Ook volgend jaar gaan de lonen flink omhoog

Het Planbureau voorspelt dat de lonen in 2024 zullen stijgen, en niet zomaar een klein beetje. Tegelijk blijven er nieuwe jobs bijkomen. Het is alleen wat uitkijken met onze concurrentiepositie tegenover het buitenland.

Meer krantenkoppen in België

Alternatief24 in Bredene stelt laatste vier kandidaten voor

Alternatief24, dat zich bij de komende gemeenteraadsverkiezingen als grootste uitdager van de huidige Vooruit/CD&V-meerderheid wil aandienen, heeft de laatste vier namen voor zijn kieslijst bekendgemaakt. Meest opvallende is die van Tania Janssens, voormalig gemeente- en provincieraadslid voor sp.a/Vooruit.
The post Alternatief24 in Bredene stelt laatste vier kandidaten voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe twintig jaar geleden een perfect te voorkomen gasexplosie in Henegouwen 24 mensen het leven kostte: “Voortdoen, we hebben al genoeg tijd verloren”

Een enorme gasexplosie, gevolgd door een steekvlam van wel honderd meter hoog. Die maakte, vandaag exact twintig jaar geleden, 24 dodelijke slachtoffers en ruim 130 gewonden in het Henegouwse plaatsje Gellingen. De ramp en dus ook de vreselijke brandwonden die de slachtoffers opliepen, hadden voorkomen kunnen worden als iedereen zijn werk had gedaan, zo concludeerde een onderzoeksrapport nadien.

Lees meer »

Oostendse Alina Mina (2) komt in water terecht en overlijdt in Nederland: “Ik riep nog dat ze wakker moest worden, maar ze reageerde niet meer”

Vrijdagmiddag raakte een tweejarig meisje uit Oostende vermist in de Nederlandse gemeente Nieuwkoop. Het meisje werd na een grote zoekactie levenloos teruggevonden in een sloot in de nabijheid van het huis van de ouders van Belal Ghairat (38), de papa van het meisje. De man was er met zijn gezin op familiebezoek. “Met haar dood verdween een stuk van ons

Lees meer »

Een half jaar geleden schoven ze hun twijfels opzij: Karl Vannieuwkerke (53) vindt de liefde bij Tine Maertens (31)

Karl Vannieuwkerke (53) heeft z’n hart verloren aan Tine Maertens, een 31-jarig cd&v-gemeenteraadslid in Koekelare. Dat schrijft ‘Dag Allemaal’. Het nieuws komt enkele weken nadat bekend raakte dat Karl gebroken heeft met Caroline Vereenooghe (38), mama van z’n twee jongste zoontjes. Wie is Maertens, hoe leerden zij elkaar kennen en hoe lang zijn ze al samen?

Lees meer »

DJ-duo Discobaar Sarzebuuze uit Jonkershove trapt Festival Dranouter in gang als eerste artiest: “Hier draaien is van het beste”

Het DJ-duo Discobaar Sarzebuuze mocht donderdag als allereerste artiest deze jubileumeditie van Festival Dranouter op gang tappen. Het is de derde keer dat Lars Courtens (26) en Arno Laleeuwe (25) uit Jonkershove, een deelgemeente van Houthulst mogen draaien op het festival en dit jaar staan ze zelfs twee keer op de line up. “Toen ik 15 was en de dj’s

Lees meer »

Oeps… restauratie van engeltje in Spaanse kerk kon duidelijk beter

Gelovigen in het Spaanse Soria staan op hun achterste poten. Restaurateurs hebben een cherubijn, een soort van mythische engel, in hun kerk volledig mismeesterd en overschilderden de bleke muren bovendien met dofroze verf. Het bisdom geeft toe dat er kritiek is. “Maar niet iedereen stoort er zich aan”, klinkt het zalvend.

Lees meer »

Luc Steeno zingt 35 jaar later “Ik Mis Je Elke Dag’ nog eens op het podium van ‘Tien om te Zien’ in Westende: “Het publiek dat kijkt, is nog altijd ONS publiek”

In maart 1989 stond Luc Steeno in het Globe Show Center in Denderleeuw voor een opname van ‘Tien om te Zien’. Toen zong hij ‘Ik Mis Je Elke Dag Een Beetje Meer’, waarmee hij maar liefst in die periode 22 keren dit liedjesprogramma haalde. Op woensdag 17 juli stond Luc terug met dezelfde song op het TOTZ-podium aan de Rotonde

Lees meer »