‘Les Gendarmes de Saint-Tropez’ houden halt in Wulpen

Zes zelfstandige ondernemers uit de omgeving van Denderleeuw en Aalst hebben in het weekend van 8, 9 en 10 september een ludieke driedaagse gereden, verkleed als ‘Les Gendarmes de Saint-Tropez’.

Ondanks de hitte hadden de gendarmes zich uitgedost in dezelfde uniformen en outfit als hun filmvoorgangers. Ze verplaatsten zich met oldtimer Citroën 2-PK’tjes voor het goede doel en reden een traject langs Ieper, Koksijde, Nieuwpoort en Blankenberge om op vrijdagnamiddag even halt te houden in de brasserie ‘Het Dorstige Hart’ in Wulpen bij Koksijde.

Er werd een filmpje gemaakt van de rit dat later vertoond zal worden in verschillende woon- en zorgcentra. De groep zorgde terzelfdertijd voor heel wat ludieke animatie, wat vele mensen onderweg vereeuwigden op foto en video. Velen vroegen ook om samen met ‘Les Gendarmes’ op de foto te staan.

‘Les Gendarmes de Saint-Tropez’, de komische film uit 1964 met de legendarische Louis de Funès, is dan ook pure nostalgie. En dat het zeer warm was in hun uniformen hoeft geen betoog, daarom was een frisse pint streekbier hartelijk welkom in het ‘Dorstige Hart’ in Wulpen. (José Tyteca)

The post ‘Les Gendarmes de Saint-Tropez’ houden halt in Wulpen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Valentin Petillon rijdt beresterk wegseizoen

Valentin Petillon rijgt dit jaar de overwinningen en dichte ereplaatsen aaneen. De tweedejaarsnieuweling van Wanty Cycling Team ziet zijn sterke prestaties beloond met een mooie transfer naar het jongerenteam van Soudal Quick Step.
The post Valentin Petillon rijdt beresterk wegseizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gilbert en Jeannine zijn 60 jaar getrouwd

Gilbert Renty (79) en Jeannine Choquet (81) stapten op 26 september 1964 in het huwelijksbootje. Dat betekent dat ze hun 60ste huwelijksverjaardag mochten vieren.
The post Gilbert en Jeannine zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee vriendinnen organiseren inzamelactie voor Rachèle: “Zodat ze na deze ziekte van haar kindertijd te genieten”

Nadia Callewaert (48) uit Brugge en Veerle Declerck (48) uit Pittem zullen zondag 6 oktober deelnemen aan de halve marathon in Brugge en daarmee geld inzamelen voor de kleuter Rachèle (4) uit Pittem. Rachèle leed aan een levensbedreigende ziekte, waarvoor ze een stamceltransplantatie nodig had. Na veel zoeken werd er uiteindelijk een donor gevonden. Sindsdien gaat Rachèle er stapje per

Lees meer »

Dertien 80-jarigen heffen het glas op hun verjaardag

Op zondag 29 september kwamen de 80-jarigen van Leffinge samen in restaurant De Goblin voor hun zevende bijeenkomst. Dertien 80-jarigen en hun partners genoten van een heerlijke maaltijd en konden bijpraten in een warme sfeer. “Het was opnieuw een geslaagde dag”, vertelt Katrien Goemaere, samen met organisatoren Christiane Sys, Roza Symoen en Erna Lamoot. Op
The post Dertien 80-jarigen

Lees meer »

Met Café Croissant komt er dankzij Brunchbar een pop-up croissanterie in Kortrijk: “Ik ben een hypehopper”

Joline Soete (35), foodblogger en zaakvoerder van de succesvolle Brunchbar, lanceert opnieuw een uniek concept in onze stad. Sandwicherie Kortrijk aan de Steenpoort moet noodgedwongen eventjes sluiten, maar tot zaakvoerder Guy Deswarte helemaal hersteld is, zal in dat pand de pop-up croissanterie Café Croissant plaatsvinden. “Het concept is heel eenvoudig: takeaway croissantjes (en koffietjes) in allerlei verschillende smaken en kleuren.”<br

Lees meer »

Lijsttrekker Vooruit Zwevegem Mieke Eggermont dient klacht in na ernstig vandalisme verkiezingsbord: “Ogen verwijderd en ‘racist’ op geschreven”

Lijsttrekker van Vooruit Zwevegem Mieke Eggermont werd slachtoffer van ernstig vandalisme aan haar affiches in Otegem. Ze diende een klacht in bij de politie.
The post Lijsttrekker Vooruit Zwevegem Mieke Eggermont dient klacht in na ernstig vandalisme verkiezingsbord: “Ogen verwijderd en ‘racist’ op geschreven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Maria Sys (69) en Marcel Timmerman (77)

Maria Sys (69) en Marcel Timmerman (77) nodigden op zondag 29 september familie en vrienden uit in zaal de Zandberghoeve voor de viering van hun gouden huwelijksverjaardag. Marie en Marcel trouwden op 30 april 1974 in Brugge. Zowel Maria als Marcel zijn afkomstig uit een landbouwersgezin, zij uit Assebroek en hij uit de Spermalieweg in
The post Gouden huwelijksgeluk

Lees meer »

Eerste bijeenkomst De Gezelligheid Zelve is onmiddellijk een succes

In dienstencentrum De Kring vond op dinsdag 10 september een eerste activiteit van De Gezelligheid Zelve Plaats. Voor die vriendengroep is er op maandelijkse basis een activiteit. De groep bestaat uit mensen met een beperkte mobiliteit die bij het bestaande aanbod van activiteiten uit de boot vallen. “Ik ondervind serieuze last door een heupprobleem en
The post Eerste bijeenkomst

Lees meer »

Glazenwasser Stijn Marchand ondervraagd op eerste procesdag van Vijvermoord: “Ik zou nooit meer iets beginnen met een vrouw die al een man heeft”

“Ik heb Frank nooit gekend, maar ik vond het erg voor hem dat ik een affaire had met zijn vrouw. Ik dacht soms: ge moest eens weten.” Dat verklaarde Stijn Marchand op zijn assisenproces. Daar bleef hij volhouden dat hij de dood van zijn liefdesrivaal niet gewild heeft. Maar de ravage is niet te overzien: “Twee kinderen hebben geen vader

Lees meer »

Commotie over mobiele superflitspaal die volledige voetpad blokkeert in Deinze: “Het is wettelijk en we kunnen hem nergens anders zetten”

In Nevele, bij Deinze is er commotie ontstaan bij de inwoners over de plaats van een zogenaamde Lidar, een mobiele superflitspaal. Sinds eergisteren staat de flitspaal op een plaats waar die het volledige voetpad blokkeert. Op sociale media komt heel wat commentaar. Maar volgens de politie is het wettelijk niet verboden om de flitspaal op het voetpad te zetten, en

Lees meer »