Hema op komst langs Maalse Steenweg

Als alles verder volgens plan verloopt, opent op 24 november een derde Brugse vestiging van Hema de deuren, meer bepaald op de Carrefour-site langs de Maalse Steenweg in Sint-Kruis. In hetzelfde handelspand ging anderhalve maand geleden ook al een Medi-Market van start.

Nog dit najaar krijgt Brugge een derde vestiging van de Nederlandse warenhuisketen Hema. Het in 1926 opgerichte bedrijf – dat een bijzonder breed gamma aan artikelen verkoopt – is sinds 1997 in Brugge met een vestiging in de Steenstraat, waar de winkel in de plaats kwam van de bekende Sarma. In het najaar van 2022 verhuisde Hema in de binnenstad naar een kleiner pand in dezelfde straat, iets dichter bij de Markt. Hema had immers de populaire horecafunctie op de verdieping – waar veel Bruggelingen een goedkoop ontbijt of koffie met taart kwam nuttigen – afgestoten, en daarom was een kleiner pand waarbij vooral de producten in de kijker werden gesteld interessanter. Het bedrijf had enkele jaren terug ook al een vestiging, ook zonder horecafunctie, geopend in het winkelcentrum V-market in Sint-Pieters.

Maar er komt dus een derde vestiging aan, meer bepaald in de commerciële zone langs de Maalse Steenweg in Sint-Kruis die vooral bekend is door de aanwezigheid van Carrefour. De vestiging had al in juni de deuren moeten openen, maar er is dus wat vertraging, vernamen we.

“We openen inderdaad een derde vestiging in Brugge, in een nieuw opgetrokken commercieel pand langs de Maalse Steenweg”, bevestigt Kim Ratajczak, marketing- en communicatieverantwoordelijke van Hema Belgium. “Als alles verder volgens plan verloopt, is de opening voorzien op 24 november.”

Nog ruimte over

De nieuwe vestiging komt in een door de commerciële vastgoedgroep Wereldhave Belgium gebouwd en beheerd handelspand, gelegen links van de vestiging van MediaMarkt. Zo’n anderhalve maand opende in het pand al een vestiging van de parafarmacieketen Medi-Market de deuren. Er is nog handelsruimte in het pand, maar wat daarin zal komen is nog niet bekend. (PDV)

The post Hema op komst langs Maalse Steenweg is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bijna volledig zesde middelbaar moet blijven zitten door een buis voor Nederlands: “Niet moeilijk na meer dan 2 jaar zonder les”

Bijna alle laatstejaarsstudenten van het atheneum in Ukkel moeten hun jaar overdoen omdat hun kennis van het Nederlands onvoldoende is. Dat melden RTL en Bruzz. Onterecht, vinden de ouders en leerlingen zelf, aangezien ze bijna drie jaar geen Nederlands hebben gehad door een gebrek aan leerkrachten. “Ze hebben een examen moeten afleggen dat peilde naar vaardigheden die ze niet hebben

Lees meer »

Worden open relaties meer aanvaard? BV’s klappen uit bed. “Ik heb ingezien dat vaste relatie meer voldoening geeft”

Ex-topmodel Kate Moss (50) houdt er losse zeden op na. De Britse promoot eerlijk haar open relatie. “Zij en haar lief (kunstenaar en edelman Nikolai von Bismarck, red.) geven elkaar de vrijheid om seks te hebben met anderen”, aldus intimi. Hoe staan BV’s tegenover de vrije liefde. In ‘TV Familie’ zijn ze opvallend rechtuit. “Dankzij mijn open relatie combineer ik

Lees meer »

“Supertalent, maar is hij in laatste week ook nog bij de besten?”: Remco Evenepoel in het hooggebergte, ingeschat door concurrenten

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Vandaag deel 3: wat zegt de concurrentie? “Hij heeft zijn plaats bij de beste klimmers van de wereld,

Lees meer »

Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen.

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »