Podcast: Waarom het Amerikaanse Hooggerechtshof altijd controverse uitlokt

Het Amerikaanse Hooggerechtshof lokt de felste emoties uit. Geen rechtbank in de wereld heeft zo’n verregaande invloed op het maatschappelijke leven. Het Hooggerechtshof lijkt steeds meer op een finale scheidsrechter die bepaalt welke richting Amerika uitgaat. Het is het hoogste gerechtsorgaan in de VS en het heeft ontzettend veel macht. Het Federale Hooggerechtshof speelt een cruciale rol bij het interpreteren van de grondwet, maar wordt geregeld verdacht gemaakt. Er is sprake van activistische rechters. Ook die aantijging is niet nieuw. Meer zelfs, het Hof is altijd omstreden geweest. VS-correspondent Björn Soenens fileert in deze nieuwe aflevering van zijn podcastreeks "Björn in the USA" het Amerikaanse Hooggerechtshof, een geschiedenis van ruim 200 jaar.

Meer krantenkoppen in België

Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer hetzelfde”

Wie de Leiebrug tussen Sint-Eloois-Vijve en Sint-Baafs-Vijve overrijdt, landt als het ware in de Q8-shop van Lindsay Nicque en Jurgen Anno. De zaak werd onlangs grondig verbouwd en heringericht en biedt naast een Delhaize ook onderdak aan een Panos en een koffiehoek van Starbucks.
The post Q8 tankstation in Sint-Baafs-Vijve steekt helemaal in het nieuw: “Binnenin is niets meer

Lees meer »

KIJK. Nora Gharib toont nieuwe gewaagde haarkleur

Een week voor de zomervakantie echt van start gaat, heeft presentatrice en actrice Nora Gharib een nieuwe look. “Ik wil iets anders doen met mijn haar”, vertelt ze in een video op TikTok, waarna ze verschijnt met een wijnrode coupe. Op sociale media reageren BV-vrienden, zoals Laura Tesoro en Pommelien Thijs, laaiend enthousiast. “Stop, nu wil ik dit ook”, schrijft

Lees meer »

Mbappé komt met kwinkslag terug op relletje rond Onana en is niet gerust in Franse zege: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. Mbappé kwam ook met een kwinkslag terug op de verwijderde video met de zingende Amadou

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »