Begrotingstekort van Vlaamse regering loopt op tot 2 miljard euro

Het gat in de Vlaamse begroting loopt volgend jaar op tot 2 miljard euro. De registratierechten leveren 690 miljoen euro minder op dan gedacht, en ook de sputterende economische motor brengt 310 miljoen minder geld in het laatje.

Meer krantenkoppen in België

Arntout Hauben stapt opnieuw ‘Dwars door de Lage Landen’: “Ik heb geleerd om te durven wachten op een goed verhaal”

Arnout Hauben trekt in het gloednieuwe seizoen van ‘Dwars door de Lage Landen’ – vanaf 7 oktober – door Nederland en België, samen met zijn wandelkompanen Philippe en Ruben. Ze gaan op zoek naar verhalen die onze streken kleur hebben gegeven, van Lauwersoog tot De Panne. “De mentaliteit wordt eerder gevormd door het landschap dan door een landsgrens.
The

Lees meer »

Enige Belg mee voorin moet afhaken, Evenepoel en Pogacar houden zich (voorlopig?) koest – Zorgt regen straks voor gevaarlijke finale?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

KV Kortrijk stunt en wint tegen leider Genk, dat morst met kansen

Leider Racing Genk heeft zaterdag op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League op bezoek bij KV Kortrijk in het Guldensporenstadion voor het eerst in acht wedstrijden opnieuw geproefd van de nederlaag. De Kerels waren verrassend met 2-1 te sterk, en springen met elf punten naar een voorlopige twaalfde plaats, uit de gevarenzone. De Limburgers laten na hun voorsprong

Lees meer »

Celstraffen met uitstel voor verslaafd koppel dat flakka gebruikte in leegstaand café Cheers: “We gebruiken om aan realiteit te ontsnappen”

Een dakloos koppel dat in februari van dit jaar werd betrapt in het leegstaande café Cheers in Diksmuide en daar onder meer de zombiedrugs flakka had gebruikt, is veroordeeld tot fikse celstraffen met uitstel. Zowel de 36-jarige S.W. en de 37-jarige W.D. kregen 18 maanden cel met uitstel en 8.000 euro boete, ook met uitstel.
The post Celstraffen met

Lees meer »

Jürgend en Veerle zijn trotse Wereldouders: “Ik droom van een sneeuwdag”

Jürgend Delbarge en zijn echtgenote Veerle Devlies wonen in de Maagdhoek, een stukje rust in de natuur met prachtige vergezichten, in Esen. Daar wonen ze momenteel niet alleen, want het koppel is Wereldouder van Chi Lok Cheung (17), een student uit Hong Kong.
The post Jürgend en Veerle zijn trotse Wereldouders: “Ik droom van een sneeuwdag” appeared first on

Lees meer »

“Ik wil tonen dat er áltijd een reden is om te glimlachen”: Joeri (26) maakt hiphopnummer over het ongeval dat hem voor het leven verminkte

Negen jaar geleden hing het leven van Joeri Verbeeck, toen amper 17 jaar oud, aan een flinterdun zijden draadje. Een dodehoekongeval kostte hem zijn linkeroog en rechterarm. Hoewel hij voor het leven verminkt is, legt de Kortrijkzaan een ongezien optimisme aan de dag. Nu heeft Joeri zijn levensverhaal in een rapnummer gegoten. “Ik wil mensen tonen dat er altijd een

Lees meer »

“Hij kan nu alles meer loslaten en plaatsen. Dat valt echt op”: Gianni Vermeersch (31) door de ogen van zijn vader en vriendin net voor WK gravel

Twee jaar geleden kroonde Gianni Vermeersch (31) zich in Italië tot eerste wereldkampioen gravel. Dit weekend krijgt de Klerkenaar in eigen land een nieuwe kans op een regenboogtrui. Wij spraken met zijn vader Stefaan en vriendin Shauny Vandekerckhove. “Gianni heeft veel meer zelfvertrouwen dan vroeger.”
The post “Hij kan nu alles meer loslaten en plaatsen. Dat valt echt op”:

Lees meer »

“Opvolger Nasrallah doelwit nachtelijke aanvallen op Beiroet”- “Belangrijke Hamasleider omgekomen bij luchtaanval op vluchtelingenkamp op Westelijke Jordaanoever”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Verdachte gevallen Marburgvirus in Hamburg testen negatief

De vermeende besmetting met het Marburgvirus van twee personen in Hamburg is niet bevestigd. De tests vielen negatief uit, zegt de Hamburgse Sozialbehörde, de overheidsdienst bevoegd voor gezondheidsbeleid. Een van de twee had kort daarvoor in Rwanda in een ziekenhuis gewerkt, waar ook mensen behandeld worden die besmet zijn met het virus.

Lees meer »

Portretten ex-burgemeesters van Bredene prijken in het gemeentehuis: “Deze leiders hebben hun stempel gedrukt”

Afgelopen vrijdag is in het gemeentehuis de tentoonstelling ‘Bredense burgemeesters door de jaren heen’ geopend. De expo toont niet enkel de gezichten van de vroegere burgemeesters maar geeft aan de hand van hun portretten een stukje van de rijkgevulde (politieke) geschiedenis van Bredene prijs.
The post Portretten ex-burgemeesters van Bredene prijken in het gemeentehuis: “Deze leiders hebben hun stempel

Lees meer »

Tallon Dekeyser (12) uit Ruiselede is Belgisch kampioen motorcross: “Hij rijdt beter met de motor dan met de fiets”

Hij is al jaren een beloftevolle motorcrosser en ook dit jaar maakt hij het helemaal waar: Tallon Dekeyser (12) werd in het Vlaams-Brabantse Pamel Belgisch kampioen bij de Nieuwelingen ’85.
The post Tallon Dekeyser (12) uit Ruiselede is Belgisch kampioen motorcross: “Hij rijdt beter met de motor dan met de fiets” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lepe vos Dries Mertens slaat subtiel toe voor Galatasaray in Europa League en viert met een radslag, maar kan wel niet winnen

Dries Mertens en zijn ‘killerinstinct’ hebben weer toegeslagen in de Europa League. De speler van Galatasaray reageerde het snelst op een kopbal van Mauro Icardi en zette zijn club al snel op voorsprong tegen de Letse kampioen FK RFS. Akgün verdubbelde even later de Turkse voorsprong, maar de thuisploeg knokte zich weer op gelijke hoogte. Het eindigde op 2-2 in

Lees meer »