Harmonie gaat weer op zoek naar de Slimste Stadenaar: “Quiz voor jong en oud”

Harmonie De Verenigde Vrienden organiseert op zaterdag 14 oktober de zevende editie van ‘De Slimste Stadenaar ‘, een quiz voor iedereen die een link met Groot-Staden heeft. “Al interpreteren we dat behoorlijk ruim, hoor.”

“De quiz staat open voor teams met maximaal vier leden”, vertelt harmonievoorzitter Joke Lefevere. “Minstens twee mensen uit het team moeten een link met Groot-Staden hebben. We interpreteren dat behoorlijk ruim, hoor. Uiteraard komen inwoners in aanmerking, maar ook oud-inwoners, mensen die familie in Staden hebben, die er werken of lid zijn van een Stadense vereniging,… De Slimste Stadenaar is een quiz voor jong en oud, met tweemaal vier rondes met uiteenlopende thema’s.”

zevende editie

De quiz wordt al voor de zevende keer georganiseerd. “Dat hadden er al acht kunnen zijn, maar één keer gooide corona roet in het eten”, legt Joke uit. “De quiz wordt samengesteld door een vier man sterke werkgroep die uit muzikanten en bestuursleden bestaat. Er vindt ook steeds een testquiz plaats waarbij bestuursleden als deelnemers figureren, zodat we zeker zijn dat de eigenlijke quiz vlotjes zal verlopen.”

De drie eerste ploegen kunnen rekenen op een mooie prijs. Elke deelnemer ontvangt bovendien een goodiebag. De volledige opbrengst van de quiz gaat naar de harmonie. “Daarmee kopen we onder andere instrumenten en partituren aan, de grootste kosten van de harmonie”, zegt Joke. “Verder wordt het bedrag besteed aan het onderhoud van De Muziektoren, ons lokaal aan het Guido Gezelleplein.” De volgende activiteit van de harmonie is het jaarlijkse eindejaarsconcert. “Dat vindt plaats op donderdag 28 december om 19.30 uur, met musical als thema”, geeft Joke mee.

The post Harmonie gaat weer op zoek naar de Slimste Stadenaar: “Quiz voor jong en oud” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk

Vandaag zijn de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk weer opengesteld voor verkeer. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en de straten zijn volledig heraangelegd met nieuwe fietspaden en aandacht voor groen. Dit moet zowel de verkeersveiligheid, het fiets- en voetgangerscomfort als de leefbaarheid verhogen.
The post Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk appeared first on

Lees meer »

Nederlandse Westerscheldetunnel tolvrij voor auto’s vanaf 2025

Het parlement van de Nederlandse provincie Zeeland heeft unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de Westerscheldetunnel voor automobilisten en motorrijders. Vanaf 1 januari 2025 hoeven zij geen geld meer te betalen om door de 6,6 kilometer lange tunnel tussen Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen te rijden.

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Even gedaan met het mooie zomerweer: komende week wordt frisser en nat

Aanvankelijk regent het nog over het oosten, maar al snel wordt het overal overwegend droog met afwisselend opklaringen en wolken. In de loop van de namiddag verschijnen er vanaf de kust opnieuw meer wolken met buien die ’s avonds het centrum bereiken. De maxima schommelen van 17 graden op de Hoge Venen, 19 graden aan zee en tot 21 of

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »