Paus Franciscus laat Poolse familie die Joden opving tijdens oorlog zalig verklaren

Paus Franciscus heeft zondag de familie Ulma zalig laten verklaren, die door de Duitse bezetter in Polen werd vermoord omdat ze Joden liet onderduiken op haar boerderij tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is de eerste keer dat een volledige familie wordt zalig verklaard binnen de katholieke kerk.

Meer krantenkoppen in België

Nijzeke-Kermis in Sint-Denijs viert 40-jarig bestaan

Tijdens het eerste weekend van oktober zijn ze op Den Dries in Sint-Denijs toe aan de 40ste editie van Nijzeke-Kermis. “Toen ik samen met mijn echtgenote, Magda, in 1985 begon met café Driwiski, bliezen we samen met enkele enthousiaste buren nieuw leven in de plaatselijke wijkkermis. Deze was toen gereduceerd tot een nieuwelingenkoers”, vertelt Guy Thibaut.
The post Nijzeke-Kermis

Lees meer »

Burgerpartij ‘Voor 8560’ in Wevelgem voert campagne met een …ezel: “Want hij stoot zich geen twee maal aan dezelfde steen”

In Wevelgem pakt de onafhankelijke burgerpartij ‘Voor 8560’ op Facebook uit met enkele ludieke filmpjes in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober. ‘Voor 8560’ noemt het opvallend initiatief ‘financiële opvoeding’ met in de hoofdrol lijsttrekker Delphine Jodts, lijstduwer Philip Sergeant en… een ezel.
The post Burgerpartij ‘Voor 8560’ in Wevelgem voert campagne met een …ezel: “Want

Lees meer »

Waterfac­tuur 40 euro duurder en duurdere dienstenche­ques: hier gaat de Vlaamse regering geld halen en zo zal jij dat voelen

Nu het Vlaamse regeerakkoord bekend is, weten we ook waar de nieuwe regeringsploeg de volgende vijf jaar het geld gaat halen. Zo worden dienstencheques duurder, al vloeit één euro telkens naar de werknemer. En wanneer woningen worden aangekocht door vastgoedhandelaars, betalen zij daar binnenkort meer registratierechten op. Zo ziet het besparingsplan er concreet uit, goed voor 3 miljard euro. En

Lees meer »

LIVE. Ook buiten Bosuil loopt het uit de hand: 7 arrestaties nadat politie Antwerp-aanhang wegjaagt met waterkanon, 2 agenten raken gewond

De derby tussen Antwerp en Beerschot is, zoals gevreesd, uit de hand gelopen. De bezoekende fans bleven rookbommen op het veld en scheidsrechter Lothar D’hondt besliste om de match definitief te staken. Ook buiten het stadion was de sfeer grimmig – de politie moest zelfs al het waterkanon en traangas inzetten tegen de Antwerp-fans. Er werden uiteindelijk zeven relschoppers opgepakt.

Lees meer »

Gasbevoorrading blijft uitdagend in Europa, waarschuwt IEA

Het wereldwijde gasverbruik blijft stijgen, voor volgend jaar wordt zelfs een nieuwe piek verwacht. Tegelijk zou de doorvoer van Russisch gas door Oekraïne stoppen, waardoor het opnieuw een uitdagend jaar dreigt te worden in Europa, dat dan volledig afhankelijk wordt van vloeibaar gemaakt aardgas (lng), waarschuwt het Internationaal Energieagentschap (IEA) donderdag in een marktrapport.

Lees meer »

Bijna vijfde minder nieuwe speed pedelecs verkocht

Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn in België 17,9 procent minder nieuwe speed pedelecs ingeschreven dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij de inschrijvingen van tweedehandse exemplaren was er dan weer een omgekeerde beweging: die namen met 17,4 procent toe. Dat blijkt uit cijfers van mobiliteitsfederatie Traxio.

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief op HLN: verzorgen subtoppers Cappellen en Belisia Bilzen het spektakel op zondag?

Zondag is er Cappellen-Belisia Bilzen in 1ste Afdeling. Het belooft een spannend duel te worden, want beide ploegen geven elkaar voorlopig geen duimbreed toe in de stand. Cappellen is achtste met zeven punten, Belisia Bilzen negende met zes punten uit vijf matchen. Verwennen ze zondagnamiddag de fans? In samenwerking met Voetbal Vlaanderen zenden we op de wedstrijd zondag (15u) LIVE

Lees meer »

Tot soms wel 10 keer per week frietjes op het menu: Matthias Diependaele is duidelijk fan. Maar hoe ongezond is zijn verslaving juist?

Dat Matthias Diependaele, onze kersverse minister-president, al eens graag een frietje steekt, was al langer geweten. Maar toen hij gisteren in onze krant liet weten dat hij zeven tot tien keer per week een portie verorbert, gingen bij voedingsexperte Sanne Mouha de alarmbellen af. “Dit is zéér ongezond. Ik raad hem dan ook een cold turkey aan: twee weken geen

Lees meer »