Mario Gilles nieuwe wijkburgemeester van de Kuurnse Leiehoek

Sinds zaterdagavond heeft de Kuurnse Leiehoek een nieuwe wijkburgemeester. Dit jaar namen Dirk Hennin en Mario Gilles het tegen elkaar op. Het werd alvast een nek-aan-nekrace die uiteindelijk werd beslist tijdens de finaleavond in het voordeel van Mario Gilles die zich de sterkste toonde tijdens de proef bloemschikken.

Voor Mario was het zijn tweede deelname om de wijkburgemeesterssjaal te veroveren, nadat hij bij zijn eerste poging in 2011 met een heel ontgoocheld gevoel achter bleef. Mario is afkomstig uit Menen, maar de liefde bracht hem richting de Leiehoek. Mario is een gepensioneerd beroepsmilitair. Ook zijn echtgenote Marijke Ketels werd reeds in het verleden wijkburgemeester van de Leiehoek. Mario en Marijke hebben twee dochters Marisca (48) en Yasna (47).

“Van nature uit ben ik geen opgever”, vertelt een heel tevreden Mario. “Ondanks het feit dat bloemschikken mij niet echt ligt, slaagde ik er toch in mijn tegenstrever te kloppen tijdens de finaleavond. Of ik echt dingen ga veranderen op de Leiehoek, daar moet ik nog even over nadenken, maar dat Leiehoekkermis nog vele jaren moet blijven doorgaan, daar sta ik als een blok achter.” Zoals de traditie het wil werd Mario zondagmorgen begeleid door een gelegenheidsfanfare door de straten van de Leiehoek gereden in een jeep, waarna in de feesttent een receptie volgde. (BRU)

The post Mario Gilles nieuwe wijkburgemeester van de Kuurnse Leiehoek is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Opschudding tijdens gemeenteraad Kuurne: “Dit is normvervaging en graaipolitiek”

De Kuurnse gemeenteraad van 4 juli verliep erg routineus, maar het venijn zat in de staart. Tijdens de variaronde startte Tom Leece (Nieuw Kuurne) een aanval naar de burgemeester en zijn schepencollege. Hij had namelijk de onkosten van de afgelopen drie jaar ingekeken en was tot enkele opmerkelijke vaststellingen gekomen, aldus Leece zelf. “Wat doen taarten, pralines of sponsoring van

Lees meer »

? “Het mooiste vandaag zou zijn als Evenepoel het afmaakt in Bologna”

Na lang aftellen is de Tour gisteren begonnen met een loodzware etappe richting Rimini. Ook vandaag krijgt het peloton op Italiaanse bodem een bijzonder pittige rit voorgeschoteld, met twee keer de beklimming van de San Luca. Krijgen we een eerste keer vuurwerk tussen de klassementsmannen? Wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikt vooruit.

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Stadsfestival ‘Genk on Stage’ tikt dit jaar af op 115.000 bezoekers: “Joost Klein was hét hoogtepunt van deze editie”

Dit jaar zijn er 115.000 bezoekers naar Genk afgezakt voor het gratis stadsfestival ‘Genk on Stage’. Dat is 15 procent meer dan de vorige editie. Volgens burgemeester Wim Dries (CD&V) spreekt de formule van 2 grote en meerdere kleine podia in de stad veel mensen aan. "Met 13.000 toeschouwers was Joost Klein zonder twijfel het hoogtepunt van het weekend." Het

Lees meer »

Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen”

Na de geslaagde viering van 40 jaar verbroedering tussen Zillebeke en Seelbach kwam het bestuur samen om een vervolg te geven aan de jumelage die al begin de jaren tachtig het levenslicht zag. Om de vereniging verder uit te bouwen, werd een vernieuwd bestuur gekozen.
The post Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen” appeared first

Lees meer »

Sinn Fein voor het eerst grootste partij van Noord-Ierland

De Iers-nationalistische partij Sinn Fein is bij de Britse parlementsverkiezingen van donderdag voor het eerst de grootste partij geworden in Noord-Ierland, meldt BBC. De partij won net zoals de vorige verkiezingen in 2019 zeven zitjes in het parlement, maar stuurt traditiegetrouw niemand naar Londen.

Lees meer »