Ondervoorzitter gaat aan de haal met 14.600 euro van dierenasiel De Knuffelpootjes

J.V. (44) uit Menen was lange tijd ondervoorzitter van vzw De Knuffelpootjes. Een positie die ze misbruikte. Ze was verantwoordelijk voor de adoptie van de katten, maar het geld daarvoor stak ze in haar zakken. Ze riskeert een celstraf van zes maanden.

Op 2 januari 2020 nam vzw De Knuffelpootjes de werking van het voormalige asiel De Grensstreek in Rekkem over. Vrijwilligerswerk dat met hart en ziel wordt gedaan, want de moeilijkheden zijn er in overtal. Plaatstekort, een teveel aan dieren én altijd een zoektocht naar financiële middelen.

Dat werd in het najaar van 2021 pijnlijk duidelijk. Toen werd wanhopig naar geld gezocht om de kleine honderd dieren die er opgevangen werden te kunnen voorzien van verwarming. Via crowdfunding werd toen 5.600 euro ingezameld.

Diefstal

Het is maar één voorbeeld van hoe het financieel ploeteren is voor een dergelijk initiatief. En het betert er niet op als een vrijwilliger zelf in de kassa zit te graaien. In oktober 2021 kwam namelijk aan het licht dat de toenmalige ondervoorzitter aan de haal ging met een bedrag van maar liefst 14.600 euro.

De 44-jarige J.V. uit Menen, die er verantwoordelijk was voor de katten, moest zich daar woensdagmorgen voor verantwoorden in de rechtbank in Kortrijk. “Het geld dat binnenkwam voor de adoptie van de katten werd niet overgemaakt en ook geld van de verkoop van chocolade verdween. Uiteindelijk bekende ze de feiten. Ze gebruikte het geld voor haar eigen dagelijkse uitgaves”, aldus het Openbaar Ministerie.

Opschorting

De procureur eist een celstraf van zes maanden met uitstel en een boete van 800 euro. Echter, aangezien de vrouw maandelijks 250 euro afbetaalt – intussen gaf ze een kleine 5.000 euro terug – kan de procureur zich ook vinden in de opschorting van straf. Met die gunst zou de rechter de feiten bewezen achten, maar de uitspraak van veroordeling voor een bepaalde termijn opschorten.

De vrouw kon zich vinden in die eis. Zelf weet ze niet hoe het zo ver is kunnen komen. “Ik kan niet meer zeggen dan dat het me spijt”, vertelde ze aan de rechter. “Ik weet niet hoe het kon gebeuren. Ik was slordig met papieren, kampte met een burn-out en zat heel diep. Nu heb ik wel de stap durven zetten om hulp te vragen.” (DJR)

Een uitspraak volgt op 4 oktober.

The post Ondervoorzitter gaat aan de haal met 14.600 euro van dierenasiel De Knuffelpootjes is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge, exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u zo dadelijk hieronder live bekijken.

Lees meer »

Dood Arian (6) één en al mysterie: “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”, klinkt

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »