Vijf Nieuwpoortse zwemmers geselecteerd voor World Sports Games: “Trots op wat ze hebben bereikt”

Nog tot 10 september richten sportliefhebbers van over de hele wereld hun ogen op Cervia, Italië, waar de CSIT World Sports Games (WSG) plaatsvinden. Ook vijf Nieuwpoortse zwemmers maken er hun opwachting.

Voor de World Sports Games, georganiseerd door het CSIT (Confédération Sportive Internationale Travailliste et Amateur) hebben vijf getalenteerde zwemmers van de Vrije Zwemmers Nieuwpoort (VZN) zich voorbereid op dit internationale spektakel.

Rochney Moeyaert, hoofdtrainer van de VZN en een voormalige deelnemer aan de WSG, neemt ons mee achter de schermen van de intensieve voorbereiding van zijn atleten. “Dit is een opwindende tijd voor ons”, begint Moeyaert. “De CSIT World Sports Games zijn een kans om onze zwemmers op het wereldtoneel te laten schitteren en zich met de beste atleten ter wereld te meten.”

De weg naar de World Sports Games (WSG) begon lang voordat de data van het evenement werden vastgelegd. “Onze specifieke voorbereiding voor de WSG begon al in juli,” legt Moeyaert uit.

In topvorm

“We wisten dat we een zware uitdaging voor de boeg hadden, dus we moesten ervoor zorgen dat onze zwemmers in topvorm waren.”

Een van de uitdagingen was het behalen van de vereiste limiettijden om deel te kunnen uitmaken van het Belgische team. “Dit was geen gemakkelijke taak,” zegt Moeyaert. “Maar ik wist dat onze zwemmers het in zich hadden om die tijden te halen, dus hebben we ons gericht op een intensieve trainingsperiode om hun snelheid en uithoudingsvermogen te verbeteren.”

“Een van de dingen waar ik het meest trots op ben, is de sfeer onder onze zwemmers”, merkt Moeyaert op. “Hoewel ze soms concurrenten zijn in het zwembad, is de band tussen hen sterk. Ze steunen elkaar en dat is essentieel voor succes op dit niveau.”

De foto van de lachende gezichten van de zwemmers getuigt van de positieve sfeer die bij de Vrije Zwemmers heerst. Moeyaert benadrukt dat deze vriendschap en teamgeest hen zal helpen tijdens de competitie in Italië. Trainer Moeyaert blijft vol vertrouwen in de prestaties van Rémi D’heere, Zane Duprez, Kobe Praet, Marieke Huygh en Noor Vermote. “Ik ben trots op wat ze hebben bereikt tot nu toe en weet dat ze België met trots vertegenwoordigen.”

The post Vijf Nieuwpoortse zwemmers geselecteerd voor World Sports Games: “Trots op wat ze hebben bereikt” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Verdrinkingsdood van Delano roept nare herinneringen op bij Melissa: “Het verdriet om Mereltje gaat nooit meer weg”

Als iemand begrijpt wat de ouders van de kleine Delano (1) doormaken, dan is het Melissa Naeyaert (37) uit Ichtegem. De jongen verdronk nadat hij in een zwembadje in de tuin klauterde. Bijna dag op dag tien jaar geleden verloor Melissa haar dochtertje Merel (3) op een haast identieke manier. “Mijn hart zal nooit meer helemaal helen.”
The post

Lees meer »

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De teleurstelling is groot, niet in het minst bij Jan Vertonghen, wiens ongelukkige owngoal het verdict voor de duivels betekende.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Westtoer, de provincie West-Vlaanderen en het stadsbestuur hebben de handen in elkaar geslagen voor het realiseren van een nieuwe wandelroute door de Torhoutse stadskern. Het traject van 3,6 km is aangeduid met 80 metalen klinknagels en gidst de wandelaars langs erfgoedsites, groene plekken en streetart.
The post Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Lees meer »

KIJK. Passagiers getuigen nadat hun vlucht noodlanding moest maken na hevige turbulentie: “Het leek alsof het vliegtuig was neergestort”

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht

Lees meer »