MvK Dibo ‘beste oudste ploeg’ in Brugs minivoetbal

In het minivoetbal in de Kern Brugge wordt straks de nieuwe competitie in vier reeksen op gang getrapt. In de aanloop speelden met Koninklijke MVC Duivelshoek en MvK Dibo twee traditieploegen voor de derde keer tegen elkaar om te zien wie ‘de beste oudste ploeg’ van Brugge is.

Duivelshoek begint als oudste Brugse minivoetbalploeg aan een 52ste seizoen in competitie. MvK Dibo voetbalt straks als tweede oudste team in de hoogste reeks van de Kern Brugge, waar het vorig seizoen vierde werd.

“Er zijn dit jaar nieuwe spelers en ik zou graag eens meedoen voor de titel”, zegt voorzitter Peter De Ruddere. “Bordje Sabine is een ploeg buiten categorie, dus als tweede ben je voor mij ook kampioen. En in het bekertornooi mikken we op een halve finale of misschien wel een finale.”

Het vijftigjarig bestaan van Dibo is iets waarnaar de voorzitter nu al uitkijkt.

“Hopelijk zonder één forfait. In 43 jaar in competitie hebben we dat nog niet moeten doen. En we hebben altijd dezelfde naam behouden. Dankzij trouwe sponsors, zoals nu met Smart Solar Energy, en het familiale aspect binnen het team doen we naast voetballen ook diverse randactiviteiten, zoals een dag naar Wembley, een bezoek aan de Planckaerts, en een jaarlijks viskampioenschap.”

Reservespeler van 75

De prestigewedstrijd zelf eindigde op 2-9 in het voordeel van Dibo.

“Zij hebben tegen honderd procent afgewerkt, wij hadden het zeer moeilijk om te scoren”, zegt Duivelshoek-voorzitter Carlo Hernou. “Met dank aan Belfius Smedenpoort en Valimara in Loppem gaan we in reeks 3 van de Kern voor een plaats bij de eerste vijf en een tweede ronde in de beker.”

“Fabio Vande Rivière gaat een trapje hoger voetballen, Kenneth Cauwels trok naar Dibo, en Pieter Vierstraete is gestopt. Versterking is dus welkom. Zij zijn welkom op zondagmorgen om 9 uur in de Koude Keuken. Er mag zeker aan verjonging worden gedacht. Onze reservespeler en joker Didier De Groote bereikt de kaap van 75 jaar, het wordt dus wellicht zijn laatste seizoen.” (ACR)

The post MvK Dibo ‘beste oudste ploeg’ in Brugs minivoetbal is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden

In Oostende is de bekende fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden. Hij werd 72 jaar. Jean-Jacques publiceerde in diverse media, maar maakte ook eigen werk. Hij stelde zijn kunstfoto’s vaak tentoon en maakte ook diverse fotoboeken, veelal met Oostende als thema.
The post Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hooggerechtshof geeft Donald Trump deels gelijk over presidentiële immuniteit

Donald Trump kan slechts deels aanspraak maken op presidentiële immuniteit. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof maandag bekendgemaakt. En dat oordeel kan een impact hebben op zijn vervolging voor de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Het Hof stuurt de zaak terug naar de lagere rechtbank die moet uitmaken welke zaken wel en welke niet berecht mogen worden.

Lees meer »

School in Blankenberge verbiedt gsm voor leerlingen van de eerste graad

De leerlingen van het 1e en 2e middelbaar van het Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge mogen vanaf volgend schooljaar geen gsm meer gebruiken op school. Opvallend, de leerlingen van de 2e en 3e graad mogen hun gsm wél nog gebruiken op school. De school neemt die beslissing omdat gsm-gebruik de sociale ontwikkeling van kinderen tussen 12 en 14 jaar te

Lees meer »

Tuinarchitect Geert Merlevede opent droomtuin voor publiek in Vlamertinge

De Landelijke Gilden organiseren op zaterdag 29 juni, zondag 30 juni en zondag 1 september van 10 tot 18 uur weer hun Opentuindagen. In Vlamertinge stelt tuinarchitect Geert Merlevede onder de noemer Tussen tuin en landschap zijn eigen vijf hectare grote tuin open voor het publiek.
The post Tuinarchitect Geert Merlevede opent droomtuin voor publiek in Vlamertinge appeared first

Lees meer »

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »