Rosette Callewaert en Lucien Callewaert vieren briljant: “Eigen haard goud waard”

Op 8 augustus waren Rosette Callewaert en Lucien Callewaert 65 jaar getrouwd. Beiden verblijven sinds twee jaar in wzc Sint-Remigius en daarom werd hun briljanten huwelijksjubileum daar onlangs gevierd met hun familie. Inge Callewaert schetste het leven van haar grootouders.

Rosette werd op 1 maart 1937 in Ardooie geboren in een gezin met 11 kinderen. Zo’n groot gezin onderhouden was geen evidentie, al helemaal niet in oorlogstijd. Daarom werden Rosette en een aantal van haar broers en zussen tijdens WO II een tijdlang opgevangen in de instelling Spermalie in Brugge, een donkere bladzijde uit haar leven. Ze ging tot haar 14 jaar naar school en daarna was het werken geblazen.

Lucien werd op 27 juni 1937 geboren, eveneens in Ardooie. Hij verloor op jonge leeftijd zijn moeder in het kinderbed van één van zijn broers. Ook hij ging tot zijn 14 jaar naar school en was daarna aan het werk, onder andere bij De Zetel in Ardooie. Op 8 augustus 1958 trouwden ze in Ardooie. Aanvankelijk woonden ze in de Baertstraat in Pittem, maar later verhuisden ze naar de Oude Peerdenstraat. Sinds twee jaar verblijven ze allebei in wzc Sint-Remigius. Ze kregen één zoon Geert, die in 2007 helaas op 47-jarige leeftijd overleed en drie kinderen had: Claudia (38), Mieke (37) en Inge (34). Met Lotte, Emma, Liam en Amber hebben ze ook al vier achterkleinkinderen.

Dino

“Wat hun beroepsloopbaan betreft herinner ik mij nog dat mémé in de winter in conservenfabriek Dino in Pittem werkte en in de zomer meestal moest stempelen omdat het een soort van seizoensarbeid betrof”, vertelt Inge. “Pepé werkte dan weer bij Vaten Vanhaelewijn in Pittem. Ik weet ook nog dat hij een nieuwe man avant la lettre was, die kuiste en kookte en daarmee zijn tijd ver vooruit was. We hebben een leuke tijd gehad bij onze grootouders waar we, omdat onze mama in de verpleging werkte, regelmatig op bezoek waren. Echte hobby’s hadden ze niet. Pépé had een volière met vinken en werkte graag in zijn moestuintje. Mémé keek graag tv, vooral feuilletons als Home and Away en Familie. Daarnaast ging ze graag naar de Markt in Tielt of Roeselare, waar ze graag eens een nieuw kleedje kocht. Omdat ze geen auto hadden gingen ze overal met de bromfiets, trein of bus naartoe.”

Honkvast

“Ik kan mij niet herinneren dat ze ooit op reis zijn geweest. Wanneer ze al eens ergens naartoe gingen dan zorgden ze ervoor dat ze ‘s avonds weer thuis waren. Je mag echt wel zeggen dat ze honkvast waren en nooit ver gingen. Eigen haard was bij hen echt wel goud waard. Ze waren wel vaste bezoekers van Zotte Maandag en ik weet nog uit mijn kindertijd dat we elk jaar weer naar de kermis gingen. Wanneer ze dan al gingen eten was dit steeds naar De Peerdekes in Egem. Ze voelden zich daar op hun gemak en omdat ze er niet ver vanaf woonden konden ze te voet gaan. Het viel ons op een bepaald moment wel op dat mémé begon te vergeten en dat dementie zijn intrede begon te doen. Toen merkte je wel dat ze elkaar echt wel graag zagen, want pépé heeft heel wat jaren voor mémé gezorgd. Ze zijn dan in 2020 naar het rusthuis in Wakken gegaan om in 2021 dan naar het wzc van Pittem te komen. Wanneer we nu op bezoek gaan en ze allebei een goed moment hebben merken we dat ze echt wel blij zijn dat ze samen zijn.”

The post Rosette Callewaert en Lucien Callewaert vieren briljant: “Eigen haard goud waard” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Man opgepakt na schoten in woning in Bernissart

In de omgeving van Bernissart (Henegouwen) zijn er zaterdagochtend schoten gelost in een woning. Speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en de dader werd opgepakt. Volgens het parket van Doornik-Bergen zijn er geen slachtoffers gevallen.

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware een wandeling door de geschiedenis van Knokke-Heist”

Na twee jaar zwoegen kon het geheel vernieuwde belevingsmuseum HEY – dat het verhaal van Knokke-Heist in woord en beeld brengt – eindelijk feestelijk geopend worden. Je maakt er onder meer kennis met de vissersgeschiedenis, met een oud klaslokaaltje en de gloriedagen van het Knokse casino.
The post Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware

Lees meer »

Zijn leerkrachten of redders in fout als kind verdrinkt tijdens schooluitstap? “Alles hangt af van hoe ze toezicht hielden”

Er waren verschillende leerkrachten en enkele redders aanwezig. En toch verdronk een jongen van 7 jaar tijdens een klasuitstap in de zwemvijver van een recreatiedomein. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt. Maar riskeren de leerkrachten of de redders vervolging? Een professor strafrecht legt uit wat de mogelijkheden nu zijn.

Lees meer »

Acteur Guillaume Devos werd tien jaar lang gestalkt. Voor het eerst praat hij: “Die vrouw heeft tien jaar van mijn leven afgepakt”

“Overal waar ik kwam, keek ik over m’n schouder. Ze stuurde me kleren, schreef me zeven brieven per dag en thuis durfde ik niet eens het licht aansteken want dan wist ze dat ik er was.” Tien jaar lang werd acteur Guillaume Devos (42) gestalkt door een vrouw. Voor het eerst vertelt hij daarover. “Elke seconde was ik bang dat

Lees meer »

Drie grote bewakingsfirma’s krijgen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes voor “zware en langdurige kartelpraktijken”

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) legt de bewakingsfirma’s Securitas, G4S en Seris samen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes op wegens "zware en langdurige kartelpraktijken". Uit onderzoek van de concurrentiewaakhond hebben de 3 grote bedrijven jarenlang afspraken gemaakt over prijzen, openbare aanbestedingen en om elkaar geen personeel af te snoepen.

Lees meer »

Nieuw onthaal en groene barakken in het Vloethemveld gaan open

Op zaterdagnamiddag 29 juni vindt een groots feest plaats op en rond het vernieuwde onthaalplein met twee gerestaureerde groene barakken in Vloethemveld. “Loungehoeken, hangmatten, straattheater, kriebelbeestjes zoeken en de nieuwe tentoonstelling in de groene barakken zorgen ervoor dat het een boeiende namiddag wordt”, aldus projectcoördinator Eva Vanhuyse.
The post Nieuw onthaal en groene barakken in het Vloethemveld gaan open

Lees meer »

KIJK. Xandee zingt nog eens bij Qmusic na gezondheidsproblemen

Goed nieuws voor fans van Sandy Boets (45), bekend als Xandee. Naar aanleiding van de Foute 728 bracht de zangeres haar hit ‘1 Life’ in de studio van Qmusic. Eind april liet Xandee al weten dat ze, ondanks haar fysieke problemen, opnieuw ging optreden. “Ik wil de problemen achter mij laten.”

Lees meer »

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »