Tweemaal brons voor Maldegemse Manon Claeys op EK G-dressuur

Manon Claeys uit Maldegem zet haar succesvolle carrière in de G-dressuur verder met twee bronzen medailles op het EK in Riesenbeck, Duitsland.

Nadat ze in 2021 op de paralympische spelen in Tokyo tweemaal brons behaalde in de G-dressuur, nam Manon Claeys afgelopen week deel aan het EK G-dressuur in het Duitse Riesenbeck. Eerder deze week behaalde Manon al brons in de categorie Grade IV. Daardoor mocht ze zaterdag net als de andere Belgische formaties deelnemen aan de Freestyle test.

Dat is een wedstrijd waaraan de 8 beste duo’s uit iedere categorie mogen deelnemen. Ook in die wedstrijd behaalde Manon met haar jong paard een bronzen medaille. “Door problemen met de gezondheid was mijn voorbereiding op het EK niet ideaal gelopen. Ik heb echter een team rond mij dat er alles aangedaan heeft om me klaar het krijgen voor het EK.”

“De successen die ik op het EK heb behaald zijn het resultaat van het ganse team. Nu beginnen aan de voorbereiding van de paralympisch spelen in Parijs,” klonk het bij een tevreden Manon. (LV)

The post Tweemaal brons voor Maldegemse Manon Claeys op EK G-dressuur is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op site Sport Vlaanderen

Vrijdagavond werd bij Sport Vlaanderen Waregem de gloednieuwe all weatherpiste voorgesteld. Het stadsbestuur en vzw De Gaverbeek investeerden in een grote piste die het ganse jaar door gebruikt kan worden. Daarnaast werd ook een extra longeerpiste ingericht. “Dit is een bijzonder moment in onze geschiedenis”, reageert directeur Wim Vanderschueren.
The post Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op

Lees meer »

Biden keldert in de peilingen volgens gelekt memo Democraten

Joe Bidens kansen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn gekelderd, aldus Bloomberg, dat zich baseert op de nieuwssite ‘Puck’. Biden loopt ook voor het eerst achter op vicepresident Kamala Harris. Ook de Democraten Pete Buttigieg, minister van Transport, Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, en Gavin Newsom, gouverneur van Californië, scoren beter dan Biden.

Lees meer »

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »