SpaceX mag van Amerikaanse toezichthouder nog geen nieuwe Starship lanceren na explosie tijdens eerste test

SpaceX mag pas weer testen met de grootste raket ter wereld als die voldoet aan veiligheids- en milieueisen. Het commerciële ruimtevaartbedrijf heeft van de toezichthouder FAA een lijst gekregen met 63 punten die aangepast moeten zijn voor het Starship weer de lucht in mag. Bij de vorige proef was de raket ontploft. Toch was die test heel leerzaam, benadrukt SpaceX altijd.

Meer krantenkoppen in België

“Meer dan statistische eigenaardigheid”: 13e maandrecord op rij tijdens extreem warme periode op aarde

De warmterecords voor onze planeet blijven zich opstapelen. De voorbije maand juni was de warmste junimaand ooit gemeten, warmer nog dan de recordmaand juni van vorig jaar. We zitten nu aan 13 opeenvolgende recordmaanden: "Dit is meer dan een statistische eigenaardigheid. Het gaat om een grote verschuiving in ons klimaat", zegt Carlo Buontempo van de Europese klimaatdienst Copernicus.

Lees meer »

Fran Devoldere van Zwaantjes Roller Club: “Voluit gaan”

Tijdens de Cadet Challenge volgend weekend, die voor de zevende keer op rij in Zandvoorde plaatsheeft, zijn er in hun categorie zo’n zeventig renners waar ze in drie reeksen worden ingedeeld.
The post Fran Devoldere van Zwaantjes Roller Club: “Voluit gaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

Geert en Lieve van De Krieke genieten van hun pensioen

Geert Serroen en Lieve Luyckx van hoevewinkel De Krieke langs de Tuileboomstraat in Sint-Eloois-Winkel zwaaiden recent hun trouwe klanten uit. Het koppel geniet voortaan van hun pensioen. “We verhuizen, maar blijven Sint-Eloois-Winkel trouw.”
The post Geert en Lieve van De Krieke genieten van hun pensioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nafi Thiam kleurt affiche van Guldensporenmeeting als laatste test voor Olympische Spelen

Op zaterdag 13 juli staat de MOORE-Guldensporenmeeting in Kortrijk in het teken van de Olympische Spelen in Parijs. Olympische atleten van over de hele wereld zakken af naar Kortrijk voor een laatste test vóór ze vertrekken naar Parijs. Van Belgische zijde zijn alvast de volgende Olympiërs present: Michael Obasuyi en Eli Bacari (110 m horden – finalisten op EK), Tibo

Lees meer »

21 West-Vlamingen, waarvan 8 nieuwkomers, leggen eed af voor Vlaams Parlement, Jeremie Vaneeckhout doet het … zonder snor

124 leden van het Vlaams Parlement legden gisteren de eed af voor de komende vijf jaar. Eerst moest er in een plenaire vergadering beslist worden of het verkiezingsresultaat in Brussel geldig was. De meerderheid besliste dat er geen hertelling moet komen. Na die stemming konden de parlementsleden hun eed afleggen. Dat deden ook 21 West-Vlamingen, waaronder 8 nieuwkomers.
The

Lees meer »

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »