Ex-Cerclist traint VVC Beernem A

Na zijn succesvolle periode bij Club Roeselare aanvaardde ex-Cerclekeeper Franky Mestdagh de uitdaging om VVC Beernem A doorheen derde provinciale B te loodsen zonder degradatiezorgen. Hij won alvast zijn eerste veldslag: 3-2 tegen FC Veldegem.

Tijdens zijn actieve carrière verdedigde Franky het doel van Cercle Brugge in eerste nationale. Later stond hij aan de wieg van het gerenommeerde Soccerfun keeperskamp in Oostkamp. In Roeselare bemande de voormalige topgoalie twee en een half jaar het sportieve roer. “Daarna wilde ik stoppen en beleefde een prachtzomer met vrouw, kinderen en kleinkinderen. Eens november was het om 17 uur pikkedonker en moest ik me verder slepen tot ik omstreeks 23 uur naar mijn bed kon. Met vrouwlief overlegde ik, het kon zo niet verder. Dus nam ik een nieuwe trainersfunctie aan in Beernem. Heel toevallig kwamen de contacten tot stand. Sinterklaas bezocht de kindjes bij mij thuis en zijn knecht was iemand van Beernem: hij deelde me mee dat de vereniging een nieuwe T1 zocht. Zo begon alles en omstreeks Nieuwjaar startte ik.”

Middenmoot

“De eerste maanden verliepen moeizaam. Nauwelijks sfeer en de aanwezigheden op training lieten toch wat te wensen over. Ach, daar moet ik begrip voor opbrengen: die jongens gaven voorrang aan hun studies, hè. We trokken er ons hoe dan ook door en boekten enkele mooie resultaten. We finishten als zevende, wat ik als een heel puik resultaat durf te beoordelen. Enkele sterkhouders haakten af: Jelle Dudal trok naar Zedelgem, terwijl Axel Deloof en Broes Depauw stopten. Dit compenseerden we met het aantrekken van enkele kleppers, zoals de vrije spelers Louis Focquaert, Gillian Bellaert en Tijs Van Eygen. Jannis Misschaert en Filip Swimberge komen over van Jong Male, Kerenzo Braet en Gaëtan Blanquaert van Maldegem en Brent Gobeyn van Kleit. Vallen we zonder blessures, dan beschik ik over een degelijk geheel, zonder de term super in de mond te nemen. Titelambities hebben we niet. We ambiëren de middenmoot.” (JPV)

Zondag 10 september om 15 uur: SC Lombardsijde – VVC Cercle Beernem A.

The post Ex-Cerclist traint VVC Beernem A is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (wo, 21u). Scheidsrechter die door Bellingham in 2021 indirect beschuldigd werd van omkoping leidt halve finale

Woensdag maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Russisch moordcomplot tegen Duitse wapenfabrikant verijdeld” – Kremlin zint op “maatregelen” tegen NAVO nadat alliantie steun aan Kiev versterkt

De VS en Duitsland hebben een Russisch complot verijdeld dat van plan was om de directeur van de Duitse wapenfabrikant Rheinmetall te vermoorden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ donderdag. Rheinmetall is een belangrijke wapenleverancier van Kiev. En staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat

Lees meer »

LIVE. Links front wint verrassend tweede ronde Franse verkiezingen volgens exitpolls, het Rassemblement National (RN) pas derde

Volgens de exitpolls wordt het linkse Nouveau Front populaire verrassend de winnaar van de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) zou pas als derde eindigen. Geen van de partijen lijkt op een absolute meerderheid te kunnen rekenen. Volg hier alle ontwikkelingen, dit artikel wordt voortdurend bijgewerkt.

Lees meer »

Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt

Op zaterdag 13 juli organiseren Ferm Watou en Landelijke Gilde Watou opnieuw hun kampvuuravond. De Faute Bendt en studio Fashion zullen voor ambiance zorgen.
The post Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe Britse regering ziet kansen voor betere handelsrelatie met EU

De nieuwe Britse regering wil bij handelskwesties nauwer met de Europese Unie samenwerken. Maar het terugdraaien van de brexit gaat niet gebeuren, zei de nieuwe minister van Handel, Jonathan Reynolds, zondag in een interview met ‘Sky News’. De Labour-politicus suggereert ook dat interne strijd binnen de verslagen Conservatieve partij voor druk op de relatie tussen Londen en Brussel heeft gezorgd.

Lees meer »