Komen krijgt totaal onverwacht 1,2 miljoen euro voor renovatie van polyvalente zaal in Le Bizet

Het gemeentebestuur van Komen-Waasten kreeg vanuit de overheid groen licht voor de renovatie van de polyvalente zaal in het gehucht Le Bizet. Voor de werken wordt meer dan 1 miljoen euro vrijgemaakt. Het einde is voorzien voor 2026.

Een onverwacht en meer dan welgekomen verrassing. Beter kan het project niet worden omschreven. De renovatie van de polyvalente zaal, die sinds de opening nooit een opfrisbeurt kreeg, werd door de gemeente als project reeds opgeborgen. “En toen kregen we bericht vanuit de Waalse overheid”, lacht Jean-Baptiste Verschaeve. De energieverantwoordelijke van de gemeente dacht dat het renovatieplan nooit het daglicht zou zien. “Het Waalse gewest is op dit moment bezig met een relance-plan, een enorm project waarmee openbare gebouwen kunnen worden gerenoveerd om energiezuinig te worden. Met de gemeente dienden we een voorstel in voor de polyvalente zaal van Le Bizet, het gehucht aan de Franse grens. Enkel de 10 beste projecten kwamen in aanmerking voor de subsidie, wij kwamen op de elfde plaats terecht.”

Een verloren zaak? Een onverwachts telefoontje zorgde ervoor dat de gemeentelijke diensten in een hogere versnelling moesten schakelen. “Tot onze grote verbazing viel een project uit de top tien weg, waardoor wij plots wel in het grote geheel werden opgenomen. Een subsidie van 1.242.235 euro werd ons toegewezen om de renovatie uit te kunnen voeren. Het is een erg uitvoering project waarbij we het dak, de verwarming, de isolatie tot zelfs de elektriciteitsinstallatie onder handen zullen nemen. Alles moet zo energiezuinig mogelijk worden, een flinke uitdaging bij een dergelijk oud gebouw. Ook zonnepanelen en een systeem om regenwater te recupereren is voorzien. Als afsluiter wordt er ook werk gemaakt van camerabewaking en een toegangssysteem met badges. We hebben meteen de openbare aanbestedingen gelanceerd want om de subsidie te behouden moeten we starten tegen ten laatste 2024. In 2026 zou het geheel dan opgeleverd moeten worden en kunnen onze inwoners er opnieuw terecht.”

The post Komen krijgt totaal onverwacht 1,2 miljoen euro voor renovatie van polyvalente zaal in Le Bizet is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Feestelijke opening van Wijn aan Zee in Nieuwpoort: “Met onze ervaring als sommeliers weten we precies wat de klanten zoeken”

Dit weekend was het feest in Nieuwpoort: de officiële opening van de nieuwe Wijn aan Zee winkel werd gevierd. Na de afbraak van de oude zaak, zijn sommeliers Karim Vliegen (53) en Joke Dierickx (48) verhuisd naar hun nieuwe locatie aan de Albert I laan 49, strategisch gelegen tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad.
The post Feestelijke opening van Wijn aan

Lees meer »

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie

Op vrijdag 19 juli staat het Ardooise Waterbekfestival op de kalender. Hoofdact is Regi Live. Ook Get Ready en Maksim prijken op de affiche. Ardooienaar Dennis Cartier zorgt voor een stomende afterparty. Verder staan er foodtrucks en kinderanimatie op het menu.
The post Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »

M23-rebellen nemen strategisch belangrijke stad in Oost-Congo

In de Oost-Congolese provincie Noord-Kivu hebben de M23-rebellen de strategisch belangrijke stad Kanyabayonga ingenomen, zo’n 100 kilometer ten noorden van de provinciehoofdplaats Goma. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op gezag van lokale autoriteiten. Kanyabayonga wordt beschouwd als de toegangspoort de belangrijke handelssteden Butembo en Beni, in het noordoosten van Congo.

Lees meer »

Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in functie van Triënnale Kortrijk

Naar aanleiding van de Triënnale Kortrijk, verscheen bij de Budabrug een nieuwe banner van 50 m². Dit keer niet uit de Billboard Series, maar een kunstwerk van Felix Gonzalez-Torres. Tijdens After Paradise kan je “Untitled” (Strange Bird) uit 1993 zien, geïnstalleerd op zes reclamebordlocaties op diverse locaties in Kortrijk.
The post Billboard Series maakt plaats voor nieuwe banner in

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door het wassende water.

Lees meer »

Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14”

Enkele weken na een nieuwe landstitel – de dertiende op rij, meteen de 25ste op het palmares van BCO – bereidt ‘s lands meest gelauwerde basketclub ooit zich al voor op een nieuw topseizoen in Oostende.
The post Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken in afdaling: “Het was een beetje eng”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »