde voedselprijzen stabiel gebleven in juni

De wereldwijde voedselprijzen bleven in juni gemiddeld onveranderd in vergelijking met mei. Een daling van de graanprijzen compenseert de hogere prijzen van producten zoals plantaardige oliën, boter en suiker. Dat heeft de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) vrijdag gemeld.

Lees meer »