Katia en Carlos vieren hun gouden huwelijksjubileum

Katia De Bergh (71) uit Roeselare en Carlos Van Landeghem (74) uit Izegem spraken op 10 augustus 1973 hun jawoord uit tegenover schepen Albert Biesbrouck op het stadhuis van Roeselare. Vijftig jaar later werden ze door schepen Nathalie Muylle in restaurant De Ooievaar namens de stad en het koningshuis gefeliciteerd.

Het gouden koppel leerden elkaar kennen tijdens een thé dansant in de fuifzaal boven de firma Lebon in de Noordlaan. Carlos volgde het middelbaar in het Klein Seminarie en studeerde nadien af als industrieel ingenieur scheikunde. Hij werd later projectingenieur verkoop en ontwerp van machines voor slachtafval en extractie van palmolie bij de firma VDK. Na het faillissement in 1985 richtte hij samen met enkele collega’s de firma Rentec in Pittem op, dat in dezelfde sector als VDK actief was. Dit bedrijf werd nadien aan een investeringsmaatschappij verkocht en is nog steeds up en running. Katia studeerde voor medisch secretaresse en werkte tot 2008 op het medisch secretariaat van het stedelijk ziekenhuis, later op de dienst facturatie.

Water bij de wijn

Hun enige zoon Chris woont met zijn partner Inne Stynen afwisselend in Roeselare en Geel. Het gouden koppel zelf woont in een knus gelijkvloers appartement in de Louis Tandtstraat. Ze verblijven vaak in hun tweede stek aan zee in Nieuwpoort. Beide zijn fanatieke supporters van Knack Roeselare. Carlos was in een ver verleden atleet en ook bestuurder bij AVR, de Atletiek Vereniging Roeselare. Katia vindt ontspanning in het lezen van boeken. Van het leven genieten en op tijd en stond figuurlijk water bij de wijn doen, zijn naar eigen zeggen hun recepten voor een halve eeuw huwelijksgeluk. (AD)

The post Katia en Carlos vieren hun gouden huwelijksjubileum is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Waarom u voor één keer VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke niet moet geloven: “Ik schrok toen ik hoorde dat er een crimineel netwerk achter zit”

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde”

Afgelopen weekend is de culturele duizendpoot Arnold Gheysen overleden. De geboren en getogen Winkelnaar, die twee jaar geleden nog de Cultuurprijs won, werd 88 jaar oud.
The post Voormalig Cultuurprijswinnaar Arnold Gheysen (88) overleden in Sint-Eloois-Winkel: “Warme mens die naar iedereen luisterde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Drie grote bewakingsfirma’s krijgen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes voor “zware en langdurige kartelpraktijken”

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) legt de bewakingsfirma’s Securitas, G4S en Seris samen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes op wegens "zware en langdurige kartelpraktijken". Uit onderzoek van de concurrentiewaakhond hebben de 3 grote bedrijven jarenlang afspraken gemaakt over prijzen, openbare aanbestedingen en om elkaar geen personeel af te snoepen.

Lees meer »

Luk (70) miste amper een festival, nam er duizenden foto’s en is nu zelf te zien in Dranouter: “Onze manier om merci te zeggen”

Oervrijwilliger Luk Dombrecht (70) neemt sinds jaar en dag foto’s in Dranouter, een van ’s lands oudste festivals. Voor de viering van het gouden jubileum stelt Dranouter een fractie van zijn duizenden foto’s tentoon in het dorp. Ook Luk is er te zien. “Maar die beelden waren moeilijk te vinden, want zelf staat hij niet graag op foto.”
The

Lees meer »