Jongen (4) levensgevaarlijk gewond na ongeval met quad op zeedijk van Oostende

Een jongen van vier is zaterdag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval met een elektrische quad op de dijk van Oostende. Dat gebeurde nadat de jongen de controle over de quad verloor. De politie onderzoekt nog camerabeelden en verhoort getuigen van het incident om te achterhalen hoe het ongeval precies gebeurde.

Meer krantenkoppen in België

Fabriekspand wordt decor voor allereerste Oktoberfest in Roeselare: “Binnenkort maken we line-up bekend”

Tim De Bree en Dominique De Jonghe pakken op 12 oktober in het Fabriekspand in Roeselare voor het eerst uit met een Oktoberfest vol ambiance, artiesten, dj’s en grote pinten bier. “Binnenkort maken we de line-up van de verschillende artiesten bekend.”
The post Fabriekspand wordt decor voor allereerste Oktoberfest in Roeselare: “Binnenkort maken we line-up bekend” appeared first on

Lees meer »

Recordaantal GAS-boetes in Genk voor zwerfvuil en sluikstorten

In Genk zijn vorig jaar 915 GAS-boetes uitgeschreven voor zwerfvuil en sluikstorten, een recordaantal. Dat schrijft Het Belang van Limburg en de stad bevestigt het nieuws. Het gaat om boetes voor zowel het wegwerpen van sigarettenpeuken als om grotere gevallen van sluikstorten. De stad heeft extra ingezet op de pakkans van sluikstorters. Genk schat dat het per jaar 2 miljoen

Lees meer »

Frankrijk lijdt gezichtsverlies na “schande” rond vervuilde Seine: “Dit is een enorme mentale klap voor de atleten”

Maandenlang probeerden de Fransen iedereen te overtuigen dat het goed ging komen, maar vanochtend kwam dan toch het onvermijdelijke bericht: de Seine is te vervuild om in te zwemmen. De Olympische triatlon is uitgesteld en het is nog maar de vraag of hij überhaupt nog zal doorgaan. Een beslissing met grote impact op alle betrokken actoren.

Lees meer »

Grote werken op de Kezelberg starten op 6 augustus

Op dinsdag 6 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van het kruispunt van de Kezelberg met de Ieperstraat in Moorsele en Dadizele. De voorbereidende werken op de Kezelberg zijn inmiddels achter de rug.
The post Grote werken op de Kezelberg starten op 6 augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump opent juridisch “bombardement” op Kamala Harris

Republikeins presidentskandidaat Donald Trump zet een meervoudige juridische aanval op Kamala Harris in. Centrale vraag daarbij: mag Harris het campagnegeld van Joe Biden wel gebruiken? En tegelijk proberen Trumps advocaten te verhinderen dat Amerikaanse staten op hun kiesbiljetten de naam Biden alsnog in die van Harris veranderen. Maar of het veel uithaalt?

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Nu Joe Biden een stap opzij zet, blijft er maar één bejaarde man meer over in de race. Aan Kamala Harris om de strijd aan te gaan.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slechte weer maakt sommige groenten en fruitsoorten duurder, andere net goedkoper: “Wat de consument momenteel betaalt, strookt niet met de productie”

Ondanks het donkere, natte voorjaar is het seizoensfruit nu minder duur dan een jaar geleden. Sterker nog: het is zelfs mede dankzij het slechte weer dat we ons fruit 8 procent goedkoper betalen. Voor verse groenten is de prijsdaling een stuk kleiner, slechts anderhalve procent. Jeroen Buyck van de federatie van groothandelaars legt uit hoe dat komt.

Lees meer »